Susret književnika u Kloštru Ivaniću

Povodom Mjeseca hrvatske knjige, Udruga „Prijatelji Kloštra“ u subotu je organizirala susret književnika pod nazivom „Crvena i bijela Moslavina“.

Susret je preuzeo naziv iz folklorne podjele Moslavine, a glavna tema rasprave bila je postoji li kulturni identitet Moslavine i može li se on pojaviti na kulturnoj karti Hrvatske i Europe.
Napomenuto je kako kulturna- umjetnička društva kontinuirano ispunjavaju svoju zadaću u promociji moslavačkog identiteta, te kako je vrijeme da i lokalni ljudi od pera urade svoj dio.

Kao jedan od rješenja istaknuta je demetropolizacija književnog sadržaja, odnosno stvaranje književnih centara izvan glavnog grada pa tako i osnivanje književnog središta u Moslavini.

Na susretu su uz predsjednika društva hrvatskih književnika Đuru Vidmarovića sudjelovali i Božica Brkan, Dragutin Pasarić, Đurđa Vukelić Rožić, Štefica Vanjek, Ankica Pribanić, Katarina Brkić, Ante Juretić, Anica Vukić, Krunoslav Božić i drugi.

Sve prisutne pozdravio je i načelnik Željko Filipović, dok je u uvodnom dijelu programa nastupio vokalni sastav Angeline KUD-a Kloštar koji je u Pučkom domu organizirao i prigodnu etno izložbu.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić