Učenici posjetili rodno mjesto Rudolfa Perešina

Grad Ivanić-Grad organizirao je u utorak, 6. studenog, jednodnevni izlet za učenike osnovnih škola s područja Ivanić-Grada koji su literarnim i likovnim radovima sudjelovali na 14. Memorijalu Rudolfa Perešina.

Na izlet su išli nagrađeni učenici iz OŠ Đure Deželića, Stjepana Basaričeka, Posavski Bregi i Josipa Badalića iz Graberja Ivaničkog pod vodstvom zamjenika gradonačelnika Grada Ivanić-Grada Željka Posilovića.

Učenici, njihovi voditelji te predstavnici grada, prvo su posjetili bazu Hrvatskog ratnog zrakoplovstva u Velikoj Gorici gdje su nakon poučnog i zanimljivog predavanja brigadira Nikole Mostarca posjetili dio vojnog aerodroma- “stajanku”, gdje su od iskusnih pilota i tehničara mogli saznati više o opremi koja se koristi u sklopu HRZ-a. Slijedio je posjet radnim prostorijama u kojima se servisiraju i održavaju ratni zrakoplovi i helikopteri.

U Gornjoj Stubici učenici su posjetili Muzej seljačke bune i Gupčevu lipu. U Spomen parku Rudolfa Perešina ih je dočekala predsjednica OV-a Općine Gornja Stubica Đurđica Labaš, te su učenici, uz predstavnika branitelja i ostale uglednike, odali počast Rudolfu Perešinu paljenjem svijeća kod spomen biste.

Humanitarna akcija

Iskra Glavak Šeperić iz Lekenika je još u ranom djetinjstvu oboljela od progresivne spinalne mišićne atrofije i već godinama je vezana uz kolica. Najviše joj pomaže vježbanje na uređaju “Lokomatu”, uz pomoć kojega je za nekoliko dana postigla veći napredak nego kroz godine vježbanja i fizikalnih terapija te joj je dao nadu da bi mogla prohodati barem uz pomoć štaka. Za Iskrinu terapiju potrebno je izdvojiti 5.600 kn tjedno pa je pokrenuta humanitarna akcija “Iskra ljubavi i nade za Iskru – pomoć jednoj djevojci da stane na svoje noge”.

Stoga Vas pozivamo, da pomognete ovoj izuzetnoj djevojci uplatom u skladu sa svojim mogućnostima

NA RAČUN ZA POSEBNE NAMJENE: pomoć za Iskru Glavak Šeperić; ZAGREBAČKA BANKA - KUNSKI RAČUN: HR3523600003513256514; ZAGREBAČKA BANKA - DEVIZNI RAČUN: HR6523600003245845889.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić