Izbor iz današnjih vijesti

Jučer su zamjenik gradonačelnika Grada Ivanić Grada Tomislav Cuvaj, načelnici općina Križ i Kloštar Ivanić Marko Magdić i Željko Filipović, i ravnatelji osnovnih škola potpisali sa Županom Zagrebačke županije Stjepanom Kožićem Sporazume o sufinanciranju udžbenika i dopunskih nastavnih sredstava i provođenju postupka javne nabave.

Cijene udžbenika razlikuju se od razreda do razreda, a Zagrebačka županija financirat će fiksni iznos od 470 kuna po učeniku za nabavu obveznih udžbenika, dok će gradovi i općine prema potrebi i u skladu sa svojim proračunskim mogućnostima osigurati ostatak sredstava do tržišne vrijednosti udžbenika, te za nabavu dopunskih nastavnih sredstava za učenika sa svog područja.

Za škole kojima je osnivač Zagrebačka županija postupak javne nabave provodit će same škole, dok će za škole kojima su osnivači gradovi Samobor, Velika Gorica, Vrbovec i Zaprešić postupak javne nabave provesti Zagrebačka županija.

Pravo na korištenje udžbenika imat će redoviti učenici osnovnih škola na području Zagrebačke županije, osim učenika koji su ostvarili pravo na besplatne udžbenike temeljem Zakona o hrvatskim braniteljima, učenici koji su upisani u škole izvan područja županije te učenici koji pravo na besplatne udžbenike ostvaruju po nekoj drugoj osnovi. Nakon završetka nastavne godine 2018./2019. učenici su dužni vratiti sve zadužene udžbenike školama, radi korištenja u idućim generacijama.

Trenutno na području Zagrebačke županije osnovnu školu pohađa 25.523 učenika, a za sufinanciranje udžbenika je Zagrebačka županija osigurala 12 milijuna kuna u svome proračunu.

 

Upravni odjel za gospodarstvo Zagrebačke županije održat će u srijedu, 6. lipnja konzultacije za Javni natječaj za dodjelu potpora za poticanje razvoja poduzetništva za 2018. godinu.

Konzultacije će biti 9:00 do 11:00 sati u prostorijama Zagrebačke županije, a predviđene su za poduzetnike s područja županije koji su zainteresirani za prijavu na navedeni Natječaj.
Za prisustvovanje nije potrebna prethodna prijava, ali se preporučuje da svi zainteresirani prije dolaska na konzultacije pročitaju tekst Natječaja i Uputa za prijavitelje koji se mogu pronaći na internetskim stranicama Zagrebačke županije.

Sljedeće konzultacije održat će se u petak, 15. lipnja, na istom mjestu, od 9:00 do 11:00 sati.

 

Svečano otvorenje 1. revije najboljih vina Zagrebačke županije održat će se u srijedu, 6. lipnja u Zagrebu s početkom u 13:00 sati.

Na reviji će svoja vina sa zaštićenom oznakom izvornosti predstaviti 33 vinara iz 9 vinogorja Zagrebačke županije, a svi zainteresirani će imati priliku kušati 153 vina svjetskih, udomaćenih i autohtonih sorti, te šampionska vina iz hrvatskih i međunarodnih ocjenjivanja.
Enološku priču upotpunit će 30-ak domaćih sireva s obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava Zagrebačke županije.

U sklopu revije će, uz kušanja vina i sira, biti i dvije stručno vođene radionice. Jedna je radionica „Sir i vino“ na kojoj će posjetitelji moći naučiti sve o pravilnom sljubljivanju ovih dviju namirnica, dok će na radionici „Pjenušci Zagrebačke županije“ imati priliku upoznati 10-ak proizvođača s područja Zagrebačke županije.
Također, prilikom otvorenja Revije bit će podijeljena šampionska odličja s 15. ocjenjivanja vina Zagrebačke županije.
Posebni gosti Revije bit će slovenske vinske kraljice i ponajbolji slovenski vinari.

Ulaz je slobodan uz eventualnu kotizacija za upotrebu čaše.

 

Danas će u Gradskoj knjižnici Ivanić Grad biti predstavljanje nove knjige Dražena Radakovića „Reinkarnacija – tajna vječnog života" s početkom u 19 sati.

Dražen Radaković je psihoterapeut s dugogodišnjim iskustvom. Bavi se obiteljskim i psihološkim savjetovanjem te intenzivno radi i obiteljske sistemske konstelacije. Pohađao je niz psihoterapijskih edukacija u Hrvatskoj i u inozemstvu.

Za sada je jedini certificirani terapeut Instituta Michaela Newtona (The Newton Institut) u Hrvatskoj te vodi vlastite škole samohipnoze, hipnoze i regresoterapije u Hrvatskoj i izvan nje.

 

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić