IZBOR IZ VIJESTI

DANAS DAN ZAGREBAČKE ŽUPANIJE

Danas je dan Zagrebačke županije, koja je pod nazivom Comitatus Zagrabiensis utemeljena 17. srpnja 1759., kad joj je austrougarska carica i kraljica Marija Terezija podarila grb i pečatnjak. Taj grb je i danas u uporabi. U današnjim granicama Zagrebačka županija postoji od 1. siječnja 1997. godine.

Podsjećamo da je povodom Dana Zagrebačke županije svečana sjednica njene Skupštine održana u petak 13. srpnja uz više od 300 uzvanika, među kojima su bili predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović kao izaslanik predsjednika Sabora RH i predsjednika Vlade RH, župani susjednih županija i mnogi drugi.

Župan Stjepan Kožić je tom prigodom naglasio kako je Zagrebačka županija i nadalje jedna od gospodarski najstabilnijih u RH.

Prema ostvarenim prihodima poduzetnika u iznosu od 49,9 milijardi kuna Zagrebačka županija je na drugom mjestu, odmah iza Zagreba, a na drugom je mjestu u Hrvatskoj i po neto dobiti poduzetnika i neto dobiti po zaposlenom. Prema broju poduzetnika je četvrta, a prema broju zaposlenih treća. Krajem lipnja ove godine je na području ZŽ zabilježeno za gotovo 2 tisuće nezaposlenih manje, i, što je još važnije, za 3.550 više zaposlenih nego u isto vrijeme prošle godine.

NOVA VOZILA HITNE MEDICINSKE POMOĆI

Župan Stjepan Kožić će sutra u Ivanić-Gradu uručiti ravnatelju Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije Davorinu Gajniku ključeve četiriju novih vozila hitne medicinske pomoći za potrebe Zavoda u četiri grada Zagrebačke županije. Ukupna vrijednost vozila je 1.680.000 kuna.

Primopredaja će biti sutra u 10 sati ispred Doma zdravlja u Ivanić-Gradu.

NOVI MALČER PODUZETNIČKOJ U KRIŽU

Za potrebe održavanja zelenih površina u nadležnosti Općine Križ, koje obavlja trgovačko društvo Poduzetnička zona Križ d.o.o., ovih je dana nabavljen novi malčer vrijedan oko 30 tisuća kuna za primjenu na zelenim i poljoprivrednim površinama i zapuštenim  terenima.

Nakon nabavke radnog stroja, traktora s dodatnom opremom, a s obzirom na potrebe održavanja velike količine zelenih površina, nabavljen je i malčer koji se može primijeniti kod usitnjavanja svih žetvenih ostataka, za usitnjavanje ostataka rezidbe u voćnjacima i vinogradima i drobljenja grana debljine do 5 cm.

Nabavom novih strojeva trgovačko društvo Poduzetnička zona Križ d.o.o. može samostalno obavljati košnju većih površina i visoke trave, raslinja i živica bez potrebe angažiranja vanjskih suradnika.

NOVI KROV NA DD VELIKA HRASTILNICA

Završena je sanacija krovišta društvenog i vatrogasnog doma Velika Hrastilnica vrijedna 150.000 kuna. Dio radova financiran je sredstvima pomoći Zagrebačke županije jedinicama lokalne samouprave za izgradnju i uređenje infrastrukture na ruralnim prostorima u visini 90.000 kuna, a ostatak je financirala Općina Križ. Radove je izvela tvrtka Podgorski usluge d.o.o. iz Konšćana.

Društveni i vatrogasni dom u Velikoj Hrastilnici je bio na redu za obnovu nakon Vezišća, Okešinca, Obedišća, Johovca i Konšćana.

O DVORANAMA SA ŽUPANOM

Prilikom prošlogjednog posjeta Naftalanu župana Stjepana Kožića, kad je konstatirano da dogradnja novih sadržaja napreduje predviđenim tempom, gradonačelnik Javor Bojan Leš je sa županom razgovarao i o sportskim dvoranama.

Izgradnja sportske dvorane u Posavskim Bregima kaska u odnosu na planirani tempo, pa se razgovaralo s izvođačem radova, koji je obećao povećati intenzitet radova, kako bi se ujesen stavio krov.

U vezi katastrofalnog stanja srednjoškolske dvorane, čiji je vlasnik Zagrebačka županija, sa županom je dogovoren skori posjet ravnateljice Srednje škole Ivan Švear Ksenije Pavlović županiji, kako bi se utvrdio plan hitne obnove barem svlačionica i sanitarnih čvorova.

SUTRA GRADSKO VIJEĆE

Za sutra je sazvana 11. sjedniva Gradskog vijeća Ivanić-Grada u ovom sazivu. Najvažnija točka je usvajanje 5. izmjena i dopuna Urbanističkog plana uređenja UPU-4 za područje Ivanić-Grad, Donji Šarampov i Jalševec Breški.

Uz to je na dnevnom redu stavljanje u mirovanje mandata vijećnika SDP-a prim. dr. Pere Vržogića iz osobnih razloga, kojega će zamijeniti Igor Cepetić; izvješće o poslovanju gradske vatrogasne zajednice za 2017., prijedlog sporazuma o prijateljstvu s Općinom Bilice, davanje suglasnosti za potpisivanje ugovora o nabavi spremnika za odvojeno prikupljanje otpada, te davanje suglasnosti za izdavanje bianco zadužnice u korist Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. 

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić