Učenici posjetili rodno mjesto Rudolfa Perešina

Grad Ivanić-Grad organizirao je u utorak, 6. studenog, jednodnevni izlet za učenike osnovnih škola s područja Ivanić-Grada koji su literarnim i likovnim radovima sudjelovali na 14. Memorijalu Rudolfa Perešina.

Na izlet su išli nagrađeni učenici iz OŠ Đure Deželića, Stjepana Basaričeka, Posavski Bregi i Josipa Badalića iz Graberja Ivaničkog pod vodstvom zamjenika gradonačelnika Grada Ivanić-Grada Željka Posilovića.

Učenici, njihovi voditelji te predstavnici grada, prvo su posjetili bazu Hrvatskog ratnog zrakoplovstva u Velikoj Gorici gdje su nakon poučnog i zanimljivog predavanja brigadira Nikole Mostarca posjetili dio vojnog aerodroma- “stajanku”, gdje su od iskusnih pilota i tehničara mogli saznati više o opremi koja se koristi u sklopu HRZ-a. Slijedio je posjet radnim prostorijama u kojima se servisiraju i održavaju ratni zrakoplovi i helikopteri.

U Gornjoj Stubici učenici su posjetili Muzej seljačke bune i Gupčevu lipu. U Spomen parku Rudolfa Perešina ih je dočekala predsjednica OV-a Općine Gornja Stubica Đurđica Labaš, te su učenici, uz predstavnika branitelja i ostale uglednike, odali počast Rudolfu Perešinu paljenjem svijeća kod spomen biste.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić