Vodnjan: KUD-u Ivanić nagrada za najoriginalniju nošnju

KUD «Ivanić» ovog je vikenda, od 17. do 19. kolovoza gostovao u Vodnjanu, na Međunarodnom festivalu folklora Leron, gdje se predstavio sa koreografijom Posavine, te na taj način opisao kraj iz kojeg dolaze na okruglom stolu i prijemu kod gradonačelnika, kao i promocijom na štandu u gradskoj jezgri grada.

Festival Leron je svake godine mjesto susreta različitih narodnih folklora i internacionalnih druženja, te jedna od najvećih folklornih zbivanja u regiji, a u svom 18. izdanju ugostio je više od 600 folkloraša okupljenih u devet skupina - 4 strane skupine, iz Italije, Litve, Španjolske i Mađarske, te 5 nacionalnih skupina.
Međunarodnim festivalom folklora „Leron“ Grad Vodnjan promovira multikulturalnost, „poruku mira, prijateljstva i bratstva“ između različitih zemalja koje sudjeluju u ovoj manifestaciji te europsku integraciju, budući Vodnjan tijekom ta dva dana podsjeća na Europu u malom, uz ples i pjesmu, te prezentaciju tradicije različitih naroda.
U sklopu festivala organizirani su i okrugli stolovi u koje su uključeni etnološki i muzikološki eksperti, a dio dvodnevnog zbivanja je i sveta misa posvećena svim sudionicima. Završetak same manifestacije označava dodjela nagrada, a ove godine posavska nošnja «KUD»-a Ivanić je proglašena najoriginalnijom nošnjom.

Organizator festivala je Zajednica Talijana Vodnjan i Talijanska Unija u suradnji s Narodnim sveučilištem iz Trsta, pod pokroviteljstvom grada Vodnjana, a sam festival ime je dobio po tradicionalnom vodnjanskom muzičkom instrumentu.

Ovog vikenda od 25-30.8. Kud "Ivanić" ponovo odlazi na turneju u Crnu Goru gdje se predstavlja na MIOFF Festivalu u Baru i Petrovcu, te i dalje promovira svoj grad i svoju zemlju u najveselijem i najljepšem svjetlu narodnog izričaja.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić