IZBOR IZ VIJESTI

UPISANI PRVI STUDENTI U VISOKU ŠKOLU  IVANIĆ-GRAD 

Upisani su prvi studenti u Visoku školu fizioterapije u Ivanić-Gradu, izvijestio je Obiteljski radio Ivanić dekan dr. sc. Mile Marinčić. U ljetnom roku upisano je svih dopuštenih 20 redovnih, a 18 izvanrednih studenata.

Prema dopusnici Agencije za znanost i obrazovanje, za jesenski rok su ostala još samo dva slobodna mjesta za izvanredne studente. Zanimanje za upis na stručni studij fizioterapije u Ivaniću je iznimno veliko, no zbog pravila koja postoje dok je Visoka škola još pod  mentorstvom, ići će se u  drugi upisni rok.

Dekan naglašava, da u drugom roku mogućnost prijave imaju i  studenti koji su polagali maturu po starom obrascu, odnosno koji nisu imali državnu maturu u obliku kakva je ona danas.

Jedna četvrtina upisanih studenata je s našeg područja, a većina je

iz Dalmacije, Primorja, Istre i kontinentalne  Hrvatske.

VRTIĆ U KLOŠTRU DOBIO UPORABNU DOZVOLU

Od načelnika Općine  Kloštar Ivanić Željka Filipovića doznajemo, da je 19.  srpnja izdana pravomoćna uporabna dozvola za Dječji vrtić "Proljeće" u Kloštru  Ivaniću, koji je zbog nedovoljng kapaciteta nadograđen.  Uporabna dozvola mu je uručena danas u Zagrebu u Upravnom odjelu za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša Zagrebačke županije.

Dječji vrtić „Proljeće“ sa nadogađenim dijelom objekta sada ima veći kapacitet i poboljšane uvjete rada, te zadovoljava sve potrebe skrbi  o djeci predškolskog uzrasta s područja Općine Kloštar Ivanić. Kapacitet mu je povećan sa 6 na 8 odgojnih skupina, a u novoj pedagoškoj godini sva upisana djeca kreću 3. rujna.

KLOŠTRU 450.000 KUNA OD ŽUPANIJE ZA VRTIĆ I CESTE 

Načelnik Općine Kloštar Ivanić Željko Filipović potpisao je sa Zagrebačkom županijom danas potpisao dva ugovora o sufinanciranju, i to za investicijsko održavanje cesta i za projekt ulaganja u objekt Dječjeg vrtića Proljeće.

Za izvanredno održavanje prometne infrastrukture, odnosno postavljanje novog asfaltnog sloja, uređenje bankina i odvodnje u ulicama Poljanski breg i Put u raj,  Zagrebačka županija je bespovratno dodijelila 250.000 kuna, a za ulaganje u objekt  Dječjeg  vrtića Proljeće bespovratno 200.000 kuna.

KRIŽU 250.000 KUNA OD ŽUPANIJE ZA SANCIJU STAKLENE ULICE

Načelnik Općine Križ Marko Magdić danas je potpisao Ugovor sa županom Stjepanom Kožićem za donaciju 250.000 kuna, kojom Zagrebačka županija sufinancira uređenje 1,4 kilometra Staklene ulice u Bunjanima.

Javno potpisivanje ugovora o potporama gradovima i općinama Zagrebačke županije za projekte u gospodarstvu, poljoprivredi, prometu i komunalnoj  infrastrukturi  upriličeno  je danas u Zagrebu.

Općina Križ na javni je poziv Zagrebačke županije prijavila projekt nazvan Uređenje Staklene ulice u Bunjanima I. faza. Vrijednost projekta je oko 679.000 kn, a  planira se sanirati 1,4 kilometra dionice kolnika kroz Staklenu ulicu, od nogometnog igrališta, tj. skretanja za naselje Šumećani, do skretanja za naselje Šušnjari.

IVANIĆU 700.000 KUNA OD ŽUPANIJE ZA MOST I CESTE

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić je s predstavnicima gradova i općina u petak 20. srpnja potpisao ugovore o dodjeli 17,8 milijuna kuna bespovratnih sredstava za realizaciju projekata u gospodarstvu, poljoprivredi, prometu i komunalnoj infrastrukturi.

Od toga je za projekte prometa i komunalne infrastrukture 10,3 milijuna, za gospodarstvo, tj. razvoj poduzetničkih zona i turističku infrastrukturu 2,2 milijuna kuna, a 5,3 milijuna za mjere ruralnog razvoja, kojima se potiče obnova društvenih domova i nerazvrstanih cesta na ruralnom području.

Grad Ivanić-Grad dobiva 300.000 kuna za sanaciju mosta u Ulici kralja Tomislava i 400.000 kuna za izgradnju cestovne infrastrukture u Gospodarskoj zoni 3. U ime Grada Ivanić-Grada je ugovore potpisao zamjenik gradonačelnika Željko Posilović.

Zagrebačka županija je početkom ovog tjedna dodijelila i 2,4 milijuna kuna bespovratne potpore gradovima i općinama za sufinanciranje tehničke pomoći za prijavu projekata na EU natječaje, izradu projektne dokumentacije i provedbu projekata financiranih iz fondova i programa EU.

„20,2 milijuna kuna dodijeljenih ovaj tjedan županijska su sredstava namijenjena gradovima i općinama. Međutim, u tijeku su i mnogobrojni natječaji namijenjeni poduzetnicima, poljoprivrednicima, obrtnicima, i udrugama civilnog društva“, rekao je župan Kožić, istaknuvši kako su bespovratne potpore Zagrebačke županije ove godine dosegle rekordan iznos od 87,5 milijuna kuna.

IVANIĆU 128.000 ZA IGRALIŠTA DJEČJEG VRTIĆA

Među gradovima i općinama kojima Ministarstvo za demografiju obitelj, mlade i socijalnu politiku u ovoj godini donira sredstva za poboljšanje materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima je i Grad Ivanić-Grad.

Ugovor s ministarstvom za donaciju 128.000 kuna je 17. srpnja potpisao zamjenik gradonačelnika Željko Posilović, a namjena je za uređenje igrališta Dječjeg vrtića Ivanić-Grad.

SANACIJA KROVIŠTA KRIŠKOGA DOMA KULTURE

U Križu traju pripreme za završnu fazu uređenja Doma kulture, tj. za zamjenu krovišta. Administrativni dio je gotov te je potpisan ugovor s izvođačem radova Elektro centar Petek iz Ivanić Grada u vrijednosti 840.000 kuna. Završetak radova se očekuje sredinom rujna. Radove sa 300.000 kuna sufinancira Ministarstvo kulture.

U IVANIĆU PRIPREME RUKOMETNE MUŠKE KADETSKE REPREZENTACIJE

Treći ciklus priprema rukometne kadetske muške reprezentacije odvija se u Ivanić-Gradu od 17. do 26. srpnja. Prva dva su bila u Zadru i Delnicama.

U ovom ciklusu priprema za Europsko prvenstvo odigrat će u Ivanić-Gradu i prve dvije pripreme utakmice sa Slovenijom. Susreti su u dvorani Žeravinec danas 20. srpnja u 19 sati i sutra 21. srpnja u 11 sati.

Europsko rukometno prvenstvo za kadete će biti u Varaždinu i Koprivnici od 9. do 19. kolovoza.

Izbornik Boris Lisica je u Ivanić-Grad pozvao 30 igrača, a u Stručnom stožeru su trener Boris Nemec, kondicijski trener Roko Paleka, trener vratara Davorin Adamović, fizoterapeut Nikola Kovačić i tehniko Matija Teur.

Izbornik Boris Lisica na ovo je okupljanje pozvao sljedeće igrače: 1.Stipe Purić – RK PPD Zagreb 2. Sebastian Rica Kovač – TVB Stuttgart 3. Fran Lučin – RK Zamet 4. Duje Džaja – RK Dubrava 5. Marin Greganić – RK Nexe 6. Ante Ivanković – RK Dubrava 7. Zvonimir Rudolf Šafranko – RK PPD Zagreb 8. Juro Čakarić – HRK Karlovac 9. Karpo Sirotić – RK PPD Zagreb 10. Ivan Filipović – RK Poreč 11. Mateo Maraš – RK Balić – Metličić 12. Patrik Martinović – RK Zamet 13. Antonio Ljubić – RK PPD Zagreb 14. Gianfranco Pribetić – RK Poreč 15. Veron Načinović – RK Zamet 16. Fran Mileta – RK Mladi Rudar 17. Marin Sinčić – RK Umag 18. Eugen Josip Žaja – RK PPD Zagreb 19. Ivan Rukavina – HRK Karlovac 20. Jan Koler – MRK Umag 21. Luka Klarica – RK Zadar 1954; Pričuvni igrači: 1.David Vladić – RK Balić – Metličić 2. Alan Javor – RK PPD Zagreb 3. Josip Bezer – RK Metković 1963, 4. Bruno Horvat – HRK Karlovac 5. Antonio Budinski – GRK Varaždin 1930, 6. Fran Zadro – RK PPD Zagreb 7. Fran Daskijević – RK Mornar Crikvenica 8. Marko Romić – RK Metković 1936, 9. Matija Starčević – RK Zamet (hrs)

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić