Svjetske i državne medalje odlaze u Kloštar!

U talijanskom Jesolu održano je Svjetsko kickboxing prvenstvo za mlađe dobne skupine na kojem je Kloštranac Ivan Bertić, član Kickboxing kluba Zmaj iz Bedekovčine, postao svjetski prvak u disciplinama light contact i kick light za juniore do 84 kilograma.
U ukupno osam borbi, Bertić je ostvario stopostotni učinak, te je osam puta izašao kao pobjednik, pri tome je sve protivnike pobijedio s čistih 3:0, a dva meča i prekidom s 15 bodova razlike.
Po statistici Ivan Bertić je naš najuspješniji reprezentativac.
Na Svjetskom kickboxing prvenstvu u svim disciplinama nastupilo je 2319 sportaša iz 65 država sa šest kontinenata.
Najuspješnija reprezentacija bila je Rusija s osvojenih 169 odličja, od čega 73 zlata, 59 srebra i 37 bronci, dok je Hrvatska, završila na osmom mjestu s devet zlata, četiri srebra i 13 bronci, od čega je najuspješnija u light contactu i kick lightu, s po četiri zlata.

Ovog vikenda je u Zagrebu na streljani Luže održano državno prvenstvo u gađanju na leteće mete - disciplinama trap i skeet na kojem su sudjelovala 94 strijelca iz cijele Hrvatske u ženskoj, juniorskoj i seniorskoj konkurenciji.
Na prvenstvu su svoje strijelce imali Streljačko društvo Fazan Topolje iz Ivanić-Grada i Streljačka družina Lipovec iz Kloštra Ivanića.
Zlato i naslov državnog prvaka u juniorskoj konkurenciji osvojio je Bruno Božić ispred Streljačke družine Lipovec. U prvom dijelu natjecanja Bruno je imao 98 pogodaka, dok je u finalu bio najbolji s 38 pogođenih meta.

U seniorskoj konkurenciji medalje su osvojila poznata imena svjetskog streljaštva: zlato Giovanni Cernogoraz, srebro Josip Glasnović, a broncu Anton Glasnović.
Državnim prvenstvom sezona je završila, a novi treninzi i natjecanja započinju na proljeće kao i pripreme za Svjetski kup.

U Južnoafričkoj Republici se od 20. do 23. rujna održavalo svjetsko prvenstvo mažoretkinja na kojem su sudjelovale i Kloštranke mažoretkinje.
Domaćin prvenstva bio je Cape Town, a za Kloštranske mažoretkinje ovaj će grad ostati u lijepom sjećanju jer su osvojile dva druga mjesta u juniorskoj mini baton flag te velikoj seniorskoj baton flag formaciji, dok je senior mini baton flag formacija bila četvrta.
Kloštranske mažoretkinje bile su i dio reprezentacije Hrvatske koja je u senior classic pom pom formaciji osvojila treće mjesto.

Povratak Kloštranskih mažoretkinja u Hrvatsku je u srijedu, 26. rujna oko 12,30 sati kada se očekuje njihov dolazak u Zračnu luku Dr. Franjo Tuđman.

 

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić