INA d.d. obilježila dan rudara

U Ivanić-Gradu je u srijedu održana središnja svečanost tvrtke INA d.d. povodom Dana rudara i blagdana njihove zaštitnice sv. Barbare. Na toj se svečanosti tradicionalno, uz zahvale za doprinos radnicima jubilarcima, rezimiraju godišnja postignuća i predstavljaju planovi za novu godinu, te svim zaposlenicima upućuju poruke povodom Božića i Nove godine.

Okupili su se zaposlenici jubilarci i upravljačke strukture iz cijele INA-e, a među njima direktor proizvodnje nafte i plina Csaba Gal, operativni direktor Istraživanja i proizvodnje nafte i plina Tvrtko Perković, direktor Crosco-a Igor Kruljac, direktor STSI-ja Igor Šimunović, predstavnici Radničkog vijeća i sindikata, i drugi. Među gostima su bili članica Nadzornog odbora INA-e Jasna Pipunić, poslovni partneri i predstavnici gradova i općina na čijem području djeluje INA, pa tako i načelnici općina Križ i Kloštar Ivanić Marko Magdić i Željko Filipović, načelnik Policijske postaje Ivanić-Grad Marin Grgić, i drugi.

U ime Uprave INA d.d. pozdravio je i zahvalio na doprinosu u radu i rezultatima direktor proizvodnje nafte i plina Csaba Gal. Prikazan je dokumentarni film o rezultatima proizvodnje i poslovanja INA-e u ovoj i planovima za 2019. godinu, uz pojašnjenja operativnog direktora sektora djelatnosti Istraživanja i proizvodnje nafte i plina Tvrtka Perkovića.

Najavljena daljnja racionalizacija poslovanja

INA će u sektoru djelatnosti istraživanja i proizvodnje nafte i plina ovoj godini u odnosu na prošlu ostvariti rast prihoda 14%, u čemu je udio rasta cijena bitno veći od udjela rasta proizvodnje, zbog čega se moraju nastaviti racionalizacije troškova poslovanja po jedinici proizvoda, naglasio je Perković, dodajući da je za taj posao odabrana američka tvrtka.
INA je u sektoru djelatnosti istraživanja i proizvodnje nafte i plina u 2018. godini već petu godinu za redom ostvarila rast proizvodnje domaće nafte, što je, između ostaloga, rezultat primjene EOR metode (istiskivanja nafte iz ležišta utiskivanjem ugljičnog dioksida) na poljima Ivanić i Žutica, kao i realiziranih 60 remonata bušotina.
Ostvaren je i 10-postotni rast domaće proizvodnje plina zahvaljujući preuzimanju akvizicije od Talijana na Sjevernom Jadranu.

U 2018. godini je ostvaren rast ulaganja 5%, a ističu se istražna bušenja i 2D snimanja u Podravini.
INA se javila na natječaj za nove istražne koncesije u Egiptu, čije rezultate još iščekuje, dok su započeta nova ulaganja u Iraku i Ukrajini na čekanju zbog geopolitičkih problema.

Ove godine proslava Dana rudara u Ivaniću je po prvi put održana van vlastitog prostora, u Hotelu Sport, a u kulturno-zabavnom programu su nastupili MPZ KUD-a INA iz Zagreba, dječja skupina KUD-a OSS Posavski Bregi i grupa Standard.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić