Izbor iz današnjih vijesti

U subotu je u organizaciji Lovačkog društva Srndać Kloštar Ivanić provedena 3. ovogodišnja ekološka akcija «Zelena čistka». U akciji je sudjelovalo 60-tak osoba ispred mjesnih odbora i kloštranskih udruga.
Sanirana su divlja odlagališta otpada u šumama Marča, Čret i Soboćani u suradnji s tvrtkom Ivakop koja je na dogovorene lokacije smjestila kontejnere.
Podsjećamo građane Općine Kloštar Ivanić da otpad mogu dopremiti na Reciklažno dvorište u Kloštru Ivaniću, na sajmištu u Čemerničkoj ulici ponedjeljkom do 29. listopada od 12 do 20 sati, a po zimskom računanju vremena od 9 do 17 sati, te svake prve subote u mjesecu od 9 do 13 sati.
Na reciklažnom dvorištu može se odložiti glomazni otpad, papir i karton, staklo, metal, plastika, drvo, tekstil i odjeća, EE oprema/otpad, ulja i masti, baterije i akumulatori, lijekovi, lužine, kiseline, pesticidi, boje, ljepila i smole, deterdženti i dr.

U organizaciji KUD-a Đuro Kundek u subotu su u Cagincu održani 10., jubilarni „Kundekovi dani“. Manifestacija na kojoj su uz domaćine nastupili i folkloraši KUD-a „Obreška“ iz Donje Obreške, zajednica Mađara grada Bjelovara i ansambl Prvi Komin Snježanin.

Ovom kulturnom manifestacijom čuva se uspomena na trgovca, narodnog dobrotvora, dugogodišnjeg gradonačelnika Ivanić-Grada, Đuru Kundeka, koji je vlastitim sredstvima pomogao u razvijanju osnovnoškolskog i srednjoškolskog obrazovanja na području Grada, pa tako i u osnivanju osnovne škole u Cagincu.

Manifestacija je iz godine u godine sve posjećenija.Vođeni tom činjenicom organizatori su ove godine uz koncert organizirali i Prvu likovnu koloniju. Od jutarnjih sati u Društvenom domu u Cagincu slikalo je 19 slikara amatera koje je okupila mještanka Marijana Stojanović, s ciljem unapređenja suradnje i predstavljanja njihova umjetničkog amaterskog rada.
Gradonačelnik Ivanić Grada Javor Bojan Leš i zamjenik gradonačelnika Željko Posilović svojom su posjetom dali podršku Likovnoj koloniji, tijekom koje je nastala 31 slika, koje su autori donirali KUD-u.
Folklorni koncert je svojim dolaskom uveličala voditeljica Odsjeka za poslove Gradskog vijeća i gradonačelnika Grada Ivanić Grada Tihana Vuković Počuć i direktorica Turističke zajednice Grada Ankica Bešter.

 

Jučer je na kanalu u Posavskim Bregima održan 1. Kup HVIDR-e Ivanić-Grad u športskom ribolovu udicom na plovak, na kojem je sudjelovalo 36 natjecatelja.
Tijekom 3 sata ribolova ulovljeno je nešto više od 61 kilograma ribe.
Prvo mjesto osvojio je JOSIP KUTLIĆ sa 6.544 grama, drugo
IGOR PRESNEC sa 5.315 grama i treće VINKO STANIĆ sa 4.549 grama.
Kod kadeta prvi je bio LOVRO POČUĆ sa 2.090 grama, drugi
DOMINIK JERKO sa 1.575 grama i treća LUCIJA DRAGOSAVAC sa 1.165 grama ulovljene ribe.
Nakon ribolova i podjele nagrada nastavljeno je druženje u domu u Posavskim Bregima a za sve kadete koji su nastupili osigurani su pokloni sponzora.

 

Klub osoba s dijabetesom «Za bolji život» Ivanić-Grad organizira edukativno predavanje u petak 5. listopada od 18 sati u Domu Alojza Vulinca na temu „Postoji li povezanost između dijabetesa i raka dojke". Predavač je dr. Almenka Balenović, predsjednica Udruge „Sve za nju"
Predavanje je organizirano povodom obilježavanja mjeseca borbe protiv raka dojke kao podrška projektu „Ružičasti listopad" koju je pokrenula Udruga „Sve za nju" s ciljem podizanja svijesti o važnosti preventivnih pregleda kojim žele senzibilizirati učenike srednjih škola o važnosti prevencije raka, koji će svojim mamama prenijeti tu važnu poruku.
Vodeći se time, odlučili su pokrenuti projekt namijenjen upravo tim ženama, mlađim od 50 godina kojima će djeca donijeti edukativni letak 'Mama budi zdrava'. Uvažavajući činjenicu da je ženama iz ruralnih područja teže organizirati odlazak na mamografiju, pozvali su na suradnju društva Crvenog križa koji će u tome pomoći, naglašavaju u Udruzi.
Projekt u 22 grada održat će se pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja, uz podršku Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i društva Hrvatskog Crvenog križa, s brojnim srednjim školama.
Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade RH u suradnji s Hrvatskom udrugom za odnose s javnošću koji su projekt nagradili u sklopu Javnog poziva "Komunikacijska podrška društveno korisnim programima udruga.

 

SPORT

NOGOMET
U 8. kolu Jedinstvene županijske lige, Sloga Križ je poražena na gostovanju u Lukavcu 3:0 čime je pala tri mjesta na ljestvici te se sada nalazi na devetom mjestu s 13 skupljenih bodova.
.................
U derbiju prve dvije ekipe 1. županijske lige Istok, Naftaš Ivanić je na Sportskom parku Zelenjak svladao Dubravu 3:1 i tako skočio na vodeću poziciju.
Golove za Naftaš su početkom drugog poluvremena zabili- dva Boris Radoš i jedan Dejan Joveš, dok je za goste strijelac bio Dorijan Vrtar.
NK Kloštar nastavio je s lošom gostujućom formom porazom kod Oborova 3:2. U vrlo izjednačenoj utakmici dvostruki strijelac za Kloštar je bio Marko Kruh- Vuk.
..................
U 2. županijskoj ligi, minimalne pobjede ostvarili su Mladost koja je s 1:0 u Obedišću svladala Graničar iz Tučenika 1:0, te Milka Trnina koja je istim rezultatom slavila u gostima kod Posavca.
..................

 RUKOMET
Rukometašice Ivanića otvorile su novu sezonu u 2. ligi Zapad uvjerljivom domaćom pobjedom protiv Samobora 31:20. Od prve minute domaće su igračice bile bolja ekipa i čvrstom obranom brzo su odlučile utakmicu.
Iz ujednačene ekipe treba izdvojiti Tinu Barišić koja je sa sedam pogodaka bila najbolji strijelac utakmice.
Treba napomenuti kako je tjedan dana prije susreta ostavku na mjesto trenera ŽRK Ivanića podnio Goran Bobić, a na klupu je uskočio trener mlađih uzrasta Igor Gajski.
......................
Uspješan je bio i Muški rukometni klub Ivanić koji je u 3. kolu 1. lige Sjever na svom parketu ostvario prvu ovosezonsku pobjedu svladavši Vidovec 28:24.
Ivanić je lomio goste do 10 minuta prije kraja kada su domaćini iskoristili umor gostiju i pobjegli na šest golova razlike.
Izvrstan je bio Domink Vidaković s 9 pogodaka, a treba istaknuti i reprezentativce Krešmira Štefanovića s 8 i Tea Glumca s 5 golova kao i novo ovosezonsko pojačanje među vratnicama Luku Bumbaka.
..................
Svoju sezonu započele su i rukometašice Trnine koje u Školskoj dvorani u Križu bile bolje od druge ekipe Ivanića 20:17.
Prvi strijelac susreta bila je domaća igračica Ana Marija Grgić sa 6 pogodaka.

.................

KARATE
U organizaciji Karate kluba TAD Rijeka i Hrvatskog karate saveza, u Rijeci je održan jedan od jačih međunarodnih karate turnira u ovom dijelu Europe- 18. CROATIA OPEN.
U tri dana natjecanja u sportskom centru Zamet, u katama i borbama nastupilo je 1900 karatista iz 21 zemlje.

U jakoj konkurenciji nastupili su i karatisti Mladosti Ivanić. Najuspješniji je bio Antun Vujević koji je u kategoriji kadeta do 70 kg zauzeo 2. mjesto, dok je Ema Zetica u kategoriji juniorki do 48 kg zauzela 5. mjesto.

U Rijeci je nastupio i član Karate kluba "KIK" Jakov Bunjevac. U kategoriji mlađih seniora +84kg Jakov osvaja srebro, dok je među seniorima zauzeo plasman od 4. do 6 mjesta.

 

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić