Izbor iz današnjih vijesti

U sklopu projekta „Prsten potpore“ objavljen je Javni poziv za zapošljavanje 115 pomoćnika u nastavi za rad sa 127 učenika s teškoćama u razvoju u osnovnim i srednjim školama Zagrebačke županije za nastavnu godinu 2018./2019.
Projekt „Prsten potpore“ lani je odabran za financiranje u okviru Poziva "Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama, faza III" koji se financira sredstvima Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014-2020.

Zagrebačkoj županiji je za provedbu projekta u razdoblju od 2017. do 2020. godine iz fonda odobreno bespovratnih 10 milijuna kuna, dok će ostatak sredstava u iznosu 8.845.000 kn osigurati Zagrebačka županija.
Projektom je predviđen odabir, edukacija i zapošljavanje osoba na poslovima pomoćnika u nastavi učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnim i srednjim školama na području Zagrebačke županije radi postizanja boljih obrazovnih postignuća, uspješnije socijalizacije i emocionalnog funkcioniranja učenika.

Pomoćnik u nastavi je osoba koja pruža neposrednu potporu učeniku s teškoćama u razvoju tijekom odgojno-obrazovnog procesa u zadacima koji zahtijevaju komunikacijsku, senzornu i motoričku aktivnost učenika, u kretanju, pri uzimanju hrane i pića, u obavljanju higijenskih potreba, u svakidašnjim nastavnim, izvannastavnim i izvanučioničkim aktivnostima.

Pomoćnici u nastavi zaposlit će se u 26 osnovnih i 8 srednjih škola na nepuno radno vrijeme od minimalno 20, a maksimalno 35 sati, odnosno na puno radno vrijeme.
Projekt „Prsten potpore“ u Zagrebačkoj županiji provodi se četvrtu godinu za redom te iz godine u godinu raste kako brojem učenika i pomoćnika tako i brojem uključenih škola pa se tako u prošloj školskoj godini provodio u 35 osnovnih i srednjih u kojima je bilo angažirano 110 stručno osposobljenih pomoćnika u nastavi za 124 učenika s teškoćama u razvoju.

Natječajni postupak provode škole koje na svojim web stranicama objavljuju Natječaj za zapošljavanje osoba i koje ujedno provode selekciju kandidata.
Popis škola-partnera i Javni poziv nalaze se na web stranicama Zagrebačke županije.

 

Ministarstvo hrvatskih branitelja u suradnji s HŽ Putničkim prijevozom organizira u nedjelju, 5. kolovoza besplatan prijevoz vlakom iz Zagreba i Splita do Knina povodom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 23. godišnjice vojno-redarstvene akcije "Oluja".

Iz Zagreba vlak polazi u 1,20 sati, te u Knin dolazi u 6.50 sati.
Povratak je predviđen u 17.27 i s usputnim zaustavljanjima za izlazak putnika, dolazak u Zagreb se očekuje u 23 sata.

Zainteresirani građani besplatne karte mogu preuzeti na blagajnama kolodvora, a zbog ograničenog broja mjesta u vlakovima, jedna osoba može preuzeti najviše četiri karte.

 

Komunalno društvo Ivakop će, kao i svake godine, od 17. rujna organizirati akciju odvoza glomaznog otpada i to redom za područje Grada Ivanić-Grada, Općine Kloštar Ivanić i Općine Križ.

Informativni letak s datumima odvoza po naseljima korisnicima će biti dostavljen početkom rujna uz račune za mjesec kolovoz.

Djelatnici Ivakopa otpad će sakupljati s kućnog praga kod obiteljskih kuća (u blizini ulaza u dvorište), a otpad iz stambenih zgrada putem posebnih spremnika koji će biti postavljeni u njihovoj blizini.

Neki od predmeta i tvari koji se smatraju krupnim (glomaznim) komunalnim otpadom su: kupaonska oprema, stvari za djecu, podne obloge, namještaj, kuhinjska oprema, vrtna oprema i drugo, a detaljniji popis svi zainteresirani moći će pronaći na informativnom letku koji će biti dostavljen na kućnu adresu, kao i na internetskim stranicama Komunalnog društva Ivakop.

 

Zamjenik gradonačelnika Tomislav Cuvaj primio je u prostorijama Gradske uprave člana Hrvatske rukometne reprezentacije gluhih Tea Glumca.
Teo, inače član Muškog rukometnog kluba Ivanić, bio je dio reprezentacije koja je prije 14 dana osvojila zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu u Brazilu.
Hrvatska je pobjedom 29:22 protiv Rusije obranila naslov prvaka na tek drugoj svjetskoj rukometnoj smotri održanoj za gluhe osobe.
Hrvatski gluhi rukometaši, osim dva naslova svjetskih prvaka, imaju i četiri zlatne olimpijske medalje.
Zamjenik Cuvaj izrazio je zadovoljstvo što Ivanić- Grad ima još jednog svjetskog prvaka kao potvrdu dobrog rada Muškog rukometnog kluba i rezultata kontinuiranog ulaganja u sportsku infrastrukturu u gradu.

 

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić