IZBOR IZ VIJESTI

MARKO MAGDIĆ U BANDIĆEVU STRANKU

Povodom pristupanja načelnika Općine Križ Marka Magdića zajedno s vijećnicima i članovima Hrvatskih laburista Stranci rada i solidarnosti Milan Bandić 365 zakazana je u Križu danas u 18,30 sati konferencija za novinare, u vijećnici Općine Križ.

Najavljeno je da će govoriti i predsjednik Stranke rada i solidarnosti Milan Bandić.

IVAN PLEŠE SLUŽI MLADU MISU U MOSLAVAČKOJ SLATINI

Župnik u Gornjoj Jelenskoj Marijan Koren poslao je za naše slušatelje slijedeću obavijest:

„Velečasni Ivan Pleše iz Novoselca će služiti Mladu misu u nedjelju 8. srpnja u 11 sati u Moslavačkoj Slatini.

Otac mladomisnika je iz Moslavačke Slatine, gdje je izgrađena i nova Crkva, pred kojom će biti Mlada misa.

Mladomisnik poziva sve vjernike iz Župe Križ i okolice da se priključe slavlju, lijepom događaju i vjerskom osvježenju. Svi koji dođu biti će poslije mise počašćeni u šatorima.

U Moslavačku Slatinu se ide kroz Popovaču. U Popovači poslije kružnog toka se krene prema Kutini, te iza jedinog semafora u Popovači nakon 50 metara skrenete lijevo. U Popovači je i putokaz za Moslavačku Slatinu.“

PRIPREME  ZA  VELIKU GOSPU U KLOŠTRU

U Općini Kloštar Ivanić pripremaju za blagdan Velike Gospe pozornicu u centru Kloštra za nastup Tamburaškog sastava FIJAKER i drugih izvođača.

Zakupljivanje javnih površina za postavljanje prodajnih štandova započinje 3. kolovoza. U tijeku su radovi održavanja zelenih površina, kako bi na Veliku Gospu 15. kolovoza kloštransko središte uređeno dočekalo brojne posjetitelje i hodočasnike .

Načelnik Općine Kloštar Ivanić Željko  Filipović poziva sugrađane da i sami urede svoje okućnice, kako bi  na posjetitelje i ove  godine ostavili  što bolji dojam.

NOVO PARKIRALIŠTE U STROJARSKOJ U ZG

Na području nekadašnjeg kompleksa Tvornice željezničkih vozila Gredelj u Strojarskoj ulici u zagrebačkom Trnju, u četvrtak je otvoreno parkiralište s 500 mjesta, gdje se vozila mogu parkirati za dnevnu kartu od 10 kuna, a za mjesečnu kartu od 200 kuna.

Parkirati se može od ponedjeljka do subote od 7 do 20 sati, a nedjeljom se ne naplaćuje. Za bicikle je parkiranje besplatno.   Direktorica Zagrebparkinga Ana Preost pozvala je građane koji dolaze u centar Zagreba da tu ostave svoja vozila, jer im pješke od Gredelja do centra treba 10 do 15 minuta.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić je izjavio, novo parkiralište u Strojarskoj ulici, iako je privremenog karaktera, puno znači ne samo Zagrepčanima, već i onima koji dolaze u Zagreb, a za uređenje je utrošeno 1,2 milijuna kuna.

SVA VIJEĆA MJESNIH ODBORA

Na području Grada Ivanić-Grada su krajem travnja provedeni izbori za članove 19 Vijeća mjesnih odbora, koji su u međuvremenu održali konstituirajuće sjednice, a većina je održala i prve radne sjednice.

Pet najmanjih mjesnih odbora imaju Vijeća sa po 3 člana, a to su Breška Greda, Trebovec, Prerovec, Prečno i Tarno.

Tako je novi predsjednik VMO Breška Greda Matija Baček, a članovi Žarko Rošin Petrinec i Miroslav Rošin. Novi domar u Društvenom domu Breška Greda je Nikola Drndelić.

Novi predsjednik VMO Trebovec je Vladimir Klasan, a članovi Marko Temel i Danijel Husarić. Domar u DD Trebovec je Patricio Klasan.

Novi predsjednik VMO Prerovec je Tomislav Boltić, a članovi Zlatko Boltiš i Milan Boltiš. Domar u DD Prerovec je Milan Kušina.

Nova predsjednica VMO Prečno je Snježana Kovaček, a članice Jadranka Balubanec i Mirela Benko. Domar u DD Prečno je Ivan Balubanec.

Nova predsjednica VMO Tarno je Renata Rašić, a članice Ivana Biluš i Tajana Cundić. Domar u DD Tarno je Dragan Rajić.

Po 5 članova vijeća ima 8 mjesnih odbora srednje veličine, i to: Deanovec, Donja Poljana, Donji Šarampov, Dubrovčak-Topolje, Gornja Poljana, Jalševec, Opatinec i Šumećani.

Novi predsjednik VMO Deanovec je Dario Kezerić, a članovi Tena Kovačević, Siniša Halaš, Darko Mirt i Mladen Prelec. Domar u DD Deanovec je Dragutin Kezerić.

Novi predsjednik VMO Donja Poljana je Ivica Kozjak, a članovi Nina Marijana Mračić, Željko Rajski, Gordan Brebrić i Snjažana Čuljak.

Novi predsjednik VMO Donji Šarampov je Čedomir Kušar, a članovi Miroslav Kunek, Vladimir Cepetić, Dalibor Delinić i Jelica Kovačec. Doma u DD DOnji Šarampov je Ivo Glavičić.

Novi predsjednik VMO Dubrovčak-Topolje je Ivan Brcković, a članovi Ivica Pokas, Josip Galina, Dejan Herceg i Alis Behlić. Domarka u DD Dubrovčak Lijevi je Draženka Pokas.

Novi predsjednik VMO Gornja Poljana je Goran Tudović, a članovi Vlatka Mahmet, Ljuba Špoljarić, Jelena Hamonajec Šukara i Saša Turkalj.

Novi predsjednik VMO Jalševec je Tomislav Šemper, a članovi Željko Bajt, Katarina Staričić, Damir Pavunec i Marijan Bilandžija. Novi domar u DD Jalševec je Stjepan Pavanić.

Novi predsjednik VMO Opatinec je Jasminko Kranjčec, a članovi Maja Milinković, Perica Lukar, Josip Kos i Maja Vajt. Domar u DD Opatinec je Josip Kos.

Nova predsjednica VMO Šumećani je Sandra Plahutar, a članovi Dragan Perešin, Matija Vagner, Zlatko Čanđar i Goran Šepac. Domarka u DD Šumećani je Ivanka Perešin.

Po 7 članova vijeća ima 6 najvećih mjesnih odbora, i to: Caginec-Prkos, Graberje Ivanićko, Centar Ivanić-Grad, Gornji Šarampov, Lonja i Posavski Bregi.

Nova predsjednica VMO Caginec-Prkos je Nevenka Matija, a članovi Danijela Tučkorić, Marko Vuković, Dražen Ratko Vrbaslija, Stjepan Mahovlić, Milica Piličić i Tomica Goričan. Domarka u DD Caginec je Blaženka Čaušević.

Novi predsjednik VMO Graberje Ivanićko je Mladen Grivić, a članovi Ivica Devčić, Hrvojka Mustač, Daniel Brkić, Srećko Kukovačec, Vedran Gretić i Antun Pažić. Domar u DD Graberje Ivanićko je Stjepan Radošević.

Novi predsjednik VMO Centar Ivanić-Grad je Silvio Horvat, a članovi Tomislav Kezerić, Goran Gubo, Ivor Vajzović, Kristijan Škarica, Maja Krnjević i Krešimir Grgac.

Novi predsjednik VMO Gornji Šarampov je Željko Brezovečki, a članovi Krešimir Golubić, Željka Vasilj, Darko Kljak, Željka Valentić Marković, Maja Radočaj Vodopija i Pero Vržogić.

Novi predsjednik VMO Lonja je Davor Mihalić, a članovi Božo Ćurić, Mario Jušić, Ljiljana Karamatić, Mirko Renić, Iva Perković i Neven Ciganović. Domar u DD Lonja je Drago Dianek.

Novi predsjednik VMO Posavski Bregi je Krešimir Ceranić, a članovi Dalibor Lilek, Dragica Lončarić Klobuk, Ivica Guštek, Mato Paradžik, Mirna Češković i Matija Kunovec. Domar u DD Posavski Bregi je Krešimir Ceranić. 

Humanitarna akcija

Iskra Glavak Šeperić iz Lekenika je još u ranom djetinjstvu oboljela od progresivne spinalne mišićne atrofije i već godinama je vezana uz kolica. Najviše joj pomaže vježbanje na uređaju “Lokomatu”, uz pomoć kojega je za nekoliko dana postigla veći napredak nego kroz godine vježbanja i fizikalnih terapija te joj je dao nadu da bi mogla prohodati barem uz pomoć štaka. Za Iskrinu terapiju potrebno je izdvojiti 5.600 kn tjedno pa je pokrenuta humanitarna akcija “Iskra ljubavi i nade za Iskru – pomoć jednoj djevojci da stane na svoje noge”.

Stoga Vas pozivamo, da pomognete ovoj izuzetnoj djevojci uplatom u skladu sa svojim mogućnostima

NA RAČUN ZA POSEBNE NAMJENE: pomoć za Iskru Glavak Šeperić; ZAGREBAČKA BANKA - KUNSKI RAČUN: HR3523600003513256514; ZAGREBAČKA BANKA - DEVIZNI RAČUN: HR6523600003245845889.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić