Održana sjednica Stožera civilne zaštite Grada Ivanić-Grada

Jučer je u gradskoj upravi održana 7. sjednica Stožera civilne zaštite Grada Ivanić-Grada u proširenom sazivu.
Sjednici su, uz načelnika Stožera Željka Posilovića, prisustvovali i predstavnici pravnih osoba od interesa za zaštitu i spašavanje odnosno civilnu zaštitu, te predstavnici operativnih snaga zaštite i spašavanja Grada Ivanić-Grada.

Tema sjednice bilo je nadolazeće zimsko razdoblje, odnosno pravodobno reagiranje u slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta kao što su obilne snježne oborine, led na prometnicama, ekstremno niske temperature, olujno nevrijeme, obilnije kiše i nagli porast rijeka.

Dario Kezerić i Perica Perković iz javne vatrogasne postrojbe i vatrogasne zajednice Ivanić- Grada izvijestili su načelnike kako su oprema i vozila spremna, a ljudstvo osposobljeno što dokazuju i dobre ocjene sa županijske vježbe održane ove godine u Dubrovačku Lijevom, ali i potvrde sa edukacije članova Civilne zaštite.

Direktor Ivaplina Dario Ferenčaba izvijestio je kako je osigurana dovoljna količina plina, dok je direktorica Ivakopa Sanja Radošević dodala kako odvožnja otpada neće doći u pitanje čak iako privremeno bude neprohodna prometnica do odlagališta na Tarnom.

Direktor Komunalnog centra Mario Mikulić obavijestio je kako je održana smotra zimske službe, te kako je Grad Ivanić- Grad spreman za zimske uvjete.
Posebno je napomenuo kako je potrebna što bolja koordinacija sa Županijskim cestama pri čišćenju prometnica posebice na Posavini i do lokacije Tarnog, te kako treba uzeti u obzir da više čimbenika utječe na čišćenje snijega.
Vozila za čišćenje na prometnice izlaze kada napada 15 cm snijega što je granica do koje nesmetano mogu voziti sva vozila s obaveznom zimskom opremom, a ceste moraju biti očišćene u roku od 8 sati od prestanka padalina, a u slučaju poledice posipati unutar tri sata.

Još jednom su zamoljeni svi vozači da vožnju prilagode vremenskim (ne)prilikama i uvjetima na cestama.

O stanju voda izvijestio je Mario Repić iz Hrvatskih voda koji je izrazio zadovoljstvo vremenskim uvjetima, budući da su vodostaji svih rijeka izrazito niski i tako će, sudeći po najavama i ostati u narednom razdoblju.
Prošle godine odrađena su dva velika građevinska rada izgradnje obalnih utvrda kod ustave Prevlaka i Dubrovčaka Lijevog gdje je u planu 2020. godine izgraditi još jedan zaštitni objekt.

Vjekoslav Broz iz tvrtke Vodoopskrbe i odvodnje Zagrebačke županije najavio je u narednom danima nabavu pumpe većih kapaciteta koja će biti locirana na pročistaču otpadnih voda i koja bi trebala zbrinuti sve vode u slučaju obilnijih padalina.

Spremni za ovogodišnju zimu su i u Domu zdravlja Ivanić- Grad i Zavodu za hitnu medicinu koji su prošle sezone imali nešto veći broj prijeloma i nekoliko slučajeva hipotermije, te će i dalje 24 sata dnevno biti dostupni svojim pacijentima.
Ravnateljice Gradskog društva Crvenog Križa i Centra za socijalnu skrb Ivana Bajt i Martina Cuvaj izvijestile su kako se trenutno brinu za 20-ak korisnika, a dostupno je i 50 udomiteljskih obitelji čije se usluge pojačano koriste upravo u zimskom razdoblju.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić