Izbor iz današnjih vijesti

Jučer je u Samoboru obavljena primopredaja devet novih vozila ukupne vrijednosti preko 600.000 kuna za potrebe patronažne službe županijskoga Doma zdravlja, koja su namijenjena ispostavama u Velikoj Gorici, Samoboru, Svetom Ivanu Zelini, Vrbovcu, Zaprešiću i Jastrebarskom. Uz patronažnu, koristit će je i služba kućne njege, koja je formirana ove godine.

U Marči, nekadašnjemu sjedištu grkokatoličke Marčanske biskupije, 3. srpnja okupili su se biskupi Zagrebačke crkvene pokrajine, da bi pod predsjedanjem metropolita zagrebačkoga, kardinala Josipa Bozanića, održali svoju 35. sjednicu.
Domaćin, mons. Nikola Kekić, vladika križevački, pozdravio je Kardinala i ostale biskupe: mons. Josipa Mrzljaka, biskupa varaždinskoga, mons. Vladu Košića, biskupa sisačkoga, mons. Vjekoslava Huzjaka, biskupa bjelovarsko-križevačkoga, te pomoćne biskupe zagrebačke: mons. Ivana Šaška i mons. Miju Gorskoga.
Središnja tema sjednice bio je pastoral mladih zbog traženja novih pristupa u radu s mladima u nadbiskupijama Metropolije.

Od ove je godine u projekt Ministarstva turizma, Hrvatske turističke zajednice i Hrvatske gospodarske komore, u kategoriji „Čovjek – ključ uspjeha, djelatnik godine“ otvorena i potkategorija za Vatrogasca godine. Kandidature za izbor vatrogasca godine mogu podnijeti turističke zajednice isključivo putem turističke zajednice županije, strukovne udruge, tvrtke, jedinice lokalne samouprave i Ministarstva, a kandidirati se mogu vatrogasci iz cijele Hrvatske do 17. srpnja. Formular prijave je dostupan na internetskoj stranici Hrvatske turističke zajednice.

Općina Križ i Vatrogasna zajednica Općine Križ privela je kraju sanaciju požarišta treseta u dijelu naselja Novoselec i Obedišće koje je aktivirano samozapaljenjem u podzemnim slojevima tla na dijelu k.o. Okešinec (Mali Breziki; vlasnik RH). Tresetište na tom području zahvaća površinu od približno 5.000 m2, a samozapaljenjem je obuhvaćeno do 10 % površine.


U novootvorenom parku za pse u Jalševcu utorkom i četvrtkom u poslijepodnevnim satima svoje aktivnosti provodi Udruga radnih pasa koja se kroz cijelu godinu bavi školovanjem pasa svih pasmina i dobnih skupina, po nacionalnim i međunarodnim programima športsko-radne kinologije.
Sve aktivnosti udruge pratite na internetskoj stranici www.urp.hr, a dodatne informacije o udruzi na broju telefona 095 878 1806.

Hrvatska i Ruska košarkaška muška kadetska reprezentacija borave u Ivanić-Gradu na pripremama za Europsko prvenstvo.
U sklopu priprema odigrat će dvije pripremne utakmice i to u četvrtak 6. i petak 7. srpnja u Sportskoj dvorani Žeravinec s početkom u 19.00 sati.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić