Izbor iz vijesti ORI

Visoka škola Ivanić Grad je raspisala natječaj za upis studenata u I. godinu preddiplomskog stručnog studija fizioterapije u akademskoj godini 2018./2019 u trajanju od tri godine.

Na preddiplomski stručni studiji Fizioterapije mogu se upisati sve osobe koje su završile najmanje četverogodišnju srednju školu te su temeljem rang liste svrstane u upisnu kvotu, a raspoloživo je 40 mjesta – 20 za redovne i 20 za izvanredne studente.
Kandidati koji polažu državnu maturu prijavljuju se za upis putem Nacionalnog informacijskog sustava prijava na visoka učilišta, dok oni koji ne polažu državnu maturu prijave za razredbeni ispit dostavljaju u Studentsku referadu Visoke škole Ivanić-Grad u Moslavačkoj 11, u Ivanić-Gradu najkasnije do 31. kolovoza.

Svi pristupnici koji se prijave na natječaj podliježu postupku rangiranja kojim se vrši izbor pristupnika s pravom upisa na studij, te polažu državnu maturu ili razredbeni ispit. Postupak rangiranja u okviru razredbenog postupka sastoji se od vrednovanja uspjeha postignutog u srednjoj školi i uspjeha ostvarenog na državnoj maturi ili razredbenom ispitu.
Uspjeh kandidata u srednjoj školi može činiti najviše 40 %, dok provjera znanja na državnoj maturi ili razredbenom ispitu može činiti najviše 60 %. Rang lista razredbenog postupka bit će objavljena 5. rujna u 12.00 sati na oglasnoj ploči i na internetskoj stranici Visoke škole Ivanić-Grad.

Upisne kvote će se popunjavati u prvom (ljetnom) i drugom (jesenskom) upisnom roku.
Za redovne studente cijena preddiplomskog stručnog studija fizioterapije iznosi 11.000, a za izvanredne 14.000 kuna.
Sve detalje o upisima, te potrebnu dokumentaciju, zainteresirani kandidati mogu pronaći na Internet stranici Visoke škole Ivanić-Grad na adresi www.vsig.hr.

 

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku objavilo je rezultate Poziva za prijavu projekata usmjerenih na poboljšanje materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima u 2018. godini, koji je koncipiran kao odgovor na razvojne prioritete lokalne i područne razine i predstavlja podršku jačanju socijalne kohezije i održivog razvoja kroz ulaganje u projektiranje, izgradnju, nastavak izgradnje ili nadogradnju objekata, sanaciju, rekonstrukciju, adaptaciju objekata ili dijela objekata, opremanje fiksnom opremom, uređenje okoliša, uređenje vanjskih terena te energetsku obnovu objekata dječjih vrtića.

Sredstvima Programa u iznosu od 67.500.000 kuna pomoći će se jedinicama lokalne samouprave, osnivačima dječjih vrtića, u provedbi projekata. Ulaganje u objekte dječjih vrtića pridonijet će poboljšanju materijalnih uvjeta kao i podizanju kvalitete pedagoških standarda te ravnomjernijoj dostupnosti programa ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja.

Općina Križ po ovom natječaju Ministarstva demografije dobiva 1.500.000 kuna, Općina Kloštar Ivanić 421.335 kuna a Grad Ivanić-Grad dobiva 128.198 kuna.

Uz Obilježavanje Dana Općine Kloštar Ivanić u subotu je održana 16. državna i 21. županijska izložba izvornih i zaštićenih pasmina konja hrvatskog posavca i hrvatskog hladnokrvnjaka, čiji su organizatori bili njihovi središnji savezi uzgajivača, a pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, Zagrebačke županije, Grada Zagreba i Općine Kloštar Ivanić.
Izložbu je otvorio general Mladen Markač koji je na svečanoj sjednici Općinskog vijeća u subotu proglašen počasnim građaninom Općine. Uz brojne posjetitelje, izložbu su uveličali i gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, savjetnik ministra gospodarstva Alen Grabar, pročelnik za poljoprivredu Zagrebačke županije Josip Kraljičković, županijski vijećnici, predstavnici Agencije za plaćanja u poljoprivredu, predstavnici središnjih saveza uzgajivača hrvatskog posavca i hrvatskog hladnokrvnjaka te uzgajivači konja.
Na izložbi je bilo izloženo 60 grla te 20 konjskih zaprega. Prema ocjeni stručne komisije najljepšu kobilu hrvatskog posavca ima Josip Spevec iz Kloštra Ivanića a najljepšeg pastuha Mladen Fučkala iz Odre zagrebačke.
Kod hrvatskog hladnokrvnjaka najljepšu kobilu ima Ivan Kosar iz Potoka u Sisačko-moslavačkoj županiji, najljepšeg pastuha Zvonko Pavlić iz Okešinca a najljepšu omicu Josip Grgičin iz Prugovca u Koprivničko-križevačkoj županiji.
Kod konjskih zaprega, najljepše uređena bila je zaprega Brune Kosara iz Potoka , drugo mjesto pripalo je Josipu Humljanu iz Dubrovčaka Lijevog a treće Slavku Kožiću iz Kloštra Ivanića.

 

Općina Kloštar Ivanić uspjela je na natječaju Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja dobiti sredstva od 162.000 kuna za uređenje groblja u Sobočanima. Naime, u cilju financiranja kapitalnih projekata gradova i općina za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda u 2018. godini Ministarstvo graditeljstva je raspisalo javni poziv na koji se javilo 385 jedinica lokalne samouprave s 551 projektnim prijedlogom za čije je sufinanciranje zatraženo nešto više od 142 milijuna kuna.

Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja odabralo je 167 projekata koje će sufinancirati za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda u 2018. godini, među kojima je i projekt uređenja groblja u Sobočanima na području Općine Kloštar Ivanić.

 

Ove subote 16. lipnja u Vezišću će biti održani tradicionalni Lipanjski susreti Milke Trnine u organizaciji Mjesnog odbora Vezišće i Mješovitog pjevačkog zbora Milke Trnine Vezišće.

Program započinje od 15 sati šatorovanjem kod ribnjaka u Vezišću u organizaciji odreda izviđača Siniša Pavković Križ, od 16 sati na ribnjaku započinje i natjecanje u lovu ribe udicom na plovak u organizaciji Športsko ribolovne udruge Šaran.
Na sportskim terenima održavat će se finale KUP-a nogometnog središta Križ za sve uzraste - od 10 sati - pioniri, od 11,30 - kadeti u 16 - juniori a u 18 sati – seniori.
Od 17 sati i 15 minuta bit će svečani mimohod Vezišćem sudionika lipanjskih susreta uz kulturno umjetnički program na ljetnoj pozornici Doma kulture Milke Trnine. Nastupaju Mješoviti pjevački zbor Milka Trnina Vezišće, Limena glazba Križ, Udruge umirovljenika iz Križa, Udruga umirovljenika Općine Kalnik, Društvo za kulturu i umjetnost Ivan Kukuljević Sakinski, Kulturno umjetnička društva Sv. Ana Radikovci, Stjepan Šajnović iz Osekova, Čazma , Stružec i Graničar iz Križa.

 

U ponedjeljak, 11. lipnja učenici Područne škole Milke Trnine iz Križa su osvojili nagradu za doprinos zaštiti okoliša u sklopu eko akcije prikupljanja i recikliranja starog papira Zeleni korak.
S prikupljenih devet tona papira PŠ Milka Trnina zaslužila je svoje mjesto među deset najuspješnijih škola.
U sedmom Zelenom koraku sudjelovalo je 37.756 osnovnoškolaca 197 škola iz svih županija koji su zajedno prikupili više od 350 tona papira, što znači da su recikliranjem spasili više od 6.000 stabala.
Najbolji mladi ekolozi 2018. godine pohađaju Osnovnu školu Ivana Gorana Kovačića (Lopatinec), OŠ Silvije Strahimira Kranjčevića (Lovreć), OŠ Fran Koncelak (Drnje), OŠ Ljudevit Gaj (Nova Gradiška), OŠ prof. Filipa Lukasa (Kaštel Stari), Područnu školu Zaostrog, PŠ Milke Trnine (Križ), PŠ Torčec, PŠ Gotalovo i PŠ Ljupina.
Učenike deset škola koje su pokazale posebnu predanost eko akciji Zeleni korak i ostvarile najbolje rezultate, organizator akcije, tvrtka dm, će nagraditi opremom po izboru škola u vrijednosti od 8.500 kuna.

 

Biciklistički klub „Ivanić“ u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa, organizira u subotu 16. lipnja biciklijadu „Turističkim putovima-biciklom do zdravlja“.

Biciklijada počinje u 10 sati na Trgu Vladimira Nazora od kuda svi prijavljeni kreću prema Sobočanima. Povratak preko Kloštra Ivanića predviđen je oko 12:30 ponovo na glavnom trgu u Ivanić- Gradu.

Ruta 16. po redu biciklijade je 18 kilometara, a svi sudionici dužni su se strogo pridržavati svih prometnih propisa i svih uputa policije i organizatora.

Za sve osobe mlađe od 16 godina nošenje zaštitne kacige je obvezno. Djeca od navršenih 9 do 14 godina mogu na biciklijadi sudjelovati samo u pratnji osobe koja je navršila 16 godina, dok djeca mlađa od devet godina mogu sudjelovati jedino uz prisustvo roditelja.

Sudionicima će se nakon povratka u Ivanić- Grad tradicionalno podijeliti prigodne nagrade za najmlađe i najstarije sudionike, najstariji bicikl te za obitelj s najviše članova- sudionika.

Prijave traju do 16. lipnja u Biciklističkom klubu ili Gradskom društvu Crvenog križa, a prijaviti se možete i na dan biciklijade od 09.30, na mjestu starta na Trgu Vladimira Nazora.

 

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić