Izbor iz vijesti ORI

Prošle su subote u Vezišću tradicionalno održani Lipanjski susreti Milke Trnine u organizaciji Mješovitog pjevačkog zbora Milka Trnina, Mjesnog odbora Vezišće i u suradnji s Općinom Križ.
Tradicija koju Vezišćani njeguju preko 30 godina održava se upravo u rodnom mjestu Milku Trnine susretima kojima se želi očuvati tradicija i kulturna baština upravo u čast te svjetski poznate operne dive.
I ove godine nastupili su brojni zborovi, udruge i kulturna umjetnička društva iz Križa, Kalnika, Osekova, Radikovaca, Čazme, Stružca i Vezišća.
Ovogodišnje Lipanjske susrete otvorili su predstavnica Mjesnog odbora Vezišće Dragica Lochert i načelnik Općine Križ Marko Magdić.

 

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost će u srijedu, 20. lipnja, objaviti novi Javni poziv za sufinanciranje nabave energetski učinkovitih vozila namijenjen trgovačkim društvima, obrtnicima, jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave, tijelima državne uprave te ostalim proračunskim i izvanproračunskim korisnicima.
Korisnicima će na raspolaganju biti 13 milijuna kuna, s iznosom poticaja do 40% cijene vozila. Osim za električne bicikle, osobna vozila te vozila L kategorije, poticaji će se moći dobiti i za putnička, te teretna vozila kategorija M1–M3, N1-N3, koja će kao pogonsku tehnologiju također moći imati i stlačeni ili ukapljeni prirodni plin.
Temeljem javnog poziva, za nabavu od 5 do 15 električnih bicikala moći će se dobiti do 5.000 kuna po biciklu, a za električne skutere, motocikle i četverocikle na struju do 20 tisuća kuna. Do 40 tisuća kuna dostupno je za plug-in hibridne automobile te vozila N1 kategorije s pogonom na plin. Za električne automobile na raspolaganju je i do 80 tisuća kuna, a za vozila N2, N3, M2 ili M3 kategorije do čak 400 tisuća kuna.

Sredstva će se odobravati prema redoslijedu zaprimanja, a prijave će se šalju preporučenom poštom, ili dostavljaju osobno u pisarnicu Fonda. S tvrtkama čiji zahtjevi udovoljavaju uvjetima poziva te su predani u okviru raspoloživih 13 milijuna kuna, sklopit će se ugovor, a kupnju je potrebno realizirati u roku od 12 mjeseci.
Sve dodatne informacije zainteresirani mogu pronaći na internetskim stranicama Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

 

U nedjelju je u Sportskom parku Zelenjak održana 6. Fišijada «Branitelji gradu – da se ne zaboravi» u organizaciji Udruge HVIDR-a Ivanić Grad.
Na ovogodišnjoj Fišijadi je nastupilo 35 ekipa, od kojih je jedan dio bio sastavljen od članova braniteljskih udruga, a drugi su bili članovi udruga civilnog društva i građani iz Slavonije, Moslavine, Posavine, Banovine, Prigorja, te Ivanić Grada i okolice.
Natjecanje u kuhanju fiš paprikaša počelo je u 10 sati i trajalo do 12,30, kada su, uz pucnjeve iz kubura članova Kuburaške udruge «gromovnik» iz Bestovja, kuhari predali uzorke fiša na ocjenjivanje. Uz natjecatelje su cijelo vrijeme bili i OPG- ovi sa svojim proizvodima te Udruga vinara i vinogradara Brenta.
U 13 sati je za sve posjetitelje krenula degustacija i podjela fiš paprikaša, nakon čega je slijedilo proglašenje pobjednika.
Prvo mjesto je osvojila ekipa HVIDRE Kloštar Ivanić, drugo mjesto Željko Plantosar i ekipa iz Kutine, dok su treće mjesto zauzeli članovi ekipe HVIDRA Ivanić Grad, koji su osvojili i prigodne nagrade u vidu kuharske opreme i ručno izrađene zahvalnice od drveta, uz zahvalnice za nastup koje su primile sve ekipe.
Ove su godine riblje paprikaše ocjenjivali majstori kuhari Ivan Posuda i Vlado Jajetić, te organizator Fišijade u Strmcu Predrag Vojvodić.

 

Susret umirovljenika Zagrebačke županije, prvo sportski, potom i nastup pjevačkih zborova i glazbenih sastava, održan je ovog vikenda u Vrbovcu.
Sportske susrete otvorio je župan Stjepan Kožić, a nastupe zborova i glazbenih sastava pratila je zamjenica župana Nadica Žužak.
Na podršci koju pruža, Županiji je zahvalio predsjednik Zajednice udruga umirovljenika Josip Jakopač.
Na otvorenju susreta također su bili zamjenik gradonačelnika Vrbovca Robert Đuranec, potpredsjednica Županijske skupštine i načelnica Gradeca Ljubica Ambrušec, a ispred Matice umirovljenika Hrvatske njezina predsjednica Višnja Fortuna koja je rekla da će, nakon osam godina, ove jeseni ponovno organizirati druženje umirovljenika na razini Hrvatske, dodavši da ih veseli što župan Zagrebačke županije ima razumijevanja za umirovljenike.

 

U Ivanić Gradu je u nedjelju održan 21. Memorijal Gjure Stjepana Deželića na kojem je nastupilo 29 ekipa Dobrovoljnih vatrogasnih društava te dvije profesionalne vatrogasne postrojbe.
U kategoriji Muški A prvo mjesto je pripalo ekipi DVD-a Andrilovec, drugo DVD-u Razljev i treće DVD-u Desno Trebarjevo. DVD Ivanić Grad je zauzeo osmo mjesto.
U Kategoriji Muški B najbolja je bila ekipa DVD-a Mladost Kaštel Sućurac, drugo mjesto je pripalo DVD-u Donja Gračenica, a treće DVD-u Brezova.
U kategoriji Žene A , prvo mjesto je zauzela ekipa DVD-a Kašina, drugo DVD-a Ribnica, a treće DVD-a Šćepanje, dok je u kategoriji Žene B najbolja bila ekipa DVD-a Mali Mihaljevec, druga je bila ekipa DVD-a Ribnica, a treća, ekipa DVD-a Brezova.
U kategoriji Profesionalne vatrogasne postrojbe u klasi B , prvo mjesto je zauzela ekipa Javne vatrogasne postrojbe Grada Varaždina, a drugo Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba.

 

U subotu je u Šarampovu Donjem održan prvi KUP DVD-a Šarampov za žene i muškarce na kojem je nastupilo 15 ekipa.
U kategoriji Članice A prvi je bio DVD Voloder, drugi DVD Donja Gračenica , a treći DVD Banova Jaruga, dok je u kategoriji Članice B nastupila samo ekipa DVD-a Johovec.
U kategoriji Članovi A sudjelovalo je 9 ekipa. Prvo mjesto je pripalo ekipi DVD-a Deanovec, drugo ekipi DVD-a Breška Greda, a treće ekipi DVD-a Šumećani, dok je u kategoriji Članovi B prvo mjesto pripalo DVD-u Daruvar, a drugo DVD-u Johovec.

 

U organizaciji Biciklističkog kluba Ivanić i Gradskog društva Crvenog križa Ivanić-Grad, u subotu je održana 16.biciklijada „Turističkim putevima – biciklom do zdravlja».
Etapu dugačku 18 kilometara odvozilo je 33 biciklista, među kojima i tri biciklistice koje su na biciklima došle iz Zagreba, s Trešnjevke.
Na cilju su već tradicionalno dodijeljene zaslužene nagrade.
Među najmlađim sudionicima su bili Jakov Injić, Jan Šipuš i Juraj Rodeš, a među najmlađim sudionicama Jelena Gašparić i Katarina Pavelić
Najstariji sudionici biciklijade su Damir Laudenbach, Nikola Pavelić i Zdravko Mlikotić, a najstarije sudionice Marija Zubatović, Ivanka Borić i Vesna Gašparić.
Najbrojnija obitelj je bila obitelj Andruza, Saša, Lovro i Josip.
Najstariji bicikl je imao Zdravko Mlikotić.
Iz Gradskog društva Crvenog križa Ivanić Grad zahvaljuju policiji i djelatnicima Komunalnog centra, te članovima Biciklističkog kluba Ivanić koji su pazili na sigurnost u prometu, te obitelji Puriš koja je ugostila sve bicikliste.

 

Službenici Policijske postaje Ivanić Grad su u posljednja 24 sata zaprimili 5 zahtjeva za intervencijama od strane građana.
Izdvajaju prometnu nesreću s manjom materijalnom štetom u Okešincu, krađu 200 litara goriva iz kamiona, te krađu akumulatora s traktora u Ivanić Gradu.

 

 

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić