Obilježen dan branitelja Grada Ivanić- Grada

Jučer je po treći put svečano obilježen Dan branitelja Grada Ivanić-Grada i 27. godišnjica početka Domovinskog rata na Otoku Ivaniću.

Delegacije braniteljskih udruga i obitelji poginulih branitelja, predstavnici Grada, Općine Križ, policije, vatrogasaca i povijesne postrojbe položili su vijence i zapalili svijeće ispred spomenika poginulim braniteljima.

Program je nastavljen u Pučkom otvorenom učilištu gdje je održana promocija monografije ‘Specijalna jedinica policije ‘Ris’ Kutina u Domovinskom ratu 1991. – 1996.’

Ova monografija predstavlja trajnu uspomenu na izuzetan doprinos specijalne policije u Domovinskom ratu u kojem je sudjelovalo 523 pripadnika „Ris“-a Kutina, od čega je 8 smrtno stradalo, a više od 100 ih je ranjeno i oboljelo.

Monografiju, čije je tiskanje pomogao i Grad Ivanić- Grad i Zajednica udruga proizašlih iz domovinskog rada, predstavili su doktori znanosti Domagoj Knežević i Darjan Godić iz Hrvatskog instituta za povijest, te jedan od autora prof. Domagoj Štefančić iz Hrvatskog memorijalno- dokumentacijskog centra Domovinskog rata.

Primjerak monografije uručen je osnovnim školama s područja Grada, srednjoj školi Ivan Švear, Gradskoj knjižnici, muzeju, te Policijskoj postaji Ivanić- Grad.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić