IZBOR IZ VIJESTI

TRANSPARENTNOST PRORAČUNA KLOŠTRA, KRIŽA I IVANIĆA

Prema podacima Instituta za javne financije, Općina Kloštar Ivanić drugu  godinu za  redom dobila je najbolju ocjenu i priznanje za transparentnost proračuna lokalne jedinice, doznajemo od općinskog načelnika Željka  Filipovića.

Općina Križ je također drugu godinu za redom dobila najbolju ocjenu i priznanje za transparentnost općinskog proračuna, dok je Grad Ivanić-Grad dobio ocjenu vrlo dobar.

Institut za javne financije je ocjenjivao godišnji izvještaj, izglasani proračun, polugodišnji izvještaj, prijedlog proračuna i proračunski vodič.

TRANSPARENTNOST ŽUPANIJSKOG PRORAČUNA

Zagrebačka županija treću je godinu za redom dobitnica priznanja Instituta za javne financije za transparentnost županijskog proračuna.

Institut je od studenog 2017. godine do ožujka 2018. godine analizirao i ocijenio transparentnost lokalnih proračuna kojim je obuhvaćeno svih 576 lokalnih proračuna u Republici Hrvatskoj.

Zagrebačka županija je ostvarila maksimalan broj bodova i time, uz još 16 županija, zaslužila spomenuto priznanje.

PRIZNANJA ZAGREBAČKE ŽUPANIJE

Skupština Zagrebačke županije donijela je odluku o dodjeli županijskih javnih priznanja za doprinos ugledu i promociji Zagrebačke županije u zemlji i svijetu, koja će dobitnicima biti uručena 13. srpnja na Svečanoj sjednici povodom Dana Zagrebačke županije.

Nagradu za životno djelo dobiva Stjepan Nino Škrabe, književnik, redatelj, publicist, kazališni i sportski djelatnik iz Jastrebarskog povodom 50. obljetnice djelovanja.

Povelju Zagrebačke županije dobivaju Područni ured za zaštitu i spašavanje Zagreb Državne uprave za zaštitu i spašavanje, DVD Marija Magdalena iz Pušće, Proizvodno-trgovačko-uslužni obrt Grubešić iz Vrbovca, vlasnik Pekarne Kralj Karlo Kralj iz Svetog Ivana Zeline, Boris Makarun iz Samobora i Željko Stanilović iz Velike Gorice.

Nagradu Zagrebačke županije dobivaju KUD Čiče iz Novog Čiča i Jan Gorišek iz Dugog Sela.

Nagradu za iznimna dostignuća u jednogodišnjem razdoblju dobiva tvrtka Iverpan d.o.o. iz Donje Zeline.

DAN ZAGREBAČKE ŽUPANIJE

Dan Zagrebačke županije je 17. srpnja, a ove će godine biti proslavljen u nedjelju 8. srpnja u Zaprešiću izložbeno-prodajnim sajmom obrtnika, poduzetnika i OPG-ova od 10 sati, natjecanjem grill timova u roštiljanju od 16 sati, a iza toga Podravkinim gastro showom s degustacijom i večernjim koncertom Jaskanca Ivana Zaka.

DONACIJE UDRUZI MALI PRINC

Zagrebačka županija, Grad Ivanić-Grad i Hrvatska elektroprivreda prepoznali su važnost i kvalitetu programa i projekata udruge "Mali princ" te podržali njihovu provedbu kroz financijsku podršku u ovoj godini.

Zagrebačka županija je osigurala udruzi 20.000 kuna kao podršku u provedbi projekta „Prijatelji u igri i učenju“, Grad Ivanić-Grad je odobrio 60.000 kuna za provedbu programa „Rastimo s Malim princem“, a Hrvatska elektroprivreda je kroz natječaj za dodjelu donacija Udruzi „Mali princ“ dodijelila 16.000 kuna za provedbu projekta „Logo kutak Malog princa“.

NATJEČAJ ZA NAJUZORNIJU SEOSKU ŽENU

Zagrebačka županija je raspisala natječaj za najuzorniju seosku ženu Zagrebačke županije za 2018. godinu, koji je otvoren do 31. kolovoza. Među kandidatkinjama žiri bira najuzorniju i dvije pratilje, koje će predstavljati Zagrebačku županiju na državnom izboru 21. listopada u Zagrebu.

Više o natječaju na web stranici Zagrebačke županije.

Projektom izbora najuzornije seoske žene želi se skrenuti pozornost društvu koliko seoske žene zapravo doprinose održavanju i oživljavanju ruralnih područja.

KUD KLOŠTAR SUDJELUJE U 44. „ZAPOVIJEDI POD LIPOM“

Kulturno umjetničko društvo «Sloga» Miklouš organizira od 6. do 8. srpnja 44. Zapovijed pod lipom, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture RH, Ministarstva poljoprivrede i Hrvatskog sabora kulture, te u suradnji s Gradom Čazmom, Centrom za kulturu i Turističkom zajednicom Grada Čazme.

U okviru ove kulturne manifestacije će se u petak 6. srpnja održati seminar o primjeni narodnih nošnji na folklornoj sceni sjeverne Moslavine, a u subotu 7. srpnja u etno kući Centra za kulturu Čazme u Gornjem Mikloušu Večer izvorne pučke pjesme „Izašla je sjajna zvijezda“. Izvorne pučke napjeve izvodit će Vokalni sastav KUD-a „Sloga“ Miklouš, KUD „Prigorje“ Križevci, HORKUD „Golub“ Bjelovar te Udruga za očuvanje kulturne baštine Jasenovca.

Tradicijski kulturni događaj «Zapovijed pod lipom» će biti u nedjelju 8. srpnja: u 17 sati je misa u crkvi sv. Nikole u Gornjem Mikloušu, a u 18 sati prikaz 44. Zapovijedi pod lipom KUD-a „Sloga“ Miklouš, i to na autentičnoj lokaciji pod lipom u Gornjem Mikloušu. U 19 sati slijedi program folklornih društava na pozornici  u Donjem Mikloušu uz nastup KUD-ova „Sloga“ Miklouš, „Palična“ iz Severina, „Ždala“ iz Ždale, „Kloštar“ iz Kloštra Ivanića, „Banova Jaruga“ iz Banove jaruge i Tamburaškog sastava KUD-a „Slavko Kolar“ iz Palešnika. Na kraju programa je besplatna podjela hrane za sve posjetitelje.                                             

Obiteljski radio Ivanić je jedan od medijskih pokrovitelja.

MEĐUNARODNI  DAN  BEZ PLASTNIČNIH VREĆICA

Međunarodni dan bez plastičnih vrećica, koji se brojnim aktivnostima širom svijeta obilježava danas 3. srpnja, postaje sve veći globalni pokret. Danas, ali po mogućnosti i ostala 364 dana u godini, ne kupujte i ne koristite plastične vrećice i druge plastične proizvode za jednokratnu uporabu: slamke, štapiće za uši, čaše, pribor za jelo ili hranu u suvišnim plastičnim omotima.

Međunarodni dan bez plastičnih vrećica posvećen je edukaciji i jačanju svijesti građana o problemima koje u prirodi uzrokuje ovaj najpopularniji i najčešće korišteni proizvod za prijenos stvari. Vrećice koje dobijemo ili kupimo od trgovaca u maloprodaji koriste se obično kraće od 25 minuta, a zatim završavaju u otpadu; no problem je što im za razgradnju trebaju desetljeća, pa zapravo završavaju u prirodi, gdje se njima truju i ubijaju životinje, biljke, te na kraju i mi sami.

Postoji mnogo dobrih načina kako se možemo uključiti u obilježavanje Međunarodnog dana bez plastičnih vrećica, a najlakši zahtijeva tek jednu jednostavnu odluku – već danas prestanimo koristiti plastične vrećice i u trgovine počnimo nositi ISKLJUČIVO PLATNENE VREĆICE.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić