IZBOR IZ VIJESTI

USVOJENE 5. IZMJENE I DOPUNE UPU-4                                                                                                         ZA IVANIĆ-GRAD, DONJI ŠARAMPOV I JALŠEVEC BREŠKI

Posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Ivanić-Grada pred godišnje odmore odazvalo se 14 od 17 vijećnika. Na početku je prihvaćeno mirovanje mandata vijećnika SDP-a prim. dr. Pere Vržogića iz osobnih razloga, te je vijećničku prisegu dao slijedeći s liste SDP-a Igor Cepetić i odmah sudjelovao u radu.

Uz neobrazloženo suzdržan glas Stjepana Klaka, Gradsko vijeće je prihvatilo pete izmjene i dopune Urbanističkog plana uređenja UPU-4 za područje Ivanić-Grad, Donji Šarampov i Jalševec Breški, kojima je, kako je obrazloženo, ovaj plan usklađen s potrebama razvoja grada.

Jednoglasno je dana suglasnost na potpisivanje Ugovora o nabavi spremnika za odvojeno prikupljanje otpada uz 85-postotno sufinanciranje Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, kao i za izdavanje bianco zadužnice Grada Ivanić-Grada na milijun kuna kao garancije da će ovaj ugovor biti u potpunosti izvršen.

Gradsko vijeće je većinom od 13 glasova prihvatilo ponudu tvrtke Vodoopskrba i odvodnja Zagrebačke županije, koja kupuje 4.200 kvadratnih metara u Gospodarskoj zoni u Ivanić-Gradu za svoj poslovni prostor, te prema Poslovnom planu ostvaruje popust od 50%, što znači da će platiti 158.000 kuna. Suzdržan je bio Krešimir Malec, jer ga predlagač nije uvjerio da Vodoopskrba i odvodnja treba dobiti maksimalni popust.

Na inicijativu gospodarstvenika Općine Bilice i Grada Ivanić-Grada, koji imaju razvijenu poslovnu suradnju, jednoglasno je  prihvaćen Sporazum o prijateljstvu dviju jedinica lokalne samouprave, čiji je cilj daljnji razvoj suradnje u gospodarstvu, kao i u društvenim djelatnostima.

Bez rasprave je prihvaćen izvještaj o radu i financijskom poslovanju gradske Vatrogasne zajednice za 2017. godinu.

Na poziv predsjednika Gradskog vijeća Željka Pongraca vijećnici su aplauzom čestitali na uspjehu hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji.

IGRAONICE I ČITAONICE PRED MUZEJEM

Muzej Ivanić-Grada i ovoga ljeta organizira male dječje igraonice i ljetne muzejske čitaonice pod krošnjama u gradskom parku u Ivanić-Gradu.

Ljetna muzejska čitaonica pod krošnjama i dječje igraonice Muzeja Ivanić-Grada održavaju se srijedom i subotom od 10 do 11,30 sati, za lijepa vremena tijekom srpnja i kolovoza.

KAD STE ZADNJI PUT BILI NA SAVI?

Pozvani ste ove subote u Dubrovčaku dočekati sudionike 9. spusta čamcima; 20-tak kajaka, kanua i lađa, niz rijeku Savu od Oborova do Dubrovčaka, uz sudionike iz cijele Hrvatske. U subotu 21. srpnja start je kod skele u Oborovu u 10 sati, a cilj kod skele u Dubrovčaku Lijevom oko 13,30 sati.

Kod skele u Dubrovčaku Lijevom je u 13,30 doček uz nastup KUD-a Posavec Dubrovčak Lijevi-Topolje i zamjenika gradonačelnika Željka Posilovića, a u Oborovu Smotra folklora od 17,30 kod Vatrogasnog doma Oborovo.

CVJETNI OTOK IVANIĆ

Iz Turističke zajednice Grada Ivanić-Grada su izvijestili, da su krajem lipnja obišli i fotografirali prijavljene okućnice u sklopu akcije Volim Ivanić - Cvjetni otok Ivanić. Prijavljeno je šest okućnica i okoliš jedne stambene zgrade, koji otkrivaju zavidnu razinu uređenosti i zanimljiv pristup oblikovanju u skladu s ukusima i potrebama vlasnika.

Rezultati ocjenjivanja će biti objavljeni u rujnu  ove godine.

Turistička zajednica poziva da posjetite njihovu facebook stranicu i pogledate u albumu po 4 fotografije svake okućnice.

Humanitarna akcija

Iskra Glavak Šeperić iz Lekenika je još u ranom djetinjstvu oboljela od progresivne spinalne mišićne atrofije i već godinama je vezana uz kolica. Najviše joj pomaže vježbanje na uređaju “Lokomatu”, uz pomoć kojega je za nekoliko dana postigla veći napredak nego kroz godine vježbanja i fizikalnih terapija te joj je dao nadu da bi mogla prohodati barem uz pomoć štaka. Za Iskrinu terapiju potrebno je izdvojiti 5.600 kn tjedno pa je pokrenuta humanitarna akcija “Iskra ljubavi i nade za Iskru – pomoć jednoj djevojci da stane na svoje noge”.

Stoga Vas pozivamo, da pomognete ovoj izuzetnoj djevojci uplatom u skladu sa svojim mogućnostima

NA RAČUN ZA POSEBNE NAMJENE: pomoć za Iskru Glavak Šeperić; ZAGREBAČKA BANKA - KUNSKI RAČUN: HR3523600003513256514; ZAGREBAČKA BANKA - DEVIZNI RAČUN: HR6523600003245845889.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić