Izbor iz današnjih vijesti

Grad Ivanić-  Grad u ponedjeljak je bio domaćin studijskoj grupi iz Srbije u sklopu trodnevne posjete Hrvatskoj vezan uz rad Energetskih zadruga, razvoj projekata energetske efikasnosti i upotrebe obnovljih izvora energije.
Grupa se sastojala od predstavnika gradova i općina i civlnog sektora, a prezentirani su im gradski projekti  energetske učinkovitosti, te je organizirana posjeta niskoenergetskom naselju Poljana.


Gradsko izborno povjerenstvo Grada Ivanić-Grada je objavilo Izvješće o visini troškova lokalnih izbora održanih 21. svibnja ove godine i načinu njihova korištenja. Ukupni troškovi provedbe lokalnih izbora iznose 291.000,00 tisuću kuna od čega je najviše otpalo na naknade za rad članova biračkih odbora i Gradskog izbornog povjerenstva - 190.000,00 tisuća i isplatu troškova izborne promidžbe 78,000,00 tisuća kuna.


Zagrebačka županija je raspisala natječaj za Vinsku kraljicu Zagrebačke županije za 2018. godinu.
Temeljem Pravilnika o izboru Vinske kraljice i provedenog natječaja, posebno imenovani Stručni sud će kod prijavljenih djevojaka ocjenjivati poznavanje vina i jela Zagrebačke županije kao i poznavanje vinogradarsko-vinarske tradicije i običaja, opću kulturu i javni nastup. Natječaj je otvoren do 13. rujna ove godine, a više informacija o možete pronaći na internetskim stranicama Zagrebačke županije.

Javna ustanova Zeleni prsten partner je na projektu „Očuvanje populacija čigri u porječju Save i Drave (ČIGRA)“ koji će se financirati iz sredstava Europskog fonda za regionalni razvoj.
Glavni cilj projekta je povećanje stupnja očuvanosti kontinentalnih populacija crvenokljune čigre na područjima Natura 2000 u Hrvatskoj i Sloveniji kroz dugoročno osiguranje uvjeta gniježđenja. Akativnosti će se provesti na četiri lokacije - šljunčara Abesinija i šljunčara Rakitje uz Savu u Hrvatskoj, te Ptujska i akumulacija Ormož.
Vrijednost projekta je 579.182,35 EUR.  

Na području Policijske postaje Ivanić-Grad  danas i sutra će se provoditi akcije „Alkohol i droge“ i „Brzina. U nadzoru prometa alkotestirat će se svi zaustavljeni vozači te će se sankcionirati prekršaji nekorištenja sigurnosnog pojasa vozača i svih putnika u vozilima, te nepropisnog prijevoza djece.

Jučer je na Svjetskom prvenstvu u samostrelu u Osijeku održan prvi dan natjecanja u disciplini "field" koja su ujedno bodovana i za ekipni poredak.
Nastupilo je svih 16 hrvatskih reprezentativaca, a zlata su osvojili kadeti, juniori i seniorke dok su seniori u vrlo neizvjesnoj završnici osvojili srebrnu medalju.
Po prvi puta je na natjecanju nastupila i ekipa veterana Hrvatske koja je u sastavu Milenko Šaško, Željko Tijan i Željko Duh osvojila 6. mjesto.zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić