IZBOR IZ VIJESTI

VIŠE ZA CESTE U OPĆINI KLOŠTAR

Na jučerašnjoj sjednici Općinskog vijeća Kloštra Ivanića, kojoj je nazočilo 10 od 15 vijećnika, usvojene su prve izmjene i dopune  općinskog proračuna, odnosno rebalans                                                                                                                                                                                       Programa gradnje i održavanja objekata i uređaja komunalne  infrastrukture, programa javnih potreba u predškolskom odgoju i   programa javnih potreba u poljoprivredi, zbog dobrog punjenja proračuna prihodima od poreza te državnim potporama. 

Program gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture  rebalansom je povećan za 100.000 kuna vezano uz uređenje groblja u Soboćanima, tako da sada iznosi ukupno 8.095.000 kuna.

Program održavanja objekata i uređaja komunalne infrastrukture  rebalansom je povećan za 1.200.000 kuna, na ukupno 5.040.000, i to na stavkama za  održavanje makadam cesta za 300.000 kuna, za investicijsko održavanje nerazvrstanih cesta za 700.00 kuna i za zimsku službu za 200.000 kuna.

Program javnih potreba u predškolskom odgoju rebalasnom je  povećan za 10.000 kuna, a dosadašnja stavka za sufinanciranje  boravka djece u drugim vrtićima u iznosu od 90.000 kuna sada se  briše, pošto je dogradnjom vrtića u Kloštru Ivaniću dovoljno mjesta za svu upisanu djecu.

Program javnih potreba u poljoprivredi uvećan je za iznos državne potpore za ublažavanje posljedica elementarnih nepogoda iz 2017. u iznosu od 658.000 kuna te je ovaj program u ovoj godini planiran 1.518.000 kuna.

Vijećnici su za izvođača radova za investicijsko održavanje  nerazvrstanih cesta odabrali Županijske ceste Zagrebačke županije, a za to (asfaltiranje) je nakon rebalansa u proračunu osigurano 2 milijuna kuna.

Vijećnička pitanja odnosila su se na uklanjanje ambrozije, program planiranih radova po mjesnih odborima, priključke na kanalizaciju u naselju Ščapovec, na rad odnosno nerad Vodoprivrede na čišćenju kanala, te je zahvaljeno prošlom i sadašnjem sazivu Općinskog   vijeća i načelniku na trudu i upornosti u realizaciji projekta   rekonstrukcije ceste u Čemernici.

UHVAĆENI PLJAČKAŠI BENZINSKE U IVANIĆU

Ivanićgradska policija uhvatila je 18-godišnjaka, za kojeg sumnja da je s pomagačima počinio razbojništvo uz prijetnju plinskim pištoljem na benzinskoj postaji, otuđivši 1.800 kuna, izvijestila je PU Zagrebačka, a prenosi ZG-prsten.

Policijski službenici Policijske postaje Ivanić-Grad dovršili su kriminalističko istraživanje nad 18-godišnjakom zbog osnovane  sumnje da je počinio kazneno djelo razbojništva i nad 41-godišnjakom i 27-godišnjakom zbog sumnje da su pomagali u počinjenju kaznenog djela.

Sumnja se da je 27-godišnjak u nedjelju 8. srpnja oko 22.45 osobnim automobilom dovezao 18-godišnjaka i 41-godišnjaka u Ivanić-Grad, u Savsku ulicu, u blizinu benzinske postaje. Osumnjičeni 18-godišnjak se maskirao, a 41-godišnjak mu je dao plinski pištolj. Kad je pješice došao do benzinske postaje, ispalio je hitac i ušao u benzinsku postaju te uz prijetnju pištoljem otuđio oko 1.800 kuna od 26-godišnjeg zaposlenika – izvijestila je PU zagrebačka.

Nakon što je otuđio novac, osumnjičeni je pobjegao prema raskrižju Ulica Ivana Šveara i Josipa Jurja Posilovića u Ivanić-Gradu, gdje su ga čekala druga dvojica osumnjičenih.

U tom  su  trenutku  naišli policijski službenici, te, kad ih je osumnjičeni primijetio, odbacio je pištolj  i otuđeni novac. U daljnjem bijegu osumnjičene su spriječili policijski službenici te ih doveli u službene prostorije na kriminalističko istraživanje, a  potom predali pritvorskom nadzorniku, uz  kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić