Sadržajnim vikendom započeli Dani Općine Križ

Općina Križ je povodom obilježavanja Dana općine ove godine pripremila bogat program koji je krenuo ovog vikenda a završit će 15. rujna festivalom slastica «Kriški oblizeki».

U subotu je u parku u Križu održan Sajam obrta i rukotvorina na kojem se predstavilo 20-ak izlagača.U sklopu sajma održala se radionica «Recikliraj i cvijet biraj» udruge Ženske ruke i degustacija vina udruge «Škaf».

Na Trgu sv. Križa najmlađi su uživali u klasičnim dječjim sadržajima, ali i saznali kako je biti vatrogasac na jedan dan u prezentaciji koju je pripremila Vatrogasna zajednica općine Križ.

Glazbeni dio programa upotpunila je Limena glazba DVD-a Križ te pjevno tamburaški program KUD-a Graničar Križ i gostiju pod nazivom «Škrinjica uspomena».

U večernjim satima nastupila je grupa Tim, kao uvertira koncertu Mejaša.

 

U nedjelju je održan Kotlovinafest 2018 – natjecanje u spravljanju kotlovine, čime je i završio prvi vikend obilježavanja Dana Općine Križ.

Za natjecanje je Općina Križ svakoj ekipi osigurala štand za kuhanje, okrjepu, poklon svim sudionicima te bogate nagrade za prva tri mjesta, a uz to organizator je dodijelio i dvije posebne nagrade iznenađenja.
Kotlovinu je svaka ekipa radila po vlastitom receptu s prilozima po želji, a žiri u sastavu Drago Kezele, Đurđica Zubatović i Marijan Vukošić su ocjenjivali sve recepte i načine pripreme mesa i priloga, posebno se koncentrirajući na okus, strukturu i opći dojam.

Ove godine na Kotlovinafest se prijavilo 18 ekipa. Prvo mjesto je osvojila ekipa Kriških vijećnica, sa svojom veggie kotlovinom, drugo mjesto je pripalo ekipi Kotlovina Boys koji su pripremili Moslavački tanjur, dok je treće mjesto zauzela ekipa MT Konzalting sa MT Kotlovinom.
Dodijeljene su i dvije posebne nagrade i to Udruzi Bijeli jelen za poseban trud u društvu i radu s osobama s posebnim potrebama , te Lovačkom društvu «Vidra», koji su jedini odlučili pripremiti kotlovinu od divljači.

Kotlovinafest je uz natjecateljski imao i humanitarni karakter, jer je sav prikupljeni dobrovoljni prilog od degustacije kotlovine doniran Župnom Caritasu Župe Uzvišenja Sv. Križa, a utrošit će se za kupnju školskog pribora djeci u socijalnoj potrebi Općine Križ.

Nažalost, zbog loših vremenskih uvjeta, te kiše koja je padala od ranih jutarnji sati, Obiteljska biciklijada koja je bila najavljena za nedjelju je odgođena.

 

Oldtimer klub Ivanić jučer je organizirao 19. oldtimer rally i izložbu starodobnih vozila na kojoj se usprkos lošem vremenu okupilo 60-ak vlasnika sa svojim vozilima.

Rally je započeo okupljanjem u Ivanić-Gradu na Trgu Vladimira Nazora i natjecanjem motociklista za prvenstvo Hrvatskog saveza povijesnih- starodobnih vozila - HAVAP-a.

Nakon toga sudionici su se zaputili prema centru Križa, gdje se u sklopu Dana Općine održala izložba oldtimera.

Nakon Križa vozači su nastavili do Čazme gdje je također održana izložba vozila, a zatim do krajnjeg odredišta Dubrave Vrbovečke gdje su dodijeljene nagrade i priznanja sudionicima uz prigodno druženje.

 

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić