Otvorena izložba Vrijeme vinila

Jučer je u Muzeju Ivanić- Grada pred brojnom publikom otvorena izložba VRIJEME VINILA posvećena gramofonskim pločama i omotima koji su obilježili povijest rock glazbe šezdesetih, sedamdesetih i osamdesetih godina.

Izložbu su uz ravnateljicu Muzeja Ivanić- Grada Vidu Pust Škrgulju zajednički otvorili svi voditelji emisije "Rock Meridijan" Obiteljskog radija Ivanić, Franjo Đunđenac, Milan Janeš Yankee, Jadranko Bitenc i Martina Janeš.

Postav izložbe daje presjek najvažnijih ploča iz povijesti rock glazbe i povezuje nekoliko cjelina. Tako su predstavljena originalna izdanja najvećih i najslavnijih svjetskih rock grupa poput Beatlesa, Rolling Stonesa i Led Zeppelina, a također prezentirana su i najoriginalnija rješenja omota gramofonskih ploča na kojima su sudjelovali poznati svjetski umjetnici.

Izložba „Vrijeme vinila“ predstavlja samo jedan mali dio zbirke ploča koje su u svojim fonotekama sakupili Franjo Đunđenac i Milan Janeš Yankee. Fonoteka Franje Đunđenca broji 5228 albuma i jedna je od najvećih u ovom dijelu Hrvatske.
Izložba će biti otvorena do subote 24. studenog kada se seli u Društveni dom na Lonji gdje će istoga dana biti organizirana četvrta po redu disco večer „Lonja gori“.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić