Župan Stjepan Kožić ušao u koaliciju s vladajućom većinom u skupštini

Jučer je uoči početka sjednice županijske Skupštine potpisan koalicijski sporazum između vladajuće većine i Nezavisne liste Stjepana Kožića.

Dosadašnju većinu činili su zastupnici iz HDZ-a, HSLS, HSU, HNS, Stranke rada i solidarnosti i nekoliko bivših zastupnika HSS-a.

Zajedno s Nezavisnom listom aktualnog Župana Stjepana Kožića, koalicija planira raditi na poticanju gospodarskog razvitka, poduzetništva, industrije, obrtništva, poljoprivrede, kao i na zapošljavanju, posebno mladih školovanih ljudi, razvoju školstva, uvođenju mjera demografske politike, te izgradnji infrastrukture.

Sporazumom je određeno da će mjesto predsjednika županijske skupštine pripasti zastupniku iz redova HDZ-a, dok će po jedno mjesto potpredsjednika pripasti ostalim potpisnicima koalicijskog sporazuma.
.............
Županijska skupština Zagrebačke županije na jučerašnjoj je Sjednici donijela Polugodišnji izvještaj o izvršenju Proračuna za prvih šest mjeseci 2018. godine.
Ostvareni su ukupni prihodi u iznosu od 342.720.756,97 i ispunjeni su na razini 51,04 posto plana. Ukupni rashodi u prvoj polovici 2018. godine iznose 241.890.116,44 kn. U istom razdoblju u izvornom Proračunu ostvareni su prihodi od 196.771.612,14 kn tj. 54,27 posto od plana te rashodi od 108.596.392,53 kn.
Vijećnici su prihvatili i Izvješće o radu župana za prvih 6 mjeseci ove godine.
Na Sjednici su predstavljena izvješća o radu trgovačkih društava, zavoda, ustanova i specijalne bolnice Naftalan kojima je osnivač ili većinski vlasnik Zagrebačka županija, prema kojima su u 2017. godini poslovali pozitivno.

Donesena je i odluka o osnivanju Javne ustanove Razvojna agencija Zagrebačke županije.
Naime, temeljem izmjena i dopuna Zakona o regionalnom razvoju, trgovačko društvo Regionalna razvojna agencija Zagrebačke županije mora se transformirati u javnu ustanovu. Za privremenog ravnatelja Razvojne agencije imenovan je Zlatko Herček.

Jednoglasnom je odlukom prihvaćen Prijedlog izmjena i dopuna Mreže hitne medicine na području Zagrebačke županije.
Prijedlogom se traži 60 T1 timova, 5 T2 timova, 5 timova za Prijavno-dojavnu jedinicu, ustroj Ispostave Sveta Nedelja s 5 T1 timova, financiranje u potpunosti T1 timova za područje ispostava Ivanić-Grad i Sveti Ivan Zelina, uvođenje dodatnih doktora medicine uz T1 timove koji će osigurati funkcionalno povezivanje djelatnosti hitne medicine i sanitetskog prijevoza kao i otvorena vrata hitne medicine 24 sata.
Zahtjev za Izmjenom mreže hitne medicine uputit će se ministru zdravstva i Hrvatskom zavodu za hitnu medicinu. Prema trenutno važećoj Mreži hitne medicine Zagrebačka županija ima 45 timova T1 (pri čemu dva tima u ispostavama Ivanić-Grad i Sveti Ivan Zelina financira sama), 5 timova T2, te 5 timova prijavno dojavne jedinice u Velikoj Gorici.
Istaknuto je da je prilikom donošenja Mreže hitne medicine nužno uzeti u obzir specifičan geografski položaj Zagrebačke županije, površinu, broj stanovnika, cestovnu povezanost, prolazak autocesta kroz županiju, zračnu luku, prihvatni centar Ježevo te granični prijelaz Bregana, ali posebice činjenicu da se radi o jedinoj županiju u RH koja na svom području nema opću bolnicu radi čega se pacijenti voze u Zagreb.

 

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić