Izbor iz današnjih vijesti

Uz brojna marijanska svetišta u Hrvatskoj, proslava blagdana Velike Gospe jučer se tradicionalno održala i u Kloštru Ivaniću.
Tijekom dana su u Crkvi Blažene Djevice Marije bile služene svete mise, uz svečanu procesiju s čudotvornim kipom Majke Milosrđa.

U poslijepodnevnim satima i ove je godine Općina Kloštar Ivanić za sve posjetitelje organizirala i kulturno zabavni program uz nastupe KUD-a Kloštar, KUD-a Obreška i Tamburaškog sastava Fijaker iz Osijeka, kao i ponudu brojnih štandova s proizvodima lokalnih OPG-a, knjiga, svijeća i licitara.

 

Općina Križ je povodom obilježavanja Dana općine ove godine pripremila bogat kulturno zabavni, gastronomski i sportski program za sve posjetitelje koji će krenuti već sljedećeg vikenda, od 24 do 26. kolovoza, a završiti 15. rujna festivalom slastica «Kriški oblizeki».

Program počinje sljedećeg petka, 24. kolovoza na pozornici u parku u Križu nastupom grupe Profeel u 20 sati, nakon čega slijedi koncert Miroslava Škore.

U subotu, 25. kolovoza program se nastavlja u parku u Križu s početkom u 15 sati «Sajmom obrta i rukotvorina», radionicama recikliranja, degustacijom vina, te nastupom Limene glazbe DVD-a Križ. Na Trgu sv. Križa djeca će moći saznati kako je biti vatrogasac na jedan dan tijekom prezentacije vozila uz igre u organizaciji Vatrogasne zajednice Općine Križ, dok glazbeni program na pozornici u parku kreće u 18.30 pjevno tamburaškim programom KUD-a Graničar Križ i gostiju pod nazivom «Škrinjica uspomena».

U 20 sati na pozornici će nastupiti grupa Tim, kao uvertira koncertu Mejaša.
U nedjelju, 26. kolovoza u 10 sati kreće natjecanje u spravljanju kotlovine Kotlovinafest 2018, uz degustaciju uzoraka u 12 sati. Start Obiteljske biciklijade će biti iz centra Križa u 10.30, a od 11-13 sati očekuje se dolazak odltimera na Trg Sv. Križa u sklopu 19. Oldtimer relija.

 

Jučer je u popodnevnim satima kod sajmišta u Kloštru Ivaniću došlo do prevrtanja osobnog automobila s više ljudi.
Iz Policijske uprave Ivanić- Grad obavještavaju kako je do prevrtanja došlo zbog neprimjerene brzine i neprilagođavanja uvjetima na kolniku pri čemu je lakše ozlijeđena jedna osoba.
Također, Policija obavještava kako tijekom proslave blagdana Velike Gospe ove godine u Kloštru Ivaniću nije bilo narušavanja javnog reda i mire, odnosno nije bilo potrebe za intervencijama policijskih službenika.

 

Hrvatska ženska kadetska reprezentacija nije se uspjela plasirati u četvrtfinale Svjetskog prvenstva. U dramatičnoj završnici bolja je bila reprezentacija Njemačke 25:24.

Prvih 30 minuta uvjerljivo je otišlo na stranu Hrvatske u kojima je prednost igračica Gorana Bobića iznosila velikih sedam razlike. Međutim, u nastavku Njemice okreću rezultat i u zadnjih pet minuta ulazi se s 22:22 i igrom gol - za - gol.

U zadnjoj minuti Hrvatska je imala napad za izjednačenje, no nije ga iskoristila čime je propuštena prilika za prvi veći iskorak ove generacije.
Od igračica Ženskog rukometnog kluba Ivanić ponovo su izvrsnu utakmicu odigrale Tina Barišić i kapetanica Ana Malec s po pet postignutih pogodaka.

Hrvatskoj slijedi utakmica za 11. mjesto danas protiv Norveške.

 

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić