Izbor iz današnjih vijesti

Prema pisanju portala 24 sata, župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić istupio je iz članstva Hrvatske seljačke stranke.
Ranije, još 10. ožujka, Kožić je podnio ostavku na mjesto potpredsjednika HSS-a, uz obrazloženje predsjedniku stranke Kreši Beljaku i delegatima, da su cijeli HSS-ov sustav i sve odluke sada podređene jednom čovjeku i do on u tome više ne želi sudjelovati.
Kožićevim izlaskom iz stranke, HSS je izgubio jednog od najuglednijih i najuspješnijih ljudi, a u ovom mandatu i svog jedinog župana, koji vodi Zagrebačku županiju već punih 17 godina.
Stjepan Kožić je za subotu najavio osnivačku skupštinu svoje nezavisne liste pod nazivom 'Stjepan Kožić - nezavisna lista'.

 

Projektni prijedlog „Građenje i opremanje – Reciklažno dvorište Tarno, Ivanić-Grad“ je prošao drugu Fazu provjere prihvatljivosti u postupku dodijele bespovratnih sredstava.
Provjeru je provodilo Ministarstvo zaštite okoliša i energetike, koje je utvrdilo da je projektni prijedlog reciklažnog dvorišta u skladu sa svim kriterijima prihvatljivosti.
Nakon provjere u sklopu Faze 2, Projektni prijedlog se upućuje u sljedeću fazu– Fazu 3 u kojoj će se provjeravati prihvatljivost izdataka, a provodit će je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.
Ukupna vrijednost investicije izgradnje reciklažnog dvorišta iznosi 1.351.366,30 kn od kojih će 85% biti sufinancirano sredstvima EU, a 15% sredstvima Jedinica lokalne samouprave tj. Grada Ivanić-Grada, te općina Križ i Kloštar Ivanić.
Reciklažno dvorište se planira izgraditi na lokaciji odlagališta neopasnog otpada Tarno kojim će upravljati komunalno društvo Ivakop.

 

U nedjelju su u Ivanić- Gradu održane 16. županijske sportske igre dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Zagrebačke županije.
Sudjelovalo je 8 udruga iz Ivanić- Grada, Velike Gorice, Pokupskog, Kravarskog, Svete Nedelje, Zaprešića, te Udruga hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a i Udruga udovica hrvatskih branitelja.
Natjecalo se u 8 disciplina na lokacijama Zelenjak, Učenički dom, Žeravinec i Cafe bar Argentina.
Ekipa domaćina, Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, ogranak Ivanić- Grad osvojila je prva mjesta u klasičnom potezanju užeta, streljaštvu i kuglanju.
Najuspješnija je bila Velika Gorica koja je pobijedila u nogometu, šahu, boćanju i stolnom tenisu, dok je ekipa Udovica hrvatskih branitelja završila prva u pikadu.
Pobjedničke ekipe ostvarile su pravo nastupa na državnoj završnici koja će se na jesen održati u Velikoj Gorici.
Igre su započele polaganjem vijenaca i lampaša ispred Spomenika hrvatskim braniteljima i biste Rudolfa Perešina i mimohodom sudionika do Učeničkog doma gdje su posthumno dodijeljene plakete obiteljima preminulih članova Vesne Rodić i Vlade Tepeša.
Igre je otvorio predsjednik županijske podružnice Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Zvonko Marić.
Sljedeća akcija Udruge je organiziranje izložbe ratnih crteža Ivana Lackovića – Croate „Crno i crveno“ 27. lipnja u Dugom Selu povodom županijskih dana branitelja, koji će se svečano obilježiti u subotu 30. lipnja, također u Dugom Selu.

 

Zbog hladnog i lošeg vremena Odred izviđača Siniša Pavković Križ odgađa Šatorijadu planiranu povodom sutrašnjih Lipanjskih susreta.
Naime, s obzirom na pad temperatura te veliku vjerojatnost padalina, nije preporučljivo vrijeme za boravak, a pogotovo ne spavanje djece na otvorenom.
Iz Odreda Izviđača Siniša Pavković Križ poručuju da će se tijekom ljeta Šatorijada svakako održati, a o terminu održavanja svi će biti na vrijeme obaviješteni.

 

DVD Donji Šarampov ove subote, 16. lipnja organizira 1. Vatrogasni kup Donjeg Šarampova, s početkom u 16 sati.
Kup će se održati na Nogometnom igralištu u Donjem Šarampovu, a ekipe će se natjecati u kategorijama muški A i B, te Ženske A i B.
Prijem ekipa kreće u 16 sati, dok će proglašenje pobjednika i dodjela nagrada biti u 22 sata. Prve tri ekipe u kategoriji će osvojiti pehare, te prijelazni pehar sveukupnom pobjedniku, a sve ekipe će dobiti i učesničke diplome.
Nakon natjecanja, slijedi Vatrogasna zabava za sve posjetitelje, uz glazbeni sastav «Par-nepar».

 

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić