Izbor iz današnjih vijesti

15. kolovoza, povodom blagdana Velike Gospe će u Kloštru Ivaniću u Crkvi Blažene Djevice Marije tijekom dana biti služene svete mise.
Prvo misno slavlje započet će u 6.30, zatim u 7.30 i u 9 sati, dok će od 11 do 13 sati krenuti svečana procesija sa čudotvornim kipom Majke Milosrđa i svečana hodočasnička misa u crkvenom dvorištu uz svetište Majke Milosrđa koju će predvoditi prečasni Ivan Miklenić, glavni urednik GK-a.
U poslijepodnevnim satima misa će biti služena u 16 sati, dok svečana procesija i večernja misa koju će predvoditi prečasni Zlatko Koren kreće u 18 sati.
Uz misna slavlja, na Trgu Sv. Ivana bit će organiziran i kulturno umjetnički program uz KUD Kloštar, KUD Obreška i Tamburaški sastav Fijaker iz Osijeka. Posjetitelji će, kao i svake godine, moći uživati i u ponudi raznih štandova na kojima će se nuditi licitari, knjige, svijeće, slike, ali i brojne uslužne djelatnosti, prodaja sladoleda, sezonskog voća i povrća, ugostiteljske usluge, uz naravno isto tako široku ponudu igračaka, tekstila (odjeća i obuća), OPG-a, starih zanata, rukotvorina i tombola.

 

Ovoga su tjedna završeni radovi na adaptaciji krovišta društvenog doma u Deanovcu.
Umjesto dosadašnjega starog dotrajaloga crijepa, društveni je dom pokriven sa 350 m2 novih filcanih limenih ploča u imitaciji crijepa.
Stari dijelovi krovišta su u potpunosti uklonjeni, krovna je ploha opšivena novim OSB pločama, postavljene su nove letve, novi žljebovi, snjegobrani te odvodne cijevi. U narednih nekoliko dana se očekuju i završni radovi na postavljanju gromobrana.
Gradonačelnik Javor Bojan Leš izrazio je zadovoljstvo završenim radovima budući da je dom u Deanovcu u stalnoj funkciji za različite događaje, čime je dugoročno riješen ovaj višegodišnji problem.
Ukupna vrijednost radova iznosi oko 185.000,00 kuna, a radove je izveo obrt Husarić.

 

Jučer oko 13 sati u mjestu Bunjani dvojica policijskih službenika reagirali su zbog prijetnji i nasilja u obitelji, na temelju informacija Centra za socijalnu skrb.
Tamo je zatečen 55-godišnjak, koji, kada je uočio policijske službenike ušao u kuću i zaključao se, a potom je izašao kroz prozor sa stražnje strane kuće i krenuo bježati. Kada su za njim krenuli policijski službenici počeo je prema njima mahati oštrim predmetom zbog čega su policijski službenici upotrijebili suzavac.
No 55-godišnjak nije prestajao s nasrtajem na policijske službenike. Prema njima je bacio oštri predmet koji je imao u jednoj ruci, dok je s drugim predmetom, prema prvim informacijama iz Policijske uprave Zagrebačke, radilo se o nožu, nastavio nasrtati prema policiji.
Zbog toga je policijski službenik, kako bi spriječio napad na sebe, upotrijebio vatreno oružje te je 55-godišnjaka ranio u nogu. Liječnička pomoć mu je pružena u Kliničkoj bolnici Dubrava, nakon čega slijedi daljnji postupak.

 

Hrvatska kadetska rukometna reprezentacija jučer je upisala drugi poraz u trećem nastupu na Svjetskom prvenstvu koje se održava u poljskom Kielceu.
Bolja je bila ekipa Mađarske rezultatom 27:21
Iako je Hrvatska u utakmicu ušla vrlo dobro s prednošću 6:2, Mađarke su s osam golova u nizu okrenule rezultat na svoju stranu i održale tu prednost do kraja utakmice.
Najefikasnija u redovima Hrvatske bila je članica Ženskog rukometnog kluba Ivanić Tina Barišić s pet golova, dok je Ana Malec prije ozljede u 24. minuti zbog koje je morala izaći s terena dodala jedan pogodak.
Pretposljednja utakmica u skupini na rasporedu je već danas protiv Švedske s početkom u 20 sati.

 

Cestovna biciklistička utrka memorijal Stjepan Grgac ove je godine na rasporedu iduće nedjelje 19. kolovoza.
Ponovo se očekuje veliki broj vozača iz Hrvatske i susjednih zemalja koji će se natjecati u šest utrka. Od 10 sati ujutro predviđen je start tri utrke Početnika, a nakon njih kreću Seniori, Juniori i Kadeti.
Start i cilj utrka u svim kategorijama je u Ulici Kralja Tomislava u Ivanić- Gradu ispred Doma umirovljenika, a staza je već tradicionalna od Ivanić- Grada preko Graberja Ivanićkog, Križa i Kutine do Garešnice i natrag.
Sve utrke se boduju i za Kup Hrvatske, a glavni sudac na ovogodišnjem Memorijalu je Marin Goleš.
Ukupan fond nagrada ove godine iznosi 9.900 kuna, a prvoplasirani u svim kategorijama dobivaju i pehar i pismeno priznanje.
Prijave za sudjelovanje, s obavezno naznačenom kategorijom vozača i oznakama Svjetske biciklističke federacije šalju se e-mailom na adresu Biciklističkog kluba Ivanić najkasnije do petka 17. kolovoza.
Detaljnije o 48. po redu „Grgcu“ poslušajte sutra u 11 sati u našoj emisiji „Tko, što, zašto“ u kojoj nam gostuju organizatori iz Biciklističkog kluba Ivanić.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić