Paljenje adventske svijeće u Križu

Općina Križ je i ove godine ukrasila tradicionalni adventski vijenac u parku u Križu. Prvu adventsku svijeću zapaliti će velečasni Božo Pinjuh u nedjelju 2. prosinca , nakon mise u 9 sati. Iz Općine pozivaju sve da se pridruže paljenju prve adventske svijeće u Križu koja označava početak razdoblja došašća (adventa), vremena u kojem se pripremamo za Božić.

Adventske svijeće bit će paljene u isto vrijeme svake iduće nedjelje sve do kraja Adventa i to u parku u Križu ispred Župne crkve.

Svijeće imaju i svoja pojedinačna značenja pa se smatra da u prvom tjednu palimo svijeću koja simbolizira nadu, u drugom tjednu mir, u trećem radost, a svijeća koju palimo četvrtu nedjelju došašća simbolizira ljubav.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić