Izbor iz današnjih vijesti

Jučer je održana 12. sjednica Općinskog vijeća Općine Kloštar Ivanić.
Nakon izvještaja zamjenika načelnika Branka Šafrana o aktivnostima u razdoblju od posljednje sjednice i aktualnog sata, vijećnici su raspravljali o tri točke dnevnog reda.
Ravnateljica Dječjeg vrtića Proljeće Kloštar Ivanić Grozdana Jakovljević, predstavila je Odluku kojom se u svrhu smještaja sve djece u vrtić ustrojavaju dvije nove odgojne skupine i to za djecu u dobi od 19 do 24 mjeseca, te djecu u četvrtoj godini života.
Također, istom odlukom, tri odgojne skupine preselit će se u adaptirani objekt u Naftaplinskoj iz područnog objekta Livada na Trgu svetog Ivana gdje će se nastaviti program predškole u prijepodnevnim satima.
Donesen je i Plan mreže Dječjih vrtića na području Općine koji se po zakonu mora donijeti svaki put kada se mijenja kapacitet vrtića.
Na kraju, vijećnici su nakon rasprave jednoglasno prihvatili i zaključak o sklapanju Ugovora o partnerstvu na projektu “Regionalni vodoopskrbni sustav Zagrebačke županije – Zagreb Istok” kojeg je u ime tvrtke Vodoopskrbe i odvodnje Zagrebačke županije predstavio Ozren Đurašina.

 

Od 17. rujna kreće akcija odvoza glomaznog otpada na području Otoka Ivanića.
Prvo područje na kojemu će odvoziti otpad je Grad Ivanić-Grad i to u razdoblju od 17. rujna do 15. listopada, zatim slijede Općina Kloštar Ivanić od 16. do 29. listopada i Općina Križ od 30. listopada do 23. studenog.
Glomaznim otpadom se smatraju: kupaonska oprema, stvari za djecu, podne obloge, namještaj, kuhinjska oprema, vrtna oprema i slično.
U glomazni otpad ne spada građevinski otpad, salonitne ploče, komunalni i sitni otpad, tekući otpad, opasni otpad, otpad iz gospodarskih djelatnosti, gume, te elektronički i električni aparati i uređaji.
Sve ono što ne pripada glomaznom otpadu neće biti odvezeno.
Mole se stanovnici koji žive u kućama da otpad odlože unutar svojih dvorišta, u blizini ulaza u dvorište, dostupno vozilu za sakupljanje otpada, do 7 sati ujutro na dan naveden u rasporedu odvoza.
Korisnici koji su vlasnici pasa mole se da iste drže pod nadzorom kako bi radnici mogli sigurno i neometano izvršiti prikupljanje glomaznog otpada.
Korisnici u stambenim zgradama moći će svoj glomazni otpad odložiti u posebne spremnike – kontejnere koji će biti postavljeni u blizini stambenih zgrada.
Detaljni raspored odvoza možete pronaći na web stranicama tvrtke Ivakop i na letcima koji će biti podijeljeni korisnicima početkom rujna uz račune za mjesec kolovoz, a sve informacije mogu se dobiti i na broj telefona 2888-938.

 

Povodom obilježavanja Dana Općine Križ osiguran je bogat zabavan, kulturno umjetnički ali i sportski program.
Sportska uzbuđenja počinje sutra nogometnim susretima na Sportskom parku u Križu gdje će od 15 sati limači i mlađi pioniri Sloge ugostiti svoje vršnjake iz Građanskog nogometnog kluba Dinamo.
Nakon njih u 17 sati na teren izlaze veterani Specijalne policije MUP-a Republike Hrvatske koji će s veteranima Dinama odigrati humanitarnu utakmicu za pokojnog pripadnika Specijalne jedinice policije ALFE Mladena Stakora.
Rukometni dio počinje u subotu 1. rujna 18. međunarodnim memorijalnim turnirom „Josip Dominkuš“ koji će se u organizaciji Rukometnog kluba Sloga Novoselec- Križ održati u Sportskoj dvorani kraj osnovne škole.
Na istoj lokaciji dan kasnije na rasporedu je i turnir za djevojčice 2006. godište koji organizira Ženski rukometni klub Trnina.
Sportski program zaokružit će Otvoreni Šaranski kup Općine Križ koji će u nedjelju 9. rujna održati Športsko-ribolovna udruga Šaran na ekonomskom ribnjaku Milka Trnina u Vezišću.

 

Od 18. do 25. kolovoza provedeno je istraživanje šume Žutica koje za Javnu ustanovu Zeleni prsten Zagrebačke županije radi Udruga studenata biologije – BIUS.
Nakon što je u svibnju ove godine skupina od oko 70 studenata zajedno sa svojim mentorima provela dio istraživanja za dvadeset skupina živog svijeta, u kolovozu je održano dodatno istraživanje na kojem je sudjelovalo oko 30 studenata biologije na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu.
Studenti su bili smješteni u kampu koji je postavljen pokraj lugarnice Pleso, i za ovu priliku ustupljene od strane Šumarije Novoselec.
Cilj ovog istraživanja bilo je upotpuniti podatke prikupljene tijekom proljeća te istražiti vrste koje tijekom proljeća još nisu bile aktivne. Prikupljeni podaci će nakon laboratorijskih istraživanja i analiza biti od velike važnosti za kvalitetno upravljanje ovim područjem.
Osim istraživanjem, studenti su se bavili i edukacijom učenika osnovnih škola. U svibnju su u edukacijama sudjelovale 4 osnovne škole, a u petak 24. kolovoza su na otvoreni dan kampa pristigli učenici Osnovne škole Stjepan Basariček iz Ivanić-Grada. Predstavnici BIUS-a i Javne ustanove Zeleni prsten predstavili su važnost Žutice za Hrvatsku i Europu, a zatim su učenici sami imali priliku sudjelovati u istraživanju živog svijeta.
Predstavljene su im i različite metode koje se koriste u istraživanju biljaka i životinja, te su učenici imali priliku vidjeti kako izgleda jedan dan u poslu mladih biologa.

 

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić