Robotičari OŠ Stjepana Basaričeka treći u natjecanju iz napredne edukacijske robotike

Robotičari Osnovne škole Stjepana Basaričeka su prošle subote, 10.studenog, sudjelovali na prvom MakeX natjecanju iz napredne edukacijske robotike u Hrvatskoj i osvojili izvrsno 3. mjesto.

Natjecanje je održano u OŠ Jure Kaštelana u Zagrebu, a sudjelovale su najbolje ustanove iz prošlogodišnje Croatian Makers lige, u kojoj je OŠ Stjepana Basaričeka bila pobjednik regije Popovača.
Tema natjecanja je bila “Plavi planet” – timovi su rješavali zadatke poput sortiranja smeća, čišćenja zagađenja u vodama, rastavljanja starih termalnih energetskih stanica i monitoriranja kvalitete zraka koristeći mBot robote. U ovom natjecanju timovi su bili povezani slučajnom metodom i zajedno su rješavali zadatke.

Najbolji timovi su bili iz OŠ Josipovac i Robotički klub Osijek u mlađoj, te OŠ Stenjevec i OŠ Josipa Antuna Ćolnića u starijoj dobnoj skupini.

Učenici Franko Babić i Will Šimunović iz OŠ Stjepana Basaričeka u kategoriji starije dobne skupine su bili u paru sa OŠ Zamet i osvojili 3. mjesto.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić