SASTANAK S PODUZETNICIMA

Na inicijativu gradskog odbora za gospodarstvo jučer je Grad Ivanić-Grad organizirao susret s poduzetnicima i obrtnicima u svrhu razmjene mišljenja, ideja i prijedloga za olakšanje i unapređenje njihovog poslovanja. Inicijator susreta je predsjednik novoosnovanog Odbora za gospodarstvo Krešimir Golubić, a odazvalo se 15-ak poduzetnika. Nisu se odazvali predstavnici porezne uprave i ostalih institucija iznad gradske razine, o kvaliteti čijega rada ovise poduzetnički projekti.

U uvodnom dijelu predstavljeni su rezultati poslovanja poduzetnika i obrtnika za 2016. i 2017. godinu. Na području Grada Ivanić- Grada posluje oko 350 poduzetnika, koji su u prošloj godini ostvarili dobit oko 50 milijuna kuna, čime zauzimaju 68. mjesto u poretku gradova u Hrvatskoj. Najviše ulažu u opremu, strojeve, građevine i vozila (97,8%), a najmanje u software, te u istraživanje i razvoj (2,2%).

Razvojna agencija Ivanić-Grada IGRA je predstavila svoje projekte i usluge, čija je uloga biti lokalna potporna poduzetnička institucija, koja usmjerava i potiče i razvoj Grada i okolnih naselja. IGRA nudi usluge savjetovanja i informiranja, te pripreme i prijave projekata na regionalne, nacionalne i EU programe i natječaje. Najveći im je projekt priprema i izgradnja modularnog drvno-tehnološkog poduzetničkog inkubatora, koji bi trebao biti završen do kraja iduće godine.

Prisutni su ispunili anketu o poslovnoj klimi i mogućnostima u Ivanić- Gradu, te iznijeli svoje poteškoće i prijedloge. Komunikaciju između Grada i poduzetnika ocijenili su niskom ocjenom 2,2. Poduzetnici su među problemima istaknuli nemogućnost pronalaska potrebnoga stručnog kadra na području Grada i brojnost nameta.

Poduzetnicima su najpotrebnije informacije projekcija troškova i popis dokumentacije koja je potrebna pri novoj izgradnji i investiranju.

U raspravi na kraju susreta dotaknute su brojne gradske teme koje direktno utječu na poduzetništvo i obrtništvo, poput razvoja poduzetničkih zona, infrastrukturnih projekata, proširenja Naftalana, ali i sve većeg odlaska mlade radne snage.

Poduzetnike je u ime grada pozdravio zamjenik gradonačelnika Tomislav Cuvaj napomenuvši kako je ovo tek prvi korak ka boljoj komunikaciji s Gradskom upravom, a time i uspješnijoj suradnji na korist svih prisutnih.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić