IZBOR IZ VIJESTI

PREDSJEDNICA RH NA SVEČANOSTI DANA ZAGREBAČKE ŽUPANIJE

U Zagrebu je danas povodom Dana županije održana svečana sjednica Skupštine Zagrebačke županije, na kojoj su među uvaženim gostima bila predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović i ministar unutarnjih poslova i izaslanik Sabora i Vlade RH Davor Božinović.

Uz članove Županijske skupštine, svečanoj sjednici su nazočili predstavnici gradova i općina s područja Županije, predstavnici državne vlasti i institucija te susjednih županija i institucija, predstavnici civilnog društva i brojni drugi gosti. Prisustvovali su i gradonačelnik Ivanić-Grada Javor Bojan Leš, predsjednik i potpredsjednik Gradskog vijeća Ivanić-Grada Željko Pongrac i Željko Brezovečki i načelnik Općine Križ Marko Magdić.

Na sjednici su prigodno govorili predsjednik Skupštine Zagrebačke županije Damir Mikuljan i župan Stjepan Kožić. Govoreći o najznačajnijim projektima u protekloj godini, župan je istaknuo  otvorenje ULO hladnjače i Outlet centra u Rugvici, te naglasio i ulaganja u Specijalnu bolnicu Naftalan u Ivanić Gradu u okviru razvoja zdravstvenog turizma. Također je istaknuo projekte u tijeku: Regionalni vodoopskrbni sustav Zagreb-Istok i širokopojasni internet, projekt vrijedan 700 milijuna kuna koji će biti financiran sredstvima EU. Župan Kožić je s ponosom istaknuo da je Zagrebačka županija na najvišem 4. mjestu prema indeksu razvijenosti i treća županija u RH po broju zaposlenih.

Naglaske iz govora predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović na svečanoj sjednici Skupštine Zagrebačke županije poslušajte na www.ori.hr u rubrici PODCASTING pod naslovom „Ljudi i događaji – Predsjednica RH na svečanosti Dana ZŽ“, 13.07.2018.

ZA UDŽBENIKE DJECI OŠ KRIŽ 300.000 KUNA

  1. sjednici Općinskog vijeća Križa 12. srpnja se odazvalo 13 od 15 vijećnika. S dnevnog reda je, na prijedlog predlagatelja, povučen prijedlog odluke o davanju suglasnosti za provedbu ulaganja u projekt izgradnje dječjeg vrtića, jer su za izradu opisa projekta konzultantima potrebna dodatna usklađenja i provjere.

Načelnik Marko Magdić je vijećnike informirao o aktualnostima između dviju sjednica, a potom je sa 10 glasova za i tri protiv usvojena Odluka o izdvajanju novčanih sredstava za sufinanciranje nabave udžbenika za učenike OŠ Milke Trnine. Općina Križ je u suradnji sa Zagrebačkom županijom osigurala sredstva za nabavu udžbenika i radnih bilježnica za obvezne predmete u iznosu 298.104 kune, od čega je Općina Križ osigurala 123.734 kune. Udžbenike i radne bilježnice za izborne predmete, povijesni i geografski atlas i likovne mape, kao i bilježnice kupuju roditelji sami.

Na ovaj prijedlog je amandman podnio Mario Šiletić, tražeći povećanje za 80.000 kuna, kako bi se kupili udžbenici i radne bilježnice i za izborne predmete, uz obrazloženje da je u proračunu za kupnju udžbenika planirano 400.000 kuna, pa ima prostora, ali većina nije pristala. Protiv je bilo 10 vijećnika, dok je za amandman bilo troje.

Općinsko vijeće Križa je sa 11 glasova za i dva suzdržana u Skupštinu Ivaplina ponovno imenovalo Željka Brincku.

ASFALTIRANJE DO KRAJA RUJNA NA PODRUČJU KLOŠTRA

Poduzeću Županijske ceste Zagrebačke županije je odlukom Općinskog vijeća Kloštra Ivanića povjereno izvođenje radova  investicijskog održavanja nerazvrstanih cesta, odnosno asfaltiranje u vrijednosti 1.947.000  kuna s PDV-om. Do kraja idućeg tjedna će se s izvođačem potpisati ugovor, a potom treba započeti asfaltiranje s  rokom završetka do kraja rujna, izvijestio je načelnik Željko Filipović.

K tome će se kvalitetnije sanirati makadamske ceste, za što je rebalansom općinskog proračuna dodatno osigurano 300.000 kuna, to jest ukupno 600.000 kuna.

SJEĆANJE NA BRANITELJE POVODOM DANA ZAGREBAČKE ŽUPANIJE

U okviru obilježavanja Dana Zagrebačke županije županijska delegacija je odala je počast poginulim braniteljima kod spomen obilježja na mostu na rijeci Kupi u općini Pokupsko.

U izaslanstvu su bili župan Stjepan Kožić, zamjenici župana Nadica Žužak i Hrvoje Frankić, predsjednik i potpredsjednica Skupštine ZŽ Damir Mikuljan i Ljubica Ambrušec.

„Ove godine obilježavamo 25 godina od uspostavljanja županijskog ustroja u Republici Hrvatskoj. Te obljetnice, kao ni Dana županije, ne bi bilo, da nismo imali branitelje, koji su za slobodnu Hrvatsku grudu bili spremni dati ono najvrednije, vlastiti život. Tu žrtvu nikada ne smijemo zaboraviti“, rekao je župan Kožić.

PRIZNANJA ZAGREBAČKE ŽUPANIJE

Na svečanoj sjednici u povodu Dana Zagrebačke županije nagradu za životno djelo dobio je Stjepan Nino Škrabe, književnik, redatelj, publicist, kazališni i sportski djelatnik iz Jastrebarskog koji ove godine slavi 50. obljetnicu djelovanja.

Povelja Zagrebačke županije dodijeljena je Državnoj upravi za zaštitu i spašavanje – Područnom uredu za zaštitu i spašavanje Zagreb, DVD-u Marija Magdalena iz Pušće, Proizvodno-trgovačko-uslužnom obrtu Grubešić iz Vrbovca, Karlu Kralju vlasniku Pekarnice Kralj iz Svetog Ivana Zeline, Borisu Makarunu iz Samobora te Željku Staniloviću iz Velike Gorice.

Nagrada za doprinos ugledu i promociji Zagrebačke županije u zemlji i svijetu dodijeljena je KUD-u Čiče iz Novog Čiča i Janu Gorišeku iz Dugog Sela.

Nagrada za iznimna dostignuća u proteklom jednogodišnjem razdoblju dodijeljena je tvrtki Iverpan d.o.o. iz Donje Zeline.

KUP DVD-a JOHOVEC

Dobrovoljno vatrogasno društvo Johovec za subotu 14. srpnja organizira 14. kup, na kojem će ekipe izvoditi dvije vježbe po važećem Pravilniku o natjecanju, u četiri kategorije: muška A i B desetina te ženska A i B desetina, ali bez štafetne utrke. Za prva tri mjesta u svakoj kategoriji osigurani su pehari, a ukupni pobjednik kupa osvaja i prijelazni pehar.

Natjecanje započinje u 17 sati na poligonu Konjičkog kluba Cassus u Johovcu.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić