IZBOR IZ VIJESTI

EUROPSKA KOMISIJA PITA GRAĐANE ŽELE LI UKINUTI POMICANJE RAČUNANJA VREMENA, UPITNIK NA HRVATSKOM

Zbog brojnih zahtjeva građana, Europskog parlamenta i država članica EU-a, Europska komisija je odlučila ispitati funkcioniranje ljetnog računanja vremena u EU-u i procijeniti treba li ga mijenjati. U tom kontekstu Komisiju zanimaju mišljenja europskih građana, dionika i država članica o ljetnom računanju vremena u Europskoj uniji i o njegovim mogućim promjenama.

Komisija se obvezala da će od 4. srpnja do 16. kolovoza prikupiti mišljenja europskih građana, dionika i država članica o mogućim promjenama ljetnog računanja vremena u Europskoj uniji.  

Internetski upitnik dostupan je na hrvatskom jeziku. Ispunjavanje upitnika možete u svakom trenutku prekinuti i nastaviti kasnije. Kad odgovorite na sva pitanja, možete preuzeti primjerak ispunjenog upitnika. Možete i priložiti popratne dokumente, kao što su dokumenti sa stajalištem, ili ih poslati na adresu e-pošte za kontakt. Primljeni odgovori bit će objavljeni na internetskoj stranici Komisije. Ako ispitanik ne pristane na objavu osobnih podataka, odgovori će se objaviti anonimno.

Više informacija možete saznati na stranicama Europske komisije.

PRIVREMENO OBUSTAVLJENA IZGRADNJA VRTIĆA U KRIŽU

Nakon što se u Općini Križ stalo s izgradnjom novog dječjeg vrtića, građani pitaju što je tome razlog i kad će radovi biti nastavljeni.

Načelnik općine Marko Magdić je objasnio, da je Općina Križ za izgradnju ovog kapitalnog objekta realizirala kredit u iznosu od 10 milijuna kuna s rokom otplate od 5 godina. Istovremeno se traže dodatne mogućnosti sufinanciranja vrtića, kako bi se stvorile mogućnosti realizacije i ostalih kapitalnih projekata.

Tako je Općina Križ u lipnju prošla na natječaju Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i uspjela dobiti1,5 milijun kuna za sufinanciranje izgradnje dječjeg vrtića. Paralelno se pruža prilika prijave na natječaj Ministarstva poljoprivrede, no, prijave su moguće tek od 2. kolovoza. Kako je jedan od osnovnih uvjeta prijave na natječaj Ministarstva poljoprivrede, da u trenutku prijave projekta izvedeni radovi ne smiju prijeći 10 posto ugovorenih radova, a u ovom slučaju je to iznos od 680 tisuća kuna, Općina Križ je donijela odluku da se pričeka prijava u kolovozu, te da se nakon toga nastave radovi.

U pitanju je mogućnost sufinanciranja od nekoliko milijuna kuna, pa su u Općini Križ procijenili da vrijedi zaustaviti radove i pričekati ovaj rok.

ŽUPAN U POSJETI NAFTALANU

Župan  Stjepan Kožić obišao je u utorak 10. srpnja gradilište  dogradnje Specijalne bolnice Naftalan u Ivanić-Gradu u pratnji svoje zamjenice Nadice Žužak i pročelnice za zdravstvo Ksenije Čuljak.   Dočekali su ih ivanićgradski gradonačelnik Javor Bojan Leš,   predsjednik Upravnog vijeća Naftalana Dubravko Marković, direktor   izvođača radova Projektgradnje Miljenko Zovko, glavni nadzorni inžinjer Josip Jović i ravnatelj Nafalana dr. Goran Maričić.

Investicija je vrijedna 49,7 milijuna kuna, a radovi na dogradnji teku  planiranim tempom. Zagrebačka županija osigurala je 10 milijuna kuna, a sva ostala sredstva osigurava Naftalan kroz kredit.

Radovi obuhvaćaju izgradnju vanjskog bazena te dogradnju postojećeg objekta u kojem će biti tri unutarnja bazena, teretana, fitness centar, polivalentna dvorana sa 190 sjedećih mjesta, dvorana  za medicinsku gimnastiku te bolnička kuhinja s restoranom.  Investicija bi trebala biti završena u proljeće iduće godine.

GRADONAČELNIK PRIMIO BRONČANU STRELKINJU

Među osvajačima ekipne brončane medalje u kadetskoj konkurenciji na nedavnom Europskom prvenstvu u gađanju samostrelom field je i članica Streljačkog društva Ivanić Iva Popović Gecan iz Soboćana. Tim povodom je nju, trenera Željka Duha i predsjednika SD Ivanić Ivana Jankovića u srijedu 11. srpnja primio gradonačelnik Javor Bojan Leš, izvještava Obiteljski radio Ivanić.

Na 13. europskom prvenstvu u gađanju field samostrelom u Estoniji od 28. lipnja do 3. srpnja hrvatska je reprezentacija sudjelovala sa 13 strijelaca, koji su osvojili ukupno 10 medalja, od kojih pet zlatnih, tri srebrne i dvije brončane. Hrvatska je imala najviše zlatnih medalja na ovom EP-u, čak 5, a njihovi vječiti rivali Francuzi 3, Rusi 2, Česi i Mađari po jednu.

Kadetska reprezentativna ekipa je osvojila brončanu medalju u sastavu Oliver Mofardin, Karla Bartolović i Iva Popović Gecan.

Srednjoškolki Ivi Popović Gecan, njenom treneru bivšem viceprvaku svijeta u samostrelu field Željku Duhu i predsjedniku Streljačkog društva Ivanić Ivanu Jankoviću na europskoj medalji  je čestitao gradonačelnik Javor Bojan Leš, te im obećao daljnju pomoć (nakon lanjskoga otvorenja streljane) u nastojanju za povratak ivanićkoga streljaštva na vrhunske rezultate iz razdoblja od sedamdesetih do kraja devedesetih godina.

ZAKUP POVRŠINA ZA VELIKU GOSPU

Općina Kloštar Ivanić objavila je na svojoj web stranici obavijest o   zakupu javnih površina za prodajne štandove u centru Kloštra Ivanića   na blagdan Velike Gospe 15. kolovoza. 

Svi zaiteresirani trebaju doći 3. kolovoza od 8,30 u predvorje Pučkog  doma u centru Kloštra Ivanića i ponijeti obrtnicu, iskaznicu OPG-a, ili drugi dokaz o obavljanju djelatnosti. Zainteresirani se mogu najaviti i dobiti dodatne informacije na e-mail:  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić