Izbor iz današnjih vijesti

Dan Grada Ivanić-Grada obilježen je jučer svečanom sjednicom Gradskog vijeća u dvorani Pučkog otvorenog učilišta, u nazočnosti brojnih gostiju, čelnika susjednih i prijateljskih gradova i općina, predstavnika državnih, županijskih i gradskih tvrtki i ustanova, gospodarstvenika, brojnih gradskih civilnih i humanitarnih udruga, predstavnika Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, pravosuđa, policije, crkve, školstva i visokog obrazovanja. Svečanoj sjednici nazočio je izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske i gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić, izaslanik predsjednika Hrvatskog Sabora i načelnik Općine Rugvica Mato Čičak te ispred Zagrebačke županije zamjenik župana Hrvoje Frankić. Goste i sve prisutne pozdravio je predsjednik Gradskog vijeća Željko Pongrac.

Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća gradonačelnik Javor Bojan Leš čestitao je građanima Dan Grada i podsjetio na brojna postignuća u proteklih godinu dana, ali i najavio daljnje planirane aktivnosti vezane uz razvoj Grada. Gradonačelnikovo izvješće moći ćete poslušati na našoj web stranici u rubrici podcasting.

Uz Dan Grada, na svečanoj je sjednici nagrada za životno djelo dodijeljena profesoru glazbe i slikaru Vjekoslavu Skrbinu, godišnje nagrade za doprinos razvoju i ugledu Grada uručene su mladom inovatoru Ivanu Kožaru i radijskom i TV voditelju HRT-a Mirku Fodoru, a godišnja priznanja udomiteljici Ljerki Bajzek –Špehar na prijedlog Centra za socijalnu skrb te Zapovjedništvu hrvatskog ratnog zrakoplovstva, Zajednici udruga iz Domovinskog rata Ivanić -Grad i Elektroničkom i računalnom klubu Ivanić-Grad.

Prije svečane sjednice Gradskog vijeća služena je misa u Crkvi sv. Petra i položeni vijenci na spomenik poginulim braniteljima.

U glazbenom dijelu svečanosti sudjelovali su učenici Glazbenog odjela Osnovne škole Stjepana Basaričeka Ivanić-Grad.

 

U Križu su jučer obilježeni 30. Badalićevi dani, koje Općina Križ organizira u suradnji s Filozofskim fakultetom u Zagrebu, Odsjekom za istočno slavenske jezike, katedrom za ruski jezik i rusku književnost.
Josip Badalić hrvatski književni povjesničar i slavist rođen je prije 130 godina 7. lipnja 1888. godine u Deanovcu.
O njegovu životu i radu govorio je prof. dr. sc. Josip Užarević a potom je predstavljena monografija Anite Hrnjak, jedne od dobitnica Plakete Josip Badalić prije dvadesetak godina pod nazivom «Frazeologija u rodnom okviru» koju su predstavile profesorice Željka Fink Arsovski i Branka Barčot.
Ovogodišnja dobitnica Plakete Josip Badalić je Sara Marijić najbolja studentica studija ruskog jezika i književnosti Filozofskog fakulteta u Zagrebu za 2017./2018. godinu. Plaketu joj je uručio predsjednik Općinskog vijeća Križ Mladen Rogić.

Obilježavanju Badalićevih dana nazočila je i Natalija Jakimčuk predstavnica ruskog društva Rossotrudničestvo koja promiče rusku kulturu i književnost izvan Rusije.
U okviru ovogodišnjih Badalićevih dana u Galeriji Križ postavljena je izložba slika Ive Šimunović Lisak pod nazivom «Plava» koju je svečano otvorio općinski načelnik Marko Magdić.

Jučerašnju svečanost nastupom je uveličala i glazbena skupina studenata rusistike, oduševivši publiku svojom izvedbom ruskih pjesama.

 

Odred izviđača Siniša Pavković iz Križa, povodom Lipanjskih susreta u subotu 16. lipnja organizira 1. Šatorijadu na ribnjaku Milke Trnine u Vezišću s početkom u 15 sati pa sve do nedjelje 17. lipnja u 11 sati.
Šatorovanje je namijenjeno roditeljima i djeci uz obaveznu pratnju roditelja.
Svaki sudionik mora ponijeti šator, vreće za spavanje ili deke, odjeću i obuću za boravak u prirodi, dovoljno tekućine i grickalice po želji, gitaru (tko svira) i sredstvo protiv komaraca.
Organizator osigurava šatore za one koji ih nemaju, roštilj pod pokroviteljstvom Općine Križ, doručak za sudionike i naravno dobru zabavu.
Ako imate želju vidjeti kako u prirodi funkcioniraju izviđači, željni ste avanture i druženja s vršnjacima, ali i uživati u svježem zraku i mirisu pokošene trave Općina Križ poziva da se uključite u 1. šatorijadu a prijaviti se možete na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. zaključno do četvrtka 14. lipnja.
Dodatne informacije možete dobiti i na broj mobitela 091/646 4787.

 

Škola nogometa mladeži NK Naftaš Ivanića sutra organizira tradicionalni 16.po redu Međunarodni turnir limača „IVANIĆ – 2018“. Na turniru sudjeluje 16 ekipa 2007. godišta i mlađi, a utakmice će se igrati na terenima Sportskog parka Zelenjak.
I ove godine na turniru će uz prošlogodišnjeg pobjednika Veleža iz Mostara, nastupiti i renomirane škole nogometa Crvene Zvezde, Lokomotive, Gorice, Trnja i klubova iz okolice Ivanića i naravno domaćina Naftaša.
Turnir počinje u 9:00 sati, svečano otvorenje je na rasporedu u 10.45, a finalna utakmica oko 18:30.
Tijekom godina nogometni Turnir limača prerastao je u atraktivno sportsko natjecanje koje popularizira nogomet i aktivno bavljenje sportom. Cilj turnira, na kojem najmlađi odmjeravaju snage, razvijaju sportski duh i druže se, je da preraste u važniji događaj u kalendaru Hrvatskog nogometnog saveza.

Muški rukometni klub Ivanić organizira za djelatnike, te bivše i sadašnje igrače kluba prvi Susret generacija.
Cilj ovog druženja je povezivanje svih generacija i igrača kluba kroz povijest djelovanja.
Program počinje oko 10 sati rukometnim turnirom 2006. i 2007. godišta, a od 14 sati predviđeni su i međugeneracijski susreti za one koji smatraju da još mogu igrati.
Nakon rekreativnog dijela osiguran je gulaš za sve i druženje do ranih jutarnjih sati.
Pozivaju se svi građani koji su željni dobrog rukometa i druženja s bivšim igračima, trenerima i djelatnicima Muškog rukometnog kluba Ivanić da ove subote svrate u Sportsku dvoranu Žeravinec u Ivanić- Gradu.

 

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić