Priopćenje povodom izbacivanja Naftaša iz Jedinstvene županijske lige

Na subotnjem plenumu klubova Jedinstvene županijske objavljeno je kako je Nogometni klub Naftaš Ivanić otišao u stečaj. Slijedom toga klub iz Ivanić- Grada je izbrisan iz registra udruga, a shodno tome izbačen je i iz svih natjecanja pod okriljem Nogometnog saveza zagrebačke županije.

Povodom odluke a plenumu Naftaš Ivanić se oglasio priopćenjem u kojem stoji sljedeće:


Dana 06. srpnja 2017. godine putem poznanstva neslužbenim putem primili smo očitovanje odnosno pravno shvaćanje pravnog savjetnika HNS od 06. srpnja 2017. godine, o pravnom statusu našeg nogometnog kluba.
Prije svega, iznimno nas je začudila činjenica da u tom, za nas tako važnom pitanju, nitko nije od našeg kluba zatražio bilo kakav dokument, mišljenje ili očitovanje. Isto tako, pravno shvaćanje pravnog savjetnika HNS očigledno se ne temelji na potpuno i pravilno utvrđenom činjeničnom stanju.
Jednostavnije rečeno, u pitanju je zabluda.


Ukoliko je sportska udruga NK „Naftaš Ivanić“ doista brisana iz registra 02. lipnja 2017. godine i prestala postojati, to nema nikakve veze sa našim klubom. Ta bivša udruga je trebala biti brisana iz registra još prije 10 godina, jer faktično ne postoji, nema članstvo niti tijela još i dulje. Radi se o bivšem klubu čija se seniorska momčad svojedobno takmičila u II ligi HNS.
Naš klub međutim nema nikakve stvarne niti pravne veze sa ovim bivšim klubom NK „Naftaš Ivanić“, jer nije niti spojen sa tim klubom, niti je na stao odvajanjem od tog kluba, niti je bilo što preuzeo od tog kluba.
Bivši klub NK „Naftaš Ivanić“ prvo je spojen sa nogometnim klubom TŠK „Topolovac“, pa se od tog kluba odvojio i natjecao samostalno, da bi se u sezoni 2005/2006. godine spojio sa HAŠK-om iz Zagreba, te se u tom obliku natjecao godinu dana. Nakon toga zamire svaka aktivnost bivšeg kluba NK „Naftaš Ivanić“, a status drugoligaša zadržao je HAŠK. Upravo zbog tog prestanka bilo kakve aktivnosti, osnovan je naš sadašnji, novi klub, Škola nogometa mladeži NK Naftaš Ivanić. Naš klub zatim organizira natjecanje, isprva bez seniorske momčadi, igrače registrira u Nogometnom središtu Vrbovec i to kao igrače kluba pod nazivom Škola nogometa mladeži NK Naftaš Ivanić. Dvije godine kasnije, naš klub organizira i seniorsku momčad, koja se uključuje u takmičenje.


Naš klub je osnovan 2006. godine kao novi nogometni klub,slijedom svih tada važećih propisa, uredno upisan u sve registre, naknadno usklađen sa svim propisima koji su u međuvremenu stupili na snagu, sve do sadašnjeg vremena,
ima gore navedeni OIB, te djeluje pod punim nazivom: Škola nogometa mladeži NK Naftaš Ivanić, odnosno skraćenim nazivom NK Naftaš Ivanić.
Upravo nedavno naš klub je pregledan po Športskoj inspekciji, bez utvrđenih nepravilnosti.
Prema tome, samo skraćeni naziv našeg kluba eventualno može kod neupućenih izazvati zabludu.
Međutim, za identifikaciju koristi se OIB i niz drugih podataka, a pored toga naš klub u pravnom prometu i u svakoj drugoj prilici nastupa pod gore navedenim nazivom.
Zato brisanje starog (bivšeg drugoligaša) NK Naftaš Ivanić nema nikakvog učinka bilo na formalnopravno, bilo na stvarno, faktično, postojanje našeg kluba.
Ovaj brisani klub sasvim sigurno nema, primjerice, naš OIB 91478954372. Pravno nepostojanje nekog drugog kluba ne može imati učinak na postojanje našeg kluba.


Ukoliko pojedini igrači našeg kluba nečijom greškom ili nemarom nisu uredno registrirani kao igrači Škole nogometa mladeži NK Naftaš Ivanić, onda zbog takvog tuđeg propusta ili nemara ne može štetne posljedice snositi naš klub. Niti jedan nogometni klub ne registrira sam svoje igrače.


Naše igrače već godinama registrira profesor Pisačić Tomislav u Nogometnom središtu Vrbovec, pa u tom pitanju mora dati potrebna objašnjenja.
Ukoliko nije postupao po propisima, onda svaka neistinita registracija igrača predstavlja kazneno djelo krivotvorenja službene isprave.
Naš klub je u svakom pojedinom slučaju tražio registraciju svakog našeg igrač a kao igrača Škole nogometa mladeži NK Naftaš Ivanić.
Jednako tako, ukoliko su u sustav Comet zbog kakve zabune ili omaške uneseni pogrešni podaci o našem klubu, to također ne može biti krivnja našeg kluba, jer nitko iz našeg kluba nije te podatke unosio u sustav Comet.


Ove bitne činjenice očigledno su ispuštene iz vida pri sastavljanju pravnog shvaćanja pravnog savjetnika HNS od 06. srpnja 2017. godine, pa molimo da
Naslov sve gore navedeno uzme u obzir.
Molimo da se Nogometno središte Križ i Nogometni savez Zagrebačke županije uključe u utvrđivanje ovih bitnih činjenica na sjednici Izvršnog odbora, kako bi se izbjegli daljnji nesporazumi i zablude. Isto tako, molimo da se provjere svi podaci u svim evidencijama, pa u slučaju potrebe da se pogrešno uneseni podaci isprave, i to bez bilo kakvih štetnih posljedica za naš klub.


Dakle, slijedom gore navedenih činjenica tražimo da se provede“ Ispravni postupak“ kako bi se razriješila ova situacija

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić