Održana 14. sjednica Gradskog vijeća

Jučer je u Spomen domu Alojza Vulinca održana 14. sjednica Gradskog vijeća Grada Ivanić-Grada.
Sjednica od 10 točaka započela je informacijom o stavljanju u mirovanje iz osobnih razloga mandata vijećnice HDZ-a Žaklin Acinger-Rogić na čije mjesto je imenovan Ivica Kozjak.

Vijećnici su jednoglasno dali suglasnost na zaključenje Ugovora o energetskom učinku kojim je odobren projekt modernizacije javne rasvjete.
Nova javna LED rasvjeta imat će visoku efikasnost, smanjenu potrošnju električne energije i emisiju stakleničkih plinova, smanjene troškove električne energije i održavanja, poboljšane uvjeta prometne sigurnosti, te zaštitu od svjetlosnog onečišćenja.
Godišnja ušteda električne energije uz primjenu rekonstrukcije je 61%, a predviđeni povrat investicije je 8 godina i četiri mjeseca.
Za izvođača radova je kao ekonomski najpovoljnija odabrana ponuda zajednice ponuditelja ELOS-a d.o.o., iz Solina, i Elektrocentra Petek iz Ivanić- Grada u ukupnom iznosu od 11.220.000 s PDV-om.

Izvješća o radu i poslovanju u 2017. godini podnijeli su ravnatelji Dječjeg vrtića Roda Marina Radočaj Šajnović, Gradskog društva Crvenog križa Tea Bajt, Dječjeg vrtića Ivanić-Grad Marina Čalušić, te direktori Obiteljskog radija Ivanić Radojka Šporer i trgovačkog društva Ivaplin Dario Ferenčaba.
Rasprava se razvila najviše oko izvješća Gradskog Crvenog Križa, odnosno raspodjele sredstava, volontera i obnove zgrade u Školskoj ulici, koje je prihvaćeno s 12 glasova ZA i dva suzdržana.

Načelnik Policijske postaje Ivanić-Grad Marin Grgić izvijestio je vijeće o stanju sigurnosti na području Grada Ivanić-Grada od siječnja do studenog ove godine.U prvih jedanaest mjeseci 2018. godine na području Grada Ivanić Grada zabilježena su 102 kaznena djela koja se progone po službenoj dužnosti, što je za 8,5% više nego u istom razdoblju prošle godine. Ukupna razriješenost kaznenih djela iznosi 47%.
Najbrojnija kaznena djela su imovinskog karaktera i to krađe i teške krađe.
U istom razdoblju zabilježena je 71 prometna nesreća u kojima nije bilo smrtno stradalih: u 22 nesreće osobe su zadobile tjelesne ozljede, dok je kod 49 prometnih nesreća posljedica samo materijalna šteta.
Načelnik Grgić ocijenio je stanje sigurnosti na području Grada Ivanić Grada kao zadovoljavajuće.

Na kraju sjednice vijećnici su dali suglasnost na Odluku kojom tvrtka INA d.d. daruje objekt stare kuglane u Graberju Ivanićkom Gradu Ivanić-Gradu za koji je planirana namjena proširenje smještajnih kapaciteta Dječjeg vrtića.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić