Izbor iz današnjih vijesti

Danas je u prostorijama Općine Križ potpisan Ugovor o energetskom učinku, odnosno ugovor o pružanju energetske usluge u uštedi električne energije u javnoj rasvjeti.
U sklopu ovoga projekta izradit će se projektna dokumentacija za elektromontažne radove koji obuhvaćaju zamjenu postojećih svjetiljki javne rasvjete, novom, ljepšom i energetski učinkovitom rasvjetom.
U postupku javne nabave najpovoljnija ponuda bila je ona zajednice ponuditelja Experta grupe d.o.o. iz Požege i partnera LED Rasvjete, također iz Požege i Veritas Esco-a iz Splita.
Ugovor su potpisali načelnik Općine Križ Marko Magdić, a u ime izvođača radova direktor Experta grupe Ivan Galić.
Ugovor je potpisan na 10 godina, a njegova ukupna vrijednost je 3.830.000 kuna što uključuje zamjenu 1100 rasvjetnih tijela na području svih 16 naselja u Općini Križ.
Prema ugovoru radovi bi trebali biti gotovi do kraja ove godine, a izvođač se nada da će nova rasvjeta zasjati već krajem mjeseca rujna.

 

Zagrebačka županija je uputila javni poziv gradovima i općinama na svom području za dodjelu 10,3 milijuna kuna bespovratnih sredstava za financiranje/sufinanciranje izgradnje i održavanje objekata i uređaja komunalne infrastrukture u 2018. godini. Javni poziv je otvoren do iskorištenja sredstava, a najkasnije do 30. studenoga.
Opći cilj programa izgradnje i održavanja objekata i uređaja komunalne infrastrukture je poticanje dugoročno održivog i teritorijalno uravnoteženog razvoja prometne infrastrukture, vodoopskrbe i zbrinjavanja otpadnih voda te razvoj cjelovitog sustava gospodarenja otpadom na području Zagrebačke županije, posebno u dijelu koji se odnosi na infrastrukturu i kvalitetu života. Prijavljeni program/projekt mora biti usklađen s Razvojnom strategijom Zagrebačke županije te razvojnim programima i planovima jedinica lokalne samouprave iz područja komunalne infrastrukture, a ciljevi njegove provedbe jasno definirani i mjerljivi.
Prihvatljive aktivnosti su izrada projektno-tehničke dokumentacije, građenje i adaptacija i/ili sanacija komunalnih objekata. Zagrebačka županija sudjelovat će u sufinanciranju prijavljenog programa/projekata s najviše do 1.000.000 kuna.
Tekst javnog poziva, upute za prijavitelje i prijavni obrasci nalaze se na web stranicama Zagrebačke županije pod rubrikom Javni pozivi.

 

Jučer je u Maloj Sali Pučkog otvorenog učilišta u Ivanić Gradu, u sklopu obilježavanja Dana grada, održan koncert flautistice Mateje Šarlije i gitarista Pedra Ribero Rodriguesa.
Mateja Šarlija je osnovno i srednje glazbeno obrazovanje stekla u Glazbenoj školi Blagoja Berse u Zagrebu, a nastavila na zagrebačkoj Muzičkoj akademiji. Tijekom školovanja sudjelovala je na brojnim natjecanjima u zemlji i inozemstvu. Dobitnica je šest prvih i jedne treće nagrade na državnim natjecanjima u organizaciji Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga, od čega četiri kao solistica i tri kao članica komornog sastava.
Pedro Ribero Rodrigues iz Portugala svoje je glazbeno obrazovanje započeo u rodnom gradu Mira De Aireu, a nastavio u Muzičkoj akademiji u Zagrebu, gdje je i diplomirao 2007. godine. Pohađao je majstorske radionice kod cijenjenih gitarista i pedagoga, a kroz karijeru nastupa solo i u komornim sastavima diljem Europe.
Tijekom jednosatnog koncerta, ovaj duo profesora glazbe iz Glazbene škole Zlatko Grgošević u Sesvetama prvi je put nastupio u Ivanić Gradu, te je na oduševljenje publike izveo repertoar koji je uključivao klasične skladbe Franca Schuberta, Borisa Papandopula i Astora Piazzole.

 

Jučer je povodom Dana grada u Maloj galeriji Pučkog otvorenog učilišta u Ivanić- Gradu otvorena izložba akademske slikarice Ivane Ožetski "Bili smo u Arkadiji".
Izložbu je predstavila viša kustosica Muzeja grada Koprivnice i dugogodišnja suradnica autorice, Draženka Jalšić Ernečić .
Izložba je podijeljena u nekoliko cjelina inspiriranih prirodom, posebice parkovnim okolišem dvorca Jakovlje, ali i frekvencijama kao nevidljivog ali sastavnog i izražajnog elementa svijeta umjetnosti.
Upravo pomoću frekvencija nastala je serija slika vibriranjem pijeska na ravnoj plohi i travnati oblici uzgojeni pod umjetnim svjetlom.
Autorica Ivana Ožetski tom je prilikom demonstrirala na koji su način nastala njezina djela i prisutnima otkrila koje oblike ima svaka frekvencija šest temeljnih boja.
Izložbu je službeno otvorio zamjenik gradonačelnika Željko Posilović pri čemu je i svečano upaljena nova rasvjeta u izložbenom prostoru Pučkog otvorenog učilišta.
Izložbu "Bili smo u Arkadiji" možete razgledati sve do 13. lipnja.

 

Službenici Policijske postaje Ivanić Grad su u posljednja 24 sata imali nekoliko intervencija.
U Bunjanima je došlo do slijetanja osobnog automobila u odvodni kanal, te je muškarac starosti 63 godine smrtno stradao. Očevid na mjestu događaja je obavila zamjenica Županijskog Državnog Odvjetništva u asistenciji policijskih službenika I. Postaje prometne policije Zagreb.
Na području Ivanić Grada je nepoznati počinitelj oštetio vjetrobransko staklo na parkiranom osobnom automobilu, dok se na benzinskoj postaji na autocesti A3, također nepoznati počinitelj, nakon punjenja spremnika vozila udaljio bez plaćanja, te time počinio kazneno djelo krađe.
U Graberju Ivanićkom su intervenirali prilikom nasilja u obitelji, te su uhitili muškarca zbog alkoholiziranog stanja, priveli ga i smjestili u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva, nakon čega slijedi podnošenje optužnog prijedloga nadležnom sudu.

Hitna medicinska služba Ivanić Grad je od 25. do 29. svibnja imala 33 terenske intervencije i 96 ambulantna pregleda čiji su uzrok bile bolesti pacijenata.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić