Susret književnika u Kloštru Ivaniću

Povodom Mjeseca hrvatske knjige, Udruga „Prijatelji Kloštra“ u subotu je organizirala susret književnika pod nazivom „Crvena i bijela Moslavina“.

Susret je preuzeo naziv iz folklorne podjele Moslavine, a glavna tema rasprave bila je postoji li kulturni identitet Moslavine i može li se on pojaviti na kulturnoj karti Hrvatske i Europe.
Napomenuto je kako kulturna- umjetnička društva kontinuirano ispunjavaju svoju zadaću u promociji moslavačkog identiteta, te kako je vrijeme da i lokalni ljudi od pera urade svoj dio.

Kao jedan od rješenja istaknuta je demetropolizacija književnog sadržaja, odnosno stvaranje književnih centara izvan glavnog grada pa tako i osnivanje književnog središta u Moslavini.

Na susretu su uz predsjednika društva hrvatskih književnika Đuru Vidmarovića sudjelovali i Božica Brkan, Dragutin Pasarić, Đurđa Vukelić Rožić, Štefica Vanjek, Ankica Pribanić, Katarina Brkić, Ante Juretić, Anica Vukić, Krunoslav Božić i drugi.

Sve prisutne pozdravio je i načelnik Željko Filipović, dok je u uvodnom dijelu programa nastupio vokalni sastav Angeline KUD-a Kloštar koji je u Pučkom domu organizirao i prigodnu etno izložbu.

Humanitarna akcija

Iskra Glavak Šeperić iz Lekenika je još u ranom djetinjstvu oboljela od progresivne spinalne mišićne atrofije i već godinama je vezana uz kolica. Najviše joj pomaže vježbanje na uređaju “Lokomatu”, uz pomoć kojega je za nekoliko dana postigla veći napredak nego kroz godine vježbanja i fizikalnih terapija te joj je dao nadu da bi mogla prohodati barem uz pomoć štaka. Za Iskrinu terapiju potrebno je izdvojiti 5.600 kn tjedno pa je pokrenuta humanitarna akcija “Iskra ljubavi i nade za Iskru – pomoć jednoj djevojci da stane na svoje noge”.

Stoga Vas pozivamo, da pomognete ovoj izuzetnoj djevojci uplatom u skladu sa svojim mogućnostima

NA RAČUN ZA POSEBNE NAMJENE: pomoć za Iskru Glavak Šeperić; ZAGREBAČKA BANKA - KUNSKI RAČUN: HR3523600003513256514; ZAGREBAČKA BANKA - DEVIZNI RAČUN: HR6523600003245845889.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić