Izbor iz današnjih vijesti

Ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac potpisala je ugovore o sufinanciranju projekata u 2018. godini prema Programu pripreme lokalnih razvojnih projekata prihvatljivih za financiranje iz ESI fondova. Jedan od njih, vrijedan 100.000 kuna, potpisao je i Općinski načelnik Općine Križ Marko Magdić.
Novih 100.000 kuna Općina Križ dobila je od Ministarstva regionalnog razvoja i europskih fondova za izradu projekta za prenamjenu zgrade dječjeg vrtića u Križu u kulturni centar, a sve nakon što se izgradi novi dječji vrtić.
Izrada projektne dokumentacije ukupno iznosi oko 155.000 kn. Projektom se planira prenamijeniti spomenutu zgradu tako da se u nju preseli Knjižnica i čitaonica, ali i uredi nekoliko prostorija za udruge. Prema prvim procjenama vrijednost projekta bila bi oko 1.000.000 kn.

Načelnik Općine Kloštar Ivanić Željko Filipović u Zagrebu je potpisao ugovor o sufinanciranju rekonstrukcije i dogradnje Dječjeg vrtića Proljeće u iznosu od 6,7 milijuna kuna s ravnateljicom Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Matildom Copić. Radovi na vrtiću su gotovi i slijedi ishođenje uporabne dozvole, te od jeseni smještaj sve upisane djece u vrtić.
Riječ je o ugovorima vrijednim 470 milijuna kuna za 102 projekta iz mjere 7 – Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima Programa ruralnog razvoja, čijem je potpisivanju nazočio i ministar Tomislav Tolušić.
Nakon provedenog natječaja iz Programa ruralnog razvoja RH za operaciju 7.4.1. u 17 hrvatskih županija bit će izgrađeno ili obnovljeno 57 dječjih vrtića, 12 vatrogasnih domova, 18 društvenih domova, 13 projekata uređenja javnih površina te 2 turističko-informativna centra.
Svi projekti rade se u naseljima s najviše 5000 stanovnika, a potpora iznosi od 80 do 100% ukupnih prihvatljivih troškova, odnosno između 15.000 i 1.000.000 eura u kunskoj protuvrijednosti.

 

Turistička zajednica Grada Ivanić-Grada poziva ove subote, 26. svibnja u Ivanić-Grad po domaće proizvode na Sajam OPG-a uz tržnicu, degustaciju zaboravljenih jela; žgance na sve načine, a tu su i bele kobase I vino škrlet. Točno u podne od gradskog sata kreće turistički obilazak grada uz kostimirane vodiče.
Bit će organizirane i radionice za djecu na kojima će se izrađivati maske za nadolazeći karneval.
Ljubitelji biciklizma se od 13 sati mogu pridružiti biciklijadi Hotela Sport.
Detalje pogledajte na web i Facebook stranicama Turističke zajednice Grada Ivanić-Grada.

 

18. Humanitarni malonogometni turnir „Sportom protiv droge“ ove će se godine održati od 28. svibnja do 15. lipnja.
Na današnjoj press konferenciji u prostorijama domaćina turnira Hotela Sport, događaj su najavili direktor turnira Mile Marinčić, zamjenik gradonačelnika Grada Ivanić- Grada Tomislav Cuvaj i predstavnici sponzora.
Cilj turnira je motivirati djecu i mlade na bavljenje sportom što se i postiže budući da se redovito prijavljuju brojne ekipe iz Ivanić- Grada i šire okolice.
Od 2000. godine nastupilo je preko 700 ekipa te je prikupljeno preko 250.000 kuna u humanitarne svrhe.
Turnir je tijekom godina pomogao mnogim ustanovama kao što su Pučka kuhinja Sisačke biskupije, Udruga žena za borbu protiv karcinoma dojke „Sve za nju“, dok će ove godine sredstva ići Caritasu župe sv. Petra apostola u Ivanić- Gradu, udruzi roditelja djece i osoba s invaliditetom Mali Princ i novoosnovanoj udruzi za ranu intervenciju u djetinjstvu i pružanje podrške i skrbi osobama s invaliditetom Beata iz Ivanić- Grada.
Uz glavni turnir seniora i veterana tradicionalno se održava i srednjoškolski turnir koji je već došao do svoje četvrtzavršnice, a po drugu godinu zaredom odigrat će se i turniri prstića i limača, te ženski turnir.
Prijave traju do dan prije turnira, a za najuspješnije osiguran je nagradni fond od 50 tisuća kuna.
Naslov najboljih brani ekipa EL BI Uniqa iz Zagreba koja je prošle godine bila bolja od momčadi SuperSport Casina nakon boljeg izvođenja udaraca s bijele točke.
Više o natjecateljskom i humanitarnom karakteru ovogodišnjeg turnira rekli su nam idejni začetnik Mile Marinčić, te zamjenik gradonačelnika Tomislav Cuvaj koji je i sam organizator zimskog malonogometnog turnira:
PRILOG: turnir – 1:54

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić