IZBOR IZ VIJESTI

MARKO MAGDIĆ U BANDIĆEVU STRANKU

Povodom pristupanja načelnika Općine Križ Marka Magdića zajedno s vijećnicima i članovima Hrvatskih laburista Stranci rada i solidarnosti Milan Bandić 365 zakazana je u Križu danas u 18,30 sati konferencija za novinare, u vijećnici Općine Križ.

Najavljeno je da će govoriti i predsjednik Stranke rada i solidarnosti Milan Bandić.

IVAN PLEŠE SLUŽI MLADU MISU U MOSLAVAČKOJ SLATINI

Župnik u Gornjoj Jelenskoj Marijan Koren poslao je za naše slušatelje slijedeću obavijest:

„Velečasni Ivan Pleše iz Novoselca će služiti Mladu misu u nedjelju 8. srpnja u 11 sati u Moslavačkoj Slatini.

Otac mladomisnika je iz Moslavačke Slatine, gdje je izgrađena i nova Crkva, pred kojom će biti Mlada misa.

Mladomisnik poziva sve vjernike iz Župe Križ i okolice da se priključe slavlju, lijepom događaju i vjerskom osvježenju. Svi koji dođu biti će poslije mise počašćeni u šatorima.

U Moslavačku Slatinu se ide kroz Popovaču. U Popovači poslije kružnog toka se krene prema Kutini, te iza jedinog semafora u Popovači nakon 50 metara skrenete lijevo. U Popovači je i putokaz za Moslavačku Slatinu.“

PRIPREME  ZA  VELIKU GOSPU U KLOŠTRU

U Općini Kloštar Ivanić pripremaju za blagdan Velike Gospe pozornicu u centru Kloštra za nastup Tamburaškog sastava FIJAKER i drugih izvođača.

Zakupljivanje javnih površina za postavljanje prodajnih štandova započinje 3. kolovoza. U tijeku su radovi održavanja zelenih površina, kako bi na Veliku Gospu 15. kolovoza kloštransko središte uređeno dočekalo brojne posjetitelje i hodočasnike .

Načelnik Općine Kloštar Ivanić Željko  Filipović poziva sugrađane da i sami urede svoje okućnice, kako bi  na posjetitelje i ove  godine ostavili  što bolji dojam.

NOVO PARKIRALIŠTE U STROJARSKOJ U ZG

Na području nekadašnjeg kompleksa Tvornice željezničkih vozila Gredelj u Strojarskoj ulici u zagrebačkom Trnju, u četvrtak je otvoreno parkiralište s 500 mjesta, gdje se vozila mogu parkirati za dnevnu kartu od 10 kuna, a za mjesečnu kartu od 200 kuna.

Parkirati se može od ponedjeljka do subote od 7 do 20 sati, a nedjeljom se ne naplaćuje. Za bicikle je parkiranje besplatno.   Direktorica Zagrebparkinga Ana Preost pozvala je građane koji dolaze u centar Zagreba da tu ostave svoja vozila, jer im pješke od Gredelja do centra treba 10 do 15 minuta.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić je izjavio, novo parkiralište u Strojarskoj ulici, iako je privremenog karaktera, puno znači ne samo Zagrepčanima, već i onima koji dolaze u Zagreb, a za uređenje je utrošeno 1,2 milijuna kuna.

SVA VIJEĆA MJESNIH ODBORA

Na području Grada Ivanić-Grada su krajem travnja provedeni izbori za članove 19 Vijeća mjesnih odbora, koji su u međuvremenu održali konstituirajuće sjednice, a većina je održala i prve radne sjednice.

Pet najmanjih mjesnih odbora imaju Vijeća sa po 3 člana, a to su Breška Greda, Trebovec, Prerovec, Prečno i Tarno.

Tako je novi predsjednik VMO Breška Greda Matija Baček, a članovi Žarko Rošin Petrinec i Miroslav Rošin. Novi domar u Društvenom domu Breška Greda je Nikola Drndelić.

Novi predsjednik VMO Trebovec je Vladimir Klasan, a članovi Marko Temel i Danijel Husarić. Domar u DD Trebovec je Patricio Klasan.

Novi predsjednik VMO Prerovec je Tomislav Boltić, a članovi Zlatko Boltiš i Milan Boltiš. Domar u DD Prerovec je Milan Kušina.

Nova predsjednica VMO Prečno je Snježana Kovaček, a članice Jadranka Balubanec i Mirela Benko. Domar u DD Prečno je Ivan Balubanec.

Nova predsjednica VMO Tarno je Renata Rašić, a članice Ivana Biluš i Tajana Cundić. Domar u DD Tarno je Dragan Rajić.

Po 5 članova vijeća ima 8 mjesnih odbora srednje veličine, i to: Deanovec, Donja Poljana, Donji Šarampov, Dubrovčak-Topolje, Gornja Poljana, Jalševec, Opatinec i Šumećani.

Novi predsjednik VMO Deanovec je Dario Kezerić, a članovi Tena Kovačević, Siniša Halaš, Darko Mirt i Mladen Prelec. Domar u DD Deanovec je Dragutin Kezerić.

Novi predsjednik VMO Donja Poljana je Ivica Kozjak, a članovi Nina Marijana Mračić, Željko Rajski, Gordan Brebrić i Snjažana Čuljak.

Novi predsjednik VMO Donji Šarampov je Čedomir Kušar, a članovi Miroslav Kunek, Vladimir Cepetić, Dalibor Delinić i Jelica Kovačec. Doma u DD DOnji Šarampov je Ivo Glavičić.

Novi predsjednik VMO Dubrovčak-Topolje je Ivan Brcković, a članovi Ivica Pokas, Josip Galina, Dejan Herceg i Alis Behlić. Domarka u DD Dubrovčak Lijevi je Draženka Pokas.

Novi predsjednik VMO Gornja Poljana je Goran Tudović, a članovi Vlatka Mahmet, Ljuba Špoljarić, Jelena Hamonajec Šukara i Saša Turkalj.

Novi predsjednik VMO Jalševec je Tomislav Šemper, a članovi Željko Bajt, Katarina Staričić, Damir Pavunec i Marijan Bilandžija. Novi domar u DD Jalševec je Stjepan Pavanić.

Novi predsjednik VMO Opatinec je Jasminko Kranjčec, a članovi Maja Milinković, Perica Lukar, Josip Kos i Maja Vajt. Domar u DD Opatinec je Josip Kos.

Nova predsjednica VMO Šumećani je Sandra Plahutar, a članovi Dragan Perešin, Matija Vagner, Zlatko Čanđar i Goran Šepac. Domarka u DD Šumećani je Ivanka Perešin.

Po 7 članova vijeća ima 6 najvećih mjesnih odbora, i to: Caginec-Prkos, Graberje Ivanićko, Centar Ivanić-Grad, Gornji Šarampov, Lonja i Posavski Bregi.

Nova predsjednica VMO Caginec-Prkos je Nevenka Matija, a članovi Danijela Tučkorić, Marko Vuković, Dražen Ratko Vrbaslija, Stjepan Mahovlić, Milica Piličić i Tomica Goričan. Domarka u DD Caginec je Blaženka Čaušević.

Novi predsjednik VMO Graberje Ivanićko je Mladen Grivić, a članovi Ivica Devčić, Hrvojka Mustač, Daniel Brkić, Srećko Kukovačec, Vedran Gretić i Antun Pažić. Domar u DD Graberje Ivanićko je Stjepan Radošević.

Novi predsjednik VMO Centar Ivanić-Grad je Silvio Horvat, a članovi Tomislav Kezerić, Goran Gubo, Ivor Vajzović, Kristijan Škarica, Maja Krnjević i Krešimir Grgac.

Novi predsjednik VMO Gornji Šarampov je Željko Brezovečki, a članovi Krešimir Golubić, Željka Vasilj, Darko Kljak, Željka Valentić Marković, Maja Radočaj Vodopija i Pero Vržogić.

Novi predsjednik VMO Lonja je Davor Mihalić, a članovi Božo Ćurić, Mario Jušić, Ljiljana Karamatić, Mirko Renić, Iva Perković i Neven Ciganović. Domar u DD Lonja je Drago Dianek.

Novi predsjednik VMO Posavski Bregi je Krešimir Ceranić, a članovi Dalibor Lilek, Dragica Lončarić Klobuk, Ivica Guštek, Mato Paradžik, Mirna Češković i Matija Kunovec. Domar u DD Posavski Bregi je Krešimir Ceranić. 

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić