17. Smotra muških pjevačkih skupina u Ivanić- Gradu

U subotu je u organizaciji KUD-a Ogranak seljačke sloge Posavski Bregi i Pučkog otvorenog učilišta Ivanić- Grad održana 17. Smotra muških pjevačkih skupina.

Ove godine nastupilo je 11 skupina iz cijele Hrvatske i to skupine Kulturno umjetničkih društava „San Marino“ iz Lopara, „Dicmo“ iz Dicma, „Naši korijeni“ iz Kljaka, „Šokadija“ iz Starih Mikanovaca, „Ivan Goran Kovačić“ iz Bibinja, „Rečica“ iz Rečice, „Sveti Ivan Glavosjek“ iz Raštana Donjih, Studentsko kulturno umjetničkog društva „Ivan Goran Kovačić“ iz Zagreba, Kulturno umjetničke udruge „Fortuna“ iz Ražanca, Muški vokalni sastav „Stari Pajdaši“ iz Kuča, te klapa „Bošket“ iz Zagreba.

17. smotra održala se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture, Zagrebačke županije i Grada Ivanić- Grada te medijskim pokroviteljstvom Obiteljskog radija Ivanić, a svečano ju je otvorila direktorica Turističke zajednice Ankica Bešter.

Smotra nije natjecateljskog karaktera, već je cilj okupljanje ljubitelja narodne pjesme i pjevanja, promoviranje i popularizacija narodnih pjesama i muških pjevačkih skupina, te očuvanje regionalnih stilskih odlika narodnog pjevanja.
Stručni odbor ovogodišnje smotre bili su dr. sc. Joško Ćaleta i Ivan Ivo Ivančan.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić