Izbor iz današnjih vijesti

Dan Grada Ivanić-Grada obilježen je jučer svečanom sjednicom Gradskog vijeća u dvorani Pučkog otvorenog učilišta, u nazočnosti brojnih gostiju, čelnika susjednih i prijateljskih gradova i općina, predstavnika državnih, županijskih i gradskih tvrtki i ustanova, gospodarstvenika, brojnih gradskih civilnih i humanitarnih udruga, predstavnika Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, pravosuđa, policije, crkve, školstva i visokog obrazovanja. Svečanoj sjednici nazočio je izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske i gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić, izaslanik predsjednika Hrvatskog Sabora i načelnik Općine Rugvica Mato Čičak te ispred Zagrebačke županije zamjenik župana Hrvoje Frankić. Goste i sve prisutne pozdravio je predsjednik Gradskog vijeća Željko Pongrac.

Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća gradonačelnik Javor Bojan Leš čestitao je građanima Dan Grada i podsjetio na brojna postignuća u proteklih godinu dana, ali i najavio daljnje planirane aktivnosti vezane uz razvoj Grada. Gradonačelnikovo izvješće moći ćete poslušati na našoj web stranici u rubrici podcasting.

Uz Dan Grada, na svečanoj je sjednici nagrada za životno djelo dodijeljena profesoru glazbe i slikaru Vjekoslavu Skrbinu, godišnje nagrade za doprinos razvoju i ugledu Grada uručene su mladom inovatoru Ivanu Kožaru i radijskom i TV voditelju HRT-a Mirku Fodoru, a godišnja priznanja udomiteljici Ljerki Bajzek –Špehar na prijedlog Centra za socijalnu skrb te Zapovjedništvu hrvatskog ratnog zrakoplovstva, Zajednici udruga iz Domovinskog rata Ivanić -Grad i Elektroničkom i računalnom klubu Ivanić-Grad.

Prije svečane sjednice Gradskog vijeća služena je misa u Crkvi sv. Petra i položeni vijenci na spomenik poginulim braniteljima.

U glazbenom dijelu svečanosti sudjelovali su učenici Glazbenog odjela Osnovne škole Stjepana Basaričeka Ivanić-Grad.

 

U Križu su jučer obilježeni 30. Badalićevi dani, koje Općina Križ organizira u suradnji s Filozofskim fakultetom u Zagrebu, Odsjekom za istočno slavenske jezike, katedrom za ruski jezik i rusku književnost.
Josip Badalić hrvatski književni povjesničar i slavist rođen je prije 130 godina 7. lipnja 1888. godine u Deanovcu.
O njegovu životu i radu govorio je prof. dr. sc. Josip Užarević a potom je predstavljena monografija Anite Hrnjak, jedne od dobitnica Plakete Josip Badalić prije dvadesetak godina pod nazivom «Frazeologija u rodnom okviru» koju su predstavile profesorice Željka Fink Arsovski i Branka Barčot.
Ovogodišnja dobitnica Plakete Josip Badalić je Sara Marijić najbolja studentica studija ruskog jezika i književnosti Filozofskog fakulteta u Zagrebu za 2017./2018. godinu. Plaketu joj je uručio predsjednik Općinskog vijeća Križ Mladen Rogić.

Obilježavanju Badalićevih dana nazočila je i Natalija Jakimčuk predstavnica ruskog društva Rossotrudničestvo koja promiče rusku kulturu i književnost izvan Rusije.
U okviru ovogodišnjih Badalićevih dana u Galeriji Križ postavljena je izložba slika Ive Šimunović Lisak pod nazivom «Plava» koju je svečano otvorio općinski načelnik Marko Magdić.

Jučerašnju svečanost nastupom je uveličala i glazbena skupina studenata rusistike, oduševivši publiku svojom izvedbom ruskih pjesama.

 

Odred izviđača Siniša Pavković iz Križa, povodom Lipanjskih susreta u subotu 16. lipnja organizira 1. Šatorijadu na ribnjaku Milke Trnine u Vezišću s početkom u 15 sati pa sve do nedjelje 17. lipnja u 11 sati.
Šatorovanje je namijenjeno roditeljima i djeci uz obaveznu pratnju roditelja.
Svaki sudionik mora ponijeti šator, vreće za spavanje ili deke, odjeću i obuću za boravak u prirodi, dovoljno tekućine i grickalice po želji, gitaru (tko svira) i sredstvo protiv komaraca.
Organizator osigurava šatore za one koji ih nemaju, roštilj pod pokroviteljstvom Općine Križ, doručak za sudionike i naravno dobru zabavu.
Ako imate želju vidjeti kako u prirodi funkcioniraju izviđači, željni ste avanture i druženja s vršnjacima, ali i uživati u svježem zraku i mirisu pokošene trave Općina Križ poziva da se uključite u 1. šatorijadu a prijaviti se možete na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. zaključno do četvrtka 14. lipnja.
Dodatne informacije možete dobiti i na broj mobitela 091/646 4787.

 

Škola nogometa mladeži NK Naftaš Ivanića sutra organizira tradicionalni 16.po redu Međunarodni turnir limača „IVANIĆ – 2018“. Na turniru sudjeluje 16 ekipa 2007. godišta i mlađi, a utakmice će se igrati na terenima Sportskog parka Zelenjak.
I ove godine na turniru će uz prošlogodišnjeg pobjednika Veleža iz Mostara, nastupiti i renomirane škole nogometa Crvene Zvezde, Lokomotive, Gorice, Trnja i klubova iz okolice Ivanića i naravno domaćina Naftaša.
Turnir počinje u 9:00 sati, svečano otvorenje je na rasporedu u 10.45, a finalna utakmica oko 18:30.
Tijekom godina nogometni Turnir limača prerastao je u atraktivno sportsko natjecanje koje popularizira nogomet i aktivno bavljenje sportom. Cilj turnira, na kojem najmlađi odmjeravaju snage, razvijaju sportski duh i druže se, je da preraste u važniji događaj u kalendaru Hrvatskog nogometnog saveza.

Muški rukometni klub Ivanić organizira za djelatnike, te bivše i sadašnje igrače kluba prvi Susret generacija.
Cilj ovog druženja je povezivanje svih generacija i igrača kluba kroz povijest djelovanja.
Program počinje oko 10 sati rukometnim turnirom 2006. i 2007. godišta, a od 14 sati predviđeni su i međugeneracijski susreti za one koji smatraju da još mogu igrati.
Nakon rekreativnog dijela osiguran je gulaš za sve i druženje do ranih jutarnjih sati.
Pozivaju se svi građani koji su željni dobrog rukometa i druženja s bivšim igračima, trenerima i djelatnicima Muškog rukometnog kluba Ivanić da ove subote svrate u Sportsku dvoranu Žeravinec u Ivanić- Gradu.

 

Humanitarna akcija

Iskra Glavak Šeperić iz Lekenika je još u ranom djetinjstvu oboljela od progresivne spinalne mišićne atrofije i već godinama je vezana uz kolica. Najviše joj pomaže vježbanje na uređaju “Lokomatu”, uz pomoć kojega je za nekoliko dana postigla veći napredak nego kroz godine vježbanja i fizikalnih terapija te joj je dao nadu da bi mogla prohodati barem uz pomoć štaka. Za Iskrinu terapiju potrebno je izdvojiti 5.600 kn tjedno pa je pokrenuta humanitarna akcija “Iskra ljubavi i nade za Iskru – pomoć jednoj djevojci da stane na svoje noge”.

Stoga Vas pozivamo, da pomognete ovoj izuzetnoj djevojci uplatom u skladu sa svojim mogućnostima

NA RAČUN ZA POSEBNE NAMJENE: pomoć za Iskru Glavak Šeperić; ZAGREBAČKA BANKA - KUNSKI RAČUN: HR3523600003513256514; ZAGREBAČKA BANKA - DEVIZNI RAČUN: HR6523600003245845889.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić