Izbor iz današnjih vijesti

Danas učenici završnih razreda srednjih škola diljem Hrvatske službeno obilježavaju posljednji dan nastave. Srednja škola Ivan Švear tim je povodom i ove godine za 270 učenika završnih razreda pripremila prigodni program kojim su obilježili Dan maturanata.
U 9 sati učenici su ispred škole predstavili svoje razrede, a nakon toga su se na školskom igralištu natjecali u zabavnim igrama.
U 11:30 uz pratnju policije su formirali povorku prema Trgu Vladimira Nazora, gdje su točno u podne već tradicionalno otplesali Quadrillu uz podršku posjetitelja, roditelja i učitelja škole.

 

Iz Gradske uprave Grada Ivanić Grada obavještavaju posjednike zakupa, dugogodišnjeg zakupa i koncesije državnog poljoprivrednog zemljišta o zakonskoj obvezi ispitivanja plodnosti tla.
Naime, novim Zakonom o poljoprivrednom zemljištu propisana je obveza praćenja stanja poljoprivrednog zemljišta kroz ispitivanje plodnosti tla koje provode ovlašteni laboratoriji. Hrvatski centar za poljoprivredu, hranu i selo, uz to što je ovlašteni laboratorij za ispitivanje plodnosti tla, ima i status referentnog laboratorija za tlo. S tim u vezi, obavještavaju se svi posjednici zakupa, dugogodišnjeg zakupa i koncesije državnog poljoprivrednog zemljišta da su u obvezi ispitivanja plodnosti tla sukladno Pravilniku o metodologiji za praćenje stanja poljoprivrednog zemljišta.

Hrvatski centar za poljoprivredu, hranu i selo, zajedno s drugim ovlaštenim laboratorijima zaprima zahtjeve za ispitivanje plodnosti tla za 2018. godinu i provodi kontrolu do sada analiziranog poljoprivrednog zemljišta.
Upitnik i Zahtjeve za ispitivanje plodnosti tla koje možete preuzeti na web stranici Grada Ivanića, potrebno je dostaviti popunjene na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili poštom na adresu: Hrvatski centar za poljoprivredu, hranu i selo, Odjel za praćenje stanja poljoprivrednog zemljišta, Vinkovačka cesta 63 C, 31 000 Osijek do 31. svibnja 2018. godine.

 

Općina Križ će u subotu biti u znaku prvog Krigl festa, a uvod u manifestaciju bit će predstava Pivo, Teatra Gavran koju u Domu kulture Josip Badalić možete pogledati u petak, 25. svibnja s početkom u 20 sati. U glavnim uloga su Zlatko Ožbolt i Jakov Gavran.
Posjetitelji predstave moći će tom prigodom degustirati craft pivo Križevačke udruge pivara koja je partner Općine Križ u organizaciji Krigl festa.
Ulaznice po cijeni od 30 kuna možete kupite u Knjižnici i čitaonici Križ ili na dan predstave.
U prodaji su ulaznice i za solistički koncert Saše Lozara koji će se održati u subotu, 2. lipnja s početkom u 20 sati u Domu kulture Josip Badalić u Križu. Cijena ulaznice je 30 kuna.

 

Na 7. Smotri tamburaških orkestara i sastava Zagrebačke županije što je u subotu 19. svibnja održano u Samoboru sudjelovali su i mali tamburaši Kulturno umjetničkog društva Obreška.

U kategoriji folklornih sastava osvojili su prvo mjesto, što je mladim tamburašima KUD-a Obreška svakako poticaj za daljnji rad.

 

Na području Policijske postaje Ivanić Grad u proteklom tjednu evidentirano je 1 kazneno djelo Teška krađa koja se progoni po službenoj dužnosti, a počinjena je od strane nepoznatog počinitelja.
Policijski službenici PP Ivanić Grad su u proteklom tjednu evidentirali 157 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od kojih su 4 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola u koncentraciji većoj od dopuštene.
U proteklom tjednu dogodilo se 7 prometnih nesreća; dvije prometne nesreće s povrijeđenim osobama i 5 prometnih nesreća s materijalnom štetom.
PP Ivanić Grad je podnijela 1 optužni prijedlog iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji.

 

 

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić