IZBOR IZ VIJESTI

IVANIĆU NOVO VOZILO ZA HITNU POMOĆ

Ključeve četiriju novih vozila hitne medicinske pomoći je ravnatelju Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije Davorinu Gajniku danas ispred Doma zdravlja u Ivanić-Gradu uručila zamjenica župana Nadica Žužak.

Vozila su dobile ispostave za hitnu medicinsku pomoć u Ivanić Gradu, Dugom Selu, Zaprešiću i Velikoj Gorici. Ukupna vrijednost im je 1.680.000 kuna, a nabavljena su decentraliziranim sredstvima Zagrebačke županije. Prema riječima ravnatelja Gajnika, do kraja godine dodijelit će se još 5 vozila za sanitetski prijevoz, za što je ukupno osigurano 2,7 milijuna kuna, pohvalivši se da nam sva vozila hitne medicinske pomoći mlađa od tri godine, a godišnje prijeđu preko 5,5 milijuna kilometara.

„Osim nabave novih vozila i ulaganja u imovinu, ulažemo i u ljudske potencijale,“ dodala je zamjenica župana. „U ovom trenutku Zavod za hitnu medicinu ima dva specijalizanta za čije nam je specijalizacije iz europskih fondova odobreno 2,3 milijuna kuna.“ Za potrebe Zavoda za hitnu medicinu od 2014. godine do danas Zagrebačka županija osigurala je nabavu 42 vozila ukupne vrijednosti 13,7 milijuna kuna.

Zagrebačka županija i ove godine sufinancira timove hitne medicinske pomoći u Ivanić-Gradu i Svetom Ivanu Zelini s 1,2 milijuna kuna. U istom iznosu financira rad 8 punktova posebnog dežurstva u neradne dane i blagdane u sklopu Doma zdravlja Zagrebačke županije kako bi se smanjio pritisak na hitnu medicinu.

Na primopredaji su bili i ravnatelj Doma zdravlja Zagrebačke županije Većeslav Bergman i gradonačelnik Ivanić-Grada Javor Bojan Leš.

421 TISUĆA ZA KLOŠTRANSKI VRTIĆ

Ministarstvo za demografiju obitelj, mlade i socijalnu politiku je jučer   u Zagrebu upriličilo potpisivanje Ugovora o sufinanciranju projekata usmjerenih na poboljšanje materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima u 2018. godini.

U ime općine Kloštar Ivanić ugovor vrijedan 421.000 kuna je potpisao načelnik Željko Filipović, i to za sufinanciranje igrališta za djecu, ograde, solarne panele, izradu energetskog certifikata i krova na područnom objektu. Za sufinanciranje ovog projekta se Općina Kloštar Ivanić natječe i kod Zagrebačke županije, za što se načelnik nada, da će također dobiti podršku.

1,5 MILIJUN ZA KRIŠKI VRTIĆ

I načelnik Općine Križ Marko Magdić jučer je potpisao Ugovor o sufinanciranju projekata za poboljšanje materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima u 2018. godini s Ministarstvom za demografiju obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Tim ugovorom Općina Križ dobiva 1,5 milijun kuna za sufinanciranje izgradnje novog dječjeg vrtića u Križu.

U Općini Križ planiraju prijave i na ostale natječaje i EU fondove te se nadaju ostvarivanju sufinanciranja od nekoliko milijuna kuna.

GLASAJMO ZA MODRIĆEV GOL

Međunarodni nogometni savez (FIFA) je na svojim službenim internetskim stranicama (www.fifa.com) otvorio glasovanje za najljepši pogodak Svjetskog prvenstva u Rusiji, u kojem mogu sudjelovati svi navijači do 23. srpnja.

FIFA je glasačima ponudila na izbor 18 golova, među kojima je i pogodak kapetana hrvatske reprezentacije Luke Modrića za vodstvo 2-0 protiv Argentine.

Ovo je četvrti izbor za najljepši pogodak SP-a nakon 2006., kad je najljepšim bio proglašen gol Argentinca Maxija Rodrigueza protiv Meksika u osmini finala, 2010. je nagradu ponio Urugvajac Diego Forlan za gol protiv Njemačke u utakmici za treće mjesto, a 2014. je najljepši bio gol Kolumbijca Jamesa Rodrigueza u osmini finala protiv Urugvaja, prenosi net.hr.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić