Izbor iz današnjih vijesti

Upravni odjel za gospodarstvo Zagrebačke županije održat će u utorak, 29. svibnja u prostorijama Zagrebačke županije u vremenu od 9 do 11 sati konzultacije za Javni natječaj za dodjelu potpora za poticanje razvoja poduzetništva za 2018. godinu.
Konzultacije su predviđene za poduzetnike s područja Zagrebačke županije koji su zainteresirani za prijavu na navedeni Natječaj. Za prisustvovanje konzultacijama nije potrebna prethodna prijava, jedino je preporuka da svi zainteresirani prije dolaska na konzultacije pročitaju tekst Natječaja i Uputa za prijavitelje objavljen na web stranici Zagrebačke županije.
Sljedeće konzultacije su najavljene za srijedu, 6. lipnja i petak, 15. lipnja, na istom mjestu i u isto vrijeme.

 

Zagrebačka županija, njezin Upravni odjel za fondove EU, regionalnu i međunarodnu suradnju, predstavila je Program pripreme i provedbe projekata koji će se financirati iz fondova i programa EU u 2018. godini.
Prezentacija programa, odnosno javnih poziva koji će uskoro biti raspisani, organizirana je za predstavnike gradova i općina te ustanova i trgovačkih društava kojima je Županija osnivač ili većinski vlasnik. U ovoj godini, s 3,1 milijun kuna, sufinancirat će se programi kroz pet mjera - „Tehnička pomoć za prijavu projekata na EU natječaje“, „Izrada projektne dokumentacije za projekte koji će se financirati iz fondova i programa EU“, „Izrada strategija i provedba projekata razvoja pametnih gradova“, „Provedba projekata financiranih iz fondova i programa EU“ i „Razvoj e-mobilnosti“.
Velimir Kokot, pročelnik za fondove EU, regionalnu i međunarodnu suradnju tom je prigodom naglasio da se nastavlja s mjerama provođenim i proteklih godina.
Od osnutka Odjela do danas isfinancirano je 286 projekata ukupne vrijednosti veće od 11 milijuna kuna, a samo lani 101 projekt u iznosu od 4,3 milijuna kuna. Dodao je da će se od Županijske skupštine, kroz rebalans proračuna, zatražiti povećanje sredstava jer sada planirana, prema informacijama s terena, neće biti dostatna za sve projekte.
Prisutne je uvodno, u ime Županije, pozdravila zamjenica župana Nadica Žužak rekavši da Zagrebačka županija u ovom trenutku u pripremi ima projekte ukupne vrijednosti gotovo 50 milijuna kuna, a kada se tome dodaju i projekti jedinica lokalne samouprave, radi o trostruko većem iznosu.

 

U Križu je ove subote u suradnji s Križevačkom udrugom pivara održan 1. Krigl fest koji je u Križ privukao mnogobrojne, kako mlade tako i one nešto starije, ljubitelje piva, rock'n'rolla i roštilja.
Uz zabavne pivske natjecateljske igre koje su voditi popularni Denis i Blaž iz Večernje škole, te brojna iznenađenja i nastup rock banda Yellow submarine, otvorena je i vrlo zanimljiva izložba pivskih flaša Ivana Dukarića Duke.
Na otvorenju su uz načelnika Marka Magdića bili i suorganizator Krigl festa Aleksandar Kare te majstor pivar, predsjednik grupacije malih nezavisnih pivara Krešo Marić.
Općina je pripremila i promotivne artikle Krigl Festa - majice, čaše i dekice s logom manifestacije, koje su prodavali po popularnim cijenama, a prikupljeni novac je doniran Caritasu Župe Uzvišenja Sv. Križa Križ.

 

Udruga vinogradara i vinara Brenta iz Ivanić-Grada organizirala je 25. svibnja 23. izložbu vina za koju je zaprimljeno 85 uzoraka vina - 62 bijela, 16 crnih, jedno pjenušavo i 4 aromatizirana vina.
Stručna komisija pod vodstvom dr. sc. Ivane Alpeza dodijelila je 23 zlatne diplome, 51 srebrnu, 5 brončanih i 3 priznanja, dok tri vina nisu zadovoljila kvalitetom.
Najbolje ocijenjeno vino člana udruge Brenta, ujedno i šampion izložbe je mješavina crnih sorata 2013. godine proizvođača Kezele vina.
Izložbi vina nazočio je uz brojne vinogradare i vinare udruge Brenta, te susjednih prijateljskih udruga i načelnik Općine Kloštar Ivanić Željko Filipović te član stručne komisije Goran Marmilić.
U glazbenom dijelu sudjelovala je pjevačka skupina i tamburaši KUD-a Đuro Kunedek iz Caginca.
Opširnije sa 23. izložbe vina udruge Brenta poslušajte u sutrašnjoj emisiji Agroval na 99,4 koja započinje u 13,30.

 

SPORT
U posljednjem kolu 1. hrvatske lige Ženski rukometni klub Ivanić ostvario je sigurnu pobjedu protiv ekipe Petason Vranjica 28:16.
Pitanje pobjednika niti u jednom trenutku nije dolazilo u pitanje čemu je pomogla i činjenica da su gošće doputovale bez nekoliko igračica iz prve ekipe.
S nova dva boda Ivanić je pobjegao s posljednjeg mjesta na tablici i sezonu završio sa sedam osvojenih bodova, odnosno s tri pobjede, neriješenim i 22 poraza, te će tako iduće godine nastupati u 2. rukometnoj ligi Zapad.
...............
U 1. županijskoj nogometnoj ligi Istok, Sloga Križ je zadržala velikih četiri boda prednosti na vrhu ljestvice rutinskom gostujućom pobjedom u Vukovini protiv Bana Jelačića 3:0. Kloštar je kiksao kod posljednje ekipe lige, Meštrice, izgubivši 5:3 čime se razlika od vodećih Križana povećala na 9 bodova.
U derbiju kola 2. županijske lige, Milka Trnina je u Vezišću zasluženo svladala Naftaš Ivanić 2:0 i tako preuzela vrh ljestvice tri kola prije kraja prvenstva.
U ostalim utakmicama Lipovec je kod kuće pobijedio Tučenik 3:2, dok je Graničar u Križu poražen od Kupe 6:0, istim rezultatom kao i Mladost Obedišće kod Croatie.
Iduće kolo na županijskim nogometnim terenima igra se već ove srijede.
..............
Članovi Kickboxing kluba Ivanić-Grad u subotu su uspješno nastupili na međunarodnom turniru u Puli na kojem je nastupilo oko 450 natjecatelja iz 6 zemalja.
Patrik Presečan i Tina Petrović osvojili su 1. mjesto u point fightingu. Oliver Ozvačić osvojio je zlato kod starijih kadeta u light contactu i kick lightu.

Jedno drugo i jedno treće mjesto osvojio je Lucijan Vodas, a sa srebrnim medaljama iz Pule se vraćaju i Lina Radman i Patrik Jakopović.

 

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić