Obilježen Dan Općine Križ i Dan Župe, blagdan Uzvišenja Svetog Križa

U petak je svečano obilježen 14. rujan – Dan Općine Križ a svetom misom koju je predvodio fra. Robert Čibarić, župnik iz Kloštra Ivanića, obilježen je i blagdan Uzvišenja Svetog Križa.

Nakon posjeta Spomen sobi poginulih branitelja Domovinskog rata i svete mise, održana je svečana sjednica Općinskog vijeća u Domu kulture Josip Badalić. Svečanoj sjednici nazočili su izaslanik Predsjednika Hrvatskog sabora, saborski zastupnik i načelnik Općine Rugvica Mato Čičak, gradonačelnika Grada Zagreba Milan Bandić, zastupnica u Europskom parlamentu Marijana Petir, pomoćnik ministrice demografije, obitelji, mladih i socijalne politike Ivica Bošnjak, zamjenica Župana Zagrebačke županije Nadica Žužak, zamjenik župana Požeško- slavonske županije Vedran Neferović, potpredsjednik Skupštine Zagrebačke županije Zvonko Kunić te brigadni general Rudi Stipčić i bojnica Ružica Stipčić, kao i brojni gradonačelnici i općinski načelnici, među kojima su bili i zamjenik ivanićgradskog gradonačelnika Tomislav Cuvaj i načelnik Općine Kloštar Ivanić Željko Filipović, predsjednici gradskih i općinskih vijeća, predstavnici državnih tijela, ravnatelji i predstavnici ustanova i udruga, te udruga proizašlih iz Domovinskog rata, direktori te predstavnici javnih, državnih i privatnih trgovačkih društava te obrtnici, članovi Općinskog vijeća Općine Križ, kao i predstavnici mjesne samouprave.

Predsjednik Općinskog vijeća Mladen Rogić u svom je obraćanju čestitao svim građanima 14. rujan Dan Općine Križ i Dan župe – blagdan Uzvišenja Svetog Križa.
Općinski načelnik Marko Magdić u svom je govoru prezentirao sve projekte i programe koji su u tijeku i koji tek slijede. Načelnik se ujedno zahvalio svima koji su u proteklom razdoblju dali svoj doprinos razvoju Općine Križ.

Svake godine uz Dan Općine dodjeljuje se Priznanje Općine Križ “14. rujan” i Zahvale Općinskog načelnika. Priznanje Općine Križ „14. rujan“ uručeno je dr. MARIJI BONTO BOBAN u znak javnog priznanja za nesebičan i predan rad te brigu o zdravlju djece na području Općine Križ.

Zahvala Općinskog načelnika dodijeljena je DOBROVOLJNOM VATROGASNOM DRUŠTVU OBEDIŠĆE,
za aktivan i nesebičan rad na području vatrozaštite, rad s djecom i sportske vatrogasne rezultate kao i aktivno sudjelovanje u radu Mjesnog odbora Obedišće i Općine Križ. Članovi DVD-a Obedišće sudjelovali su u gašenju požara proteklog ljeta u Drnišu i Benkovcu.

Zahvalu Općinskog načelnika dobila je i VATROGASNA LIMENA GLAZBA KRIŽ povodom 90 godina postojanja i rada s mladima te aktivnog promicanja limene glazbe i Općine Križ.

Zahvala je dodijeljena i LEI ČATAJ, dipl. arheologinji, za posebna dostignuća na području arheologije, promociji arheološke i kulturne baštine antičkog nalazišta Sipčina u Okešincu i Općine Križ.

Istoga dana u Galeriji Križ je otvorena izložba Sipčina u Okešincu, ladanjski život u antičko doba kojom je Općina Križ u suradnji s Hrvatskim restauratorskim zavodom iz Zagreba, a Povodom obilježavanja Europske godine kulturne baštine, prezentirala rezultate arheoloških iskapanja na Sipčini.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić