Primljeni darivatelji općina Kloštar Ivanić, Križ i Zagrebačke županije

Nakon Grada Ivanić- Grada, prijem za višestruke, obiteljske i prve darivatelje, te volontere i djelatnike Crvenog Križa su povodom Dana darivatelja krvi, 25. listopada, tradicionalno organizirali i Općine Križ i Kloštar Ivanić, te Zagrebačka županija.

U Općini Križ priznanja za višestruka i prvo darivanje te zahvale volonterima Crvenog Križa uručio je načelnik Marko Magdić.
Uz rekordera Ivicu Strugara koji je krv darovao 125 puta, priznanja za 100 darivanja primili su Franjo Borovec i Zlatko Pajk, za 75 darivanja Darko Bertović, Marijan Božić, Ivica Dončić i Marijo Matanić. Za 40 darivanja priznanje je dobio Andrija Kovačić, za 20 Ivica Zolić i za prvo darivanje Branka Feketić.
Zahvale za dugogodišnje volontiranje primili su Zlatica Derežić, Štefica Kantura, Damir Bukla i Tomo Blažinović.
Ravnateljica Ivana Bajt je istaknula kako je u prvih devet mjeseci ove godine na području Otoka Ivanića prikupljeno 976 doza od čega na području Općine Križ 240 doza.

U Općini Kloštar Ivanić u istom razdoblju od planiranih 80, prikupljeno je 66 doza, što je objašnjeno činjenicom kako je većini darivatelja s područja općine zbog mjesta rada i vremena organiziranja akcije lakše donirati krv u Ivanić- Gradu.
Za 100 darovanih doza krvi priznanja i prigodne poklone od načelnika Željka Filipovića primili su Marijan Filipović, Vlado Kamenščak i Dragoljub Kušić.
50 puta krv je dao Mario Hranitelj, 40 Nenad Čakan, 10 puta Marjan Gašparović, dok su priznanja za prvo darivanje primili Ana Hrabal i Tomislav Zubatović .
Obiteljsko priznanje primili su Vlado, Vladimir, Valentina i Ivan Vincek.

Zahvalnice i priznanja je sinoć u Jastrebarskom dobrovoljnim darivateljima uručilo i Društvo Crvenoga križa Zagrebačke županije.
Primili su ih darivatelji s 35, 50, 55, 75, 100 i više od 100 puta darovanom krvi, obitelji u kojima nekoliko članova daruje krv, kao i oni koji, zbog zdravstvenih razloga, više nisu u mogućnosti odazvati se ovoj humanitarnoj akciji.
S područja Otoka Ivanića zahvalnice i priznanja primilo je 34-ro darivatelja, kod muških - 12 njih za 50 darivanja, 13 za 75 darivanja, 7 za 100 darivanja i jedan za 125 darivanja krvi, te jedna žena za 35 puta darovanu krv. Svečanosti je ispred Grada Ivanić-Grada nazočio zamjenik gradonačelnika Željko Posilović a ispred općine Križ zamjenik načelnika Zlatko Hrastić.

Počasnom članicom Društva Crvenoga križa Zagrebačke županije postala je Štefica Kamenarić-Filipović, njegova dugogodišnja predsjednica, koja je naglasila da se puno toga ne bi moglo napraviti da nije bilo podrške Županije i osobno župana Stjepana Kožića.

Društvo Crvenoga križa Zagrebačke županije prikupilo je lani 11.889 doza krvi, što je 1089 doza više od plana, rekla je Andrea-Silvija Hotujac, ravnateljica Društva Crvenoga križa Zagrebačke županije.

Na njihovoj humanosti, darivateljima krvi zahvalila je ispred Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu Tatjana Mušlin.

Hrvatski Crveni križ ove godine slavi 140. obljetnicu djelovanja, 25. godišnjicu međunarodnog priznanja kao samostalnog nacionalnog društva i 65. obljetnicu organiziranog darivanja krvi.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić