Otvorena izložba Vrijeme vinila

Jučer je u Muzeju Ivanić- Grada pred brojnom publikom otvorena izložba VRIJEME VINILA posvećena gramofonskim pločama i omotima koji su obilježili povijest rock glazbe šezdesetih, sedamdesetih i osamdesetih godina.

Izložbu su uz ravnateljicu Muzeja Ivanić- Grada Vidu Pust Škrgulju zajednički otvorili svi voditelji emisije "Rock Meridijan" Obiteljskog radija Ivanić, Franjo Đunđenac, Milan Janeš Yankee, Jadranko Bitenc i Martina Janeš.

Postav izložbe daje presjek najvažnijih ploča iz povijesti rock glazbe i povezuje nekoliko cjelina. Tako su predstavljena originalna izdanja najvećih i najslavnijih svjetskih rock grupa poput Beatlesa, Rolling Stonesa i Led Zeppelina, a također prezentirana su i najoriginalnija rješenja omota gramofonskih ploča na kojima su sudjelovali poznati svjetski umjetnici.

Izložba „Vrijeme vinila“ predstavlja samo jedan mali dio zbirke ploča koje su u svojim fonotekama sakupili Franjo Đunđenac i Milan Janeš Yankee. Fonoteka Franje Đunđenca broji 5228 albuma i jedna je od najvećih u ovom dijelu Hrvatske.
Izložba će biti otvorena do subote 24. studenog kada se seli u Društveni dom na Lonji gdje će istoga dana biti organizirana četvrta po redu disco večer „Lonja gori“.

Humanitarna akcija

Iskra Glavak Šeperić iz Lekenika je još u ranom djetinjstvu oboljela od progresivne spinalne mišićne atrofije i već godinama je vezana uz kolica. Najviše joj pomaže vježbanje na uređaju “Lokomatu”, uz pomoć kojega je za nekoliko dana postigla veći napredak nego kroz godine vježbanja i fizikalnih terapija te joj je dao nadu da bi mogla prohodati barem uz pomoć štaka. Za Iskrinu terapiju potrebno je izdvojiti 5.600 kn tjedno pa je pokrenuta humanitarna akcija “Iskra ljubavi i nade za Iskru – pomoć jednoj djevojci da stane na svoje noge”.

Stoga Vas pozivamo, da pomognete ovoj izuzetnoj djevojci uplatom u skladu sa svojim mogućnostima

NA RAČUN ZA POSEBNE NAMJENE: pomoć za Iskru Glavak Šeperić; ZAGREBAČKA BANKA - KUNSKI RAČUN: HR3523600003513256514; ZAGREBAČKA BANKA - DEVIZNI RAČUN: HR6523600003245845889.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić