Izbor iz današnjih vijesti

Gradonačenik Ivanić-Grada Javor Bojan Leš nakon provedenih izbora za članove vijeća mjesnih odbora na području Grada, koji su održani 29. travnja, saziva za utorak 22. i srijedu 23. svibnja konsitituirajuće sjednice svih 19 Vijeća mjesnih odbora, na kojima će biti podnijeta izvješća o provedenim izborima te izabani predsjednici vijeća mjesnih odbora.
U utorak 22. svibnja konstitirajuće sjednice vijeća mjesnih odbora bit će u 9 sati za Brešku Gredu, u 9,30 za Caginec-Prkos, u 10 sati za Deanovec, u 10,30 za Donji Šarampov, u 11 sati za Dubrovčak-Topolje i u 11,30 za Graberje Ivanićko.
U srijedu 23. svibnja konstituirajuće sjednice vijeća mjesnih odbora bit će u 9 sati za Jalševec, u 9,30 za Opatinec, u 10 sati za Posavske Brege, u 10,30 za Prečno, u 11 za Prerovec, u 11,30 za Šumećane, u podne za Tarno, u 12,30 za Trebovec, u 13 sati za Lonju, u 13,30 za Donju Poljanu, u 14 sati za Gornji Šarampov, u 14,30 za Centar Ivanić-Grada i u 15 sati za Gornju Poljanu.

 

U Općini Križ je okončana javna nabava za rekonstrukciju, modernizaciju i upravljanje sustavom javne rasvjete.
Procijenjeni iznos od 3 milijuna kuna bez PDV-a, osiguran je u Proračunu Općine Križ za ovu godinu.
Cilj projekta je zamjena postojeće javne rasvjete novom energetski učinkovitom led, javnom rasvjetom.
Kako nas je informirao načelnik Magdić, Općina Križ ima oko 1100 rasvjetnih tijela, koja će prema ESKO modelu, biti zamijenjena.
Novost je da bi javna rasvjeta trebala svijetliti tijekom cijele noći smanjenim intenzitetom, što omogućuje nova tehnologija kojom se može regulirati danje i noćno svjetlo.
Radovi na zamjeni bi trebali biti gotovi do kraja godine.

 

U Općini Kloštar Ivanić izložen je na javni uvid prijedlog Programa raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu države na području Općine. Uvid u Prijedlog moguć je u prostorima Općine, do 28. svibnja, radnim danom, od 8 do 15 sati a moguć je i putem općinske internetske stranice.
Uz to, organiziraju za sve zainteresirane i prezentaciju Programa raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu države na području Općine, ovog utorka 22. svibnja u prostorijama Općine Kloštar Ivanić s početkom u 18 sati.

 

Predstavnici Općine Križ i ove su godine, na dan smrti Milke Trnine, položili cvijeće i zapalili svijeće ispred biste Milke Trnine u Vezišću te na Milkinom posljednjem počivalištu, groblju Mirogoj u Zagrebu.
Uz načelnika Marka Magdića i delegaciju Mjesnog odbora Vezišće polaganju cvijeća nazočila je i Jadranka Duić Frlan, predstavnica Zagrebačke županije i voditeljice Odsjeka za kulturu Zagrebačke županije kao i ravnatelj Osnovne škole Milke Trnine Križ Zlatko Hasan.
Posjet Vezišću i obilježavanje dana smrti Milke Trnine bila je i prigoda da Općinski načelnik predstavnici Zagrebačke županije i velikoj štovateljici lika i djela Milke Trnine, Jadranki Duić Frlan, pokaže Spomen sobu Milke Trnine u Vezišću.
Na Mirogoju u Zagrebu, cvijeće su položili zamjenik Općinskog načelnika Općine Križ Zlatko Hrastić s predstavnikom Milkinog rodnog sela Vezišća, Ivanom Peršunom i članovima Udruge Poklonika Milke Trnine iz Zagreba.

 

SPORT
U subotu je u Križu održana druga Utrka dobrih želja - Cross Hill Run Križ 2018. na kojoj je sudjelovalo tristotinjak trkača iz cijele Hrvatske.
Odrasli su trčali na 5 i 10 kilometara, dok je za učenike od 1. do 4. i od 5. do 8. razreda organizirana KIDS RUN utrka u dužini od 500 metara.
Najbrži na 10 kilometara bio je Bruno Erent koji je trasu istrčao za 34 minute i 6 sekundi.
Četiri minute iza njega na cilj je došao i Ivan Maletić, a 24 sekunde nakon njega i trećeplasirani Nikola Štefanić.
Među ženama je najbrža bila Linda Kitak s 49 minuta i 13 sekundi. Druga je na cilj stigla Iva Mraović, a treća Maja Jurišić.
Na 5 kilometara je među muškarcima najbrži bio Goran Đogolović, drugi Igor Vuković i treći Mihovil Viduka.
Kod žena je na 5 kilometara najbrža bila Maja Urban, druga je na cilj stigla Margareta Pavlić, a treća Ivana Marušić.

..............

U 26. kolu 1. županijske lige Istok, Sloga je zadržala vodeću poziciju na ljestvici svladavši u Križu Brcko 7:0. Po dva gola zabili su Tomislav Bosankić, Dominik Ivanović i Tomislav Hadaš, a jednog je dodao Vjekoslav Pleteš.
Pobjedu je upisao i Kloštar koji je na svom terenu golovima Matije Mučića bio bolji od Bana Jelačića iz Vukovine s 2:0, te je tako četiri kola prije kraja prvenstva ostao na šest bodova zaostatka od Križana.

U 2. županijskoj ligi prvoplasirani Naftaš Ivanić uzvratio je Mladosti iz Obedišća za jedini poraz u dosadašnjem dijelu prvenstva. Na Sportskom parku Zelenjak klub iz Ivanića je bio uvjerljivo bolji sa 13:0.
Svega bod iza Naftaša i dalje je Milka Trnina koja je u Vezišću svladala Graničar iz Križa 2:0.
Nogometni klub Lipovec izgubio je u gostima kod Slobode 3:0 upisavši tako 17. ovosezonski poraz.
..............
U pretposljednjem kolu 1. hrvatske lige, Ženski rukometni klub Ivanić očekivano je poražen u Varaždinu kod Koke 34:24.
Ekipa iz Varaždina je tako zadržala treće mjesto, dok je Ivanić i dalje na posljednjem mjestu ljestvice s 5 bodova iz 25 odigranih utakmica.

Djevojčice Ženskog rukometnog kluba Trnina, 2006. godište i mlađe nastupile su na završnici Prvenstva Hrvatske koje se od 17. do 20. svibnja održalo u Umagu.
Ovo je bio prvi put da je neka ekipa Trnine nastupila na državnoj završnici, a od 20 ekipa na kraju je osvojeno 13. mjesto.
U skupini upisana su tri poraza, jedan od Podravke i dva puta minimalno od Raba i Trogira, dok je ekipa Osijeka uvjerljivo svladana 10 golova razlike što je bilo dovoljno za četvrto mjesto.
Da je nedostajalo malo sportske sreće Trnina je dokazala u razigravanju za 13. mjesto kada su redom svladani Rudar, Umag i Karlovac.
Igračica Trnine Lana Turčinović s 31 golom na kraju je treći strijelac završnice Prvenstva Hrvatske.
..............
Ovoga vikenda u Malinskoj je održano 24. Prvenstvo Hrvatske u gađanju samostrelom na otvorenom.
Na prvenstvu je nastupila pomlađena ekipa Streljačkog kluba Ivanić u sastavu Iva Popović Gecan, Lorena Jerković i Petar Blagec i zauzela četvrto mjesto.
Treba naglasiti kako su to strijelci od 15, 16 i 17 godina kojima je ovo bio prvi nastup na takvim natjecanju u toj disciplini streljaštva.
U kategoriji kadeta veliko iznenađenje napravila je Iva Popović Gecan, članica Ivanića, koja je u pojedinačnoj konkurenciji zauzela treće mjesto i tako napravila veliki korak za ulazak u reprezentaciju za predstojeće Europsko prvenstvo u Estoniji.
Na četvrto mjesto plasirao se Petar Blagec, kao i Lorena Jerković koja je kao kadetkinja nastupila u kategoriji seniorki.
Za dva tjedna održat će se Kup Dubrave koji je također izborno natjecanje za Hrvatsku reprezentaciju.
...............
U nedjelju je u Jastrebarskom održano Prvenstvo zagrebačke županije u karateu.
Nastupilo je 250 natjecatelja s područja Zagrebačke županije, a brojna delegacija karate kluba Mladost osvojila 5 prvih mjesta, 6 drugih i 12 trećih mjesta.
Izdvajamo zlatna odličja: Nelly Džanić borbe kadetkinje,Valentino Ivanić borbe mlađi kadeti, Mia Zetica borbe mlađe kadetkinje, Paula Njegovec borbe učenice i Dora Valentić cicibanke kate.
Jednako uspješno u Jastrebarskom su nastupili i borci karate kluba KIK:
Prva mjesta osvojili su Maja Paula Kuntić- mlađe učenice, Dominik Gecan- mlađi kadeti, Mateo Čukelj- učenici i ekipa mlađih učenica u sastavu Kuntić-Blažak-Tomić Babić.
Četirima zlatnim medaljama KIK-ovci su dodali i dva srebra i čak osam bronci.

 

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić