IZLOŽBA "CRVENO I CRNO"

Uoči središnje svečanosti povodom Dana hrvatskih branitelja Zagrebačke županije, koja će biti u subotu 30. lipnja, u Domu veterana Domovinskoga rata u Dugom Selu otvorena je izložba ratnih crteža Ivana Lackovića Croate „Crveno i crno“.

Crteži su nastali u prvoj polovici 1992. na zapadnoslavonskom ratištu, a odraz su autorovih dojmova kao pripadnika 65. samostalnog bataljuna Zbora narodne garde Ivanić-Grad, s prve linije bojišnice. Autor je zbirku crteža darovao svojim suborcima, a oni Muzeju Ivanić-Grada.

Izložbu je otvorio zamjenik župana Hrvoje Frankić, a o izloženim crtežima je govorio Darko Gerić, predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskoga rata Otoka Ivanića.

Jučer je odana počast poginulim braniteljima s područja Zagrebačke županije i polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na spomen obilježju na mostu na rijeci Kupi.

Centralna svečanost obilježavanja Dana hrvatskih branitelja Zagrebačke županije održat će se također u Dugom Selu u subotu, uz polaganje vijenaca kod Spomenika poginulim hrvatskim braniteljima s područja Grada Dugog Sela, Misu u župnoj crkvi sv. Martina biskupa te program i druženje u šatoru na školskom igralištu OŠ Josipa Zorića.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić