IZBOR IZ VIJESTI

USVOJENE 5. IZMJENE I DOPUNE UPU-4                                                                                                         ZA IVANIĆ-GRAD, DONJI ŠARAMPOV I JALŠEVEC BREŠKI

Posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Ivanić-Grada pred godišnje odmore odazvalo se 14 od 17 vijećnika. Na početku je prihvaćeno mirovanje mandata vijećnika SDP-a prim. dr. Pere Vržogića iz osobnih razloga, te je vijećničku prisegu dao slijedeći s liste SDP-a Igor Cepetić i odmah sudjelovao u radu.

Uz neobrazloženo suzdržan glas Stjepana Klaka, Gradsko vijeće je prihvatilo pete izmjene i dopune Urbanističkog plana uređenja UPU-4 za područje Ivanić-Grad, Donji Šarampov i Jalševec Breški, kojima je, kako je obrazloženo, ovaj plan usklađen s potrebama razvoja grada.

Jednoglasno je dana suglasnost na potpisivanje Ugovora o nabavi spremnika za odvojeno prikupljanje otpada uz 85-postotno sufinanciranje Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, kao i za izdavanje bianco zadužnice Grada Ivanić-Grada na milijun kuna kao garancije da će ovaj ugovor biti u potpunosti izvršen.

Gradsko vijeće je većinom od 13 glasova prihvatilo ponudu tvrtke Vodoopskrba i odvodnja Zagrebačke županije, koja kupuje 4.200 kvadratnih metara u Gospodarskoj zoni u Ivanić-Gradu za svoj poslovni prostor, te prema Poslovnom planu ostvaruje popust od 50%, što znači da će platiti 158.000 kuna. Suzdržan je bio Krešimir Malec, jer ga predlagač nije uvjerio da Vodoopskrba i odvodnja treba dobiti maksimalni popust.

Na inicijativu gospodarstvenika Općine Bilice i Grada Ivanić-Grada, koji imaju razvijenu poslovnu suradnju, jednoglasno je  prihvaćen Sporazum o prijateljstvu dviju jedinica lokalne samouprave, čiji je cilj daljnji razvoj suradnje u gospodarstvu, kao i u društvenim djelatnostima.

Bez rasprave je prihvaćen izvještaj o radu i financijskom poslovanju gradske Vatrogasne zajednice za 2017. godinu.

Na poziv predsjednika Gradskog vijeća Željka Pongraca vijećnici su aplauzom čestitali na uspjehu hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji.

IGRAONICE I ČITAONICE PRED MUZEJEM

Muzej Ivanić-Grada i ovoga ljeta organizira male dječje igraonice i ljetne muzejske čitaonice pod krošnjama u gradskom parku u Ivanić-Gradu.

Ljetna muzejska čitaonica pod krošnjama i dječje igraonice Muzeja Ivanić-Grada održavaju se srijedom i subotom od 10 do 11,30 sati, za lijepa vremena tijekom srpnja i kolovoza.

KAD STE ZADNJI PUT BILI NA SAVI?

Pozvani ste ove subote u Dubrovčaku dočekati sudionike 9. spusta čamcima; 20-tak kajaka, kanua i lađa, niz rijeku Savu od Oborova do Dubrovčaka, uz sudionike iz cijele Hrvatske. U subotu 21. srpnja start je kod skele u Oborovu u 10 sati, a cilj kod skele u Dubrovčaku Lijevom oko 13,30 sati.

Kod skele u Dubrovčaku Lijevom je u 13,30 doček uz nastup KUD-a Posavec Dubrovčak Lijevi-Topolje i zamjenika gradonačelnika Željka Posilovića, a u Oborovu Smotra folklora od 17,30 kod Vatrogasnog doma Oborovo.

CVJETNI OTOK IVANIĆ

Iz Turističke zajednice Grada Ivanić-Grada su izvijestili, da su krajem lipnja obišli i fotografirali prijavljene okućnice u sklopu akcije Volim Ivanić - Cvjetni otok Ivanić. Prijavljeno je šest okućnica i okoliš jedne stambene zgrade, koji otkrivaju zavidnu razinu uređenosti i zanimljiv pristup oblikovanju u skladu s ukusima i potrebama vlasnika.

Rezultati ocjenjivanja će biti objavljeni u rujnu  ove godine.

Turistička zajednica poziva da posjetite njihovu facebook stranicu i pogledate u albumu po 4 fotografije svake okućnice.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić