Obilježena 27. godišnjica stradanja Vukovara i Škabrnje

Jučer je u Ivanić Gradu obilježena 27. obljetnica stradanja hrvatskih branitelja i civila s područja Vukovara i Škabrnje, pod motom “PUT SVJETLOSTI”, u organizaciji Grada Ivanić Grada i Zajednice udruga proizašlih iz Domovinskog rata.

Kolona branitelja sa zastavama, predstavnika Grada i udruga, učenika osnovnih i srednje škole i građana sa zapaljenim lampašima je prošla Moslavačkom ulicom u Ivanić-Gradu do Vukovarske ulice. Već tradicionalno su duž Vukovarske položili lampaše, a ponovno su zapaljene svijeće i kod obilježja Vukovarske golubice.

Kolona se potom vratila u Park hrvatskih branitelja, gdje su položeni vijenci i zapaljene svijeće kod spomenika poginulim braniteljima. U protokolu paljenja svijeća su sudjelovali članovi obitelji poginulih, te izaslanstva Zajednice udruga iz Domovinskog rata, Grada Ivanić Grada, policije, vatrogasaca, Povijesne postrojbe, osnovnih škola Stjepana Basaričeka i Đure Deželića, srednje škole Ivan Švear, a potom i ostali građani.

Obilježavanje je završeno misom za poginule, nestale i umrle branitelje u Crkvi sv. Petra.

 

U sjećanje na žrtvu Vukovara, kloštranske braniteljske udruge HVIDR-a i Specijalna policija RIS Kutina te Odbor za branitelje Općine Kloštar Ivanić organizirala je u nedjelju tradicionalni odlazak do Vukovarske ulice gdje su zapalili 500 lampaša. Kolona u kojoj su bili građani, branitelji te članovi njihovih obitelji krenula je prema Vukovarskoj ulici u 18 sati i 11 minuta kada su se u cijeloj Hrvatskoj oglasila crkvena zvona u čast sjećanja na žrtve Vukovara, pod nazivom «Zvon za Vukovar».
Među sudionicima «Puta svjetlosti» bio je i kapelan župe Kloštar Ivanić, pater Franjo, te predstavnice samostana sestara franjevki.

 

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić