U Ivanić- Gradu potpisani ugovori za projekt ZAŽELI vrijedni 27 mil. kuna

Ministar rada i mirovinskoga sustava Marko Pavić jučer je u Ivanić Gradu uručio 10 novih ugovora udrugama, društvima crvenog križa i jedinicama lokalne samouprave za Program zapošljavanja žena „Zaželi“ ukupne vrijednosti 27,3 milijuna kuna.

Ugovore su, uz ministra Pavića, uručili ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanja Ante Lončar, zamjenica župana Zagrebačke županije Nadica Žužak i domaćin, gradonačelnik Grada Ivanić Grada Javor Bojan Leš.

Projekt „Zaželi“ provode udruge i jedinice lokalne samouprave u trajanju do 30 mjeseci, a namijenjen je zapošljavanju žena u nepovoljnom položaju na tržištu rada, s naglaskom na žene starije od 50 godina, žene s najviše završenom srednjom stručnom spremom, žene s invaliditetom, žene žrtve trgovanja ljudima, liječene ovisnice, žene žrtve obiteljskog nasilja, te beskućnice.

S jučerašnjim ugovorima osigurano je gotovo 900 milijuna kuna, a do kraja projekta dostupno je još 100 milijuna, u sklopu kojih će ukupno biti zaposleno preko šest i pol tisuća žena koje će skrbiti o 35 000 starijih kućanstava.

Ministar Pavić se pohvalio rezultatima mjera za zapošljavanje ali i njihovom prepoznatljivošću u okvirima Europske Unije, dok su buduće aktivnosti na području Zagrebačke županije i Grada Ivanić- Grada u sklopu ovog projekta najavili zamjenica župana Nadica Žužak i gradonačelnik Javor Bojan Leš.

U okviru projekta, Gradsko društvo Crvenog Križa Ivanić- Grad je za program „Sve je lakše uz ženske ruke“ dobilo 1,7 milijuna kuna u sklopu kojeg će zaposliti 6 žena, po dvije za Grad Ivanić- Grad i općine Kloštar Ivanić i Križ. Svaka zaposlena osoba brinut će za 5 korisnika, odnosno kućanstava, (ukupno 30) za koje će obavljati poslove pomoći u obavljanju svakodnevnih kućanskih poslova, odlaska po namirnice i lijekove, održavanja osobne higijene i higijene kućanstva, pomoći u ostvarivanju prava, pomoći u socijalnoj integraciji, pratnje do liječnika, u šetnji, i sl. Bit će zaposlena i jedna voditeljica programa koja će pratiti i analizirati izvršavanje projekta, izraditi izvještaj o provedbi projekta, organizirati aktivnosti te komunicirati s partnerima. Koordinatorica programa bit će ravnateljica Gradskog društva Crvenog Križa Ivana Bajt.

Uz Ivanić- Grad ugovore su primili i društva Crvenog Križa iz Dugog Sela, Kutine, Belog Manastira i Opatije, udruga “Život treće dobi”, Udruga osoba s invaliditetom Grubišno Polje, Savez gluhih i nagluhih Grada Zagreba, te Općina Viškovo i Grad Drniš.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić