Izbor iz današnjih vijesti

Općina Križ i tijekom ove godine nastavlja s ulaganjem u obnovu zgrade Doma kulture Josipa Badalića u Križu.
Nakon stolarije, fasade i krovišta nastavlja se unutarnje uređenje koje u ovoj fazi obuhvaća izgradnju sustava grijanja.
Ukupna vrijednost planiranih radova je oko 220.000 kuna koje sa 170.000 kuna pomaže Ministarstvo kulture.
Osim sustava grijanja bit će ugrađeno i pet klima koje će u prijelaznom razdoblju grijati i hladiti prostorije Doma kulture.

Općina Križ je krajem 2018. godine krenula s radovima na sanaciji, odnosno preasfaltiranju 1,4 kilometara dionice kolnika kroz Staklenu ulicu u Bunjanima i to dijela od nogometnog igrališta, odnosno, od skretanja za naselje Šumećani do skretanja za naselje Šušnjari.
Prvi sloj je gotov, slijedi drugi sloj i uređenje bankina. Radovi ovise o vremenskim uvjetima, pa su iz Općine Križ kontaktirali Županijsku upravu za ceste i čeka se da se otvore asfaltne baze i da mogu izaći na teren i odraditi posao do kraja.
Projekt vrijedan preko 600 tisuća kuna Zagrebačka županija sufinancira s 250.000.
Nastavak projekta uređenja Staklene ulice u Bunjanima planiran je za ovu godinu, pa je za tu namjenu u Proračunu Općine križ planirano 500.000 kuna.

Javna rasprava o Prijedlogu VII. izmjena i dopuna Prostornog plana Zagrebačke županije traje od danas, 21. siječnja do utorka, 19. veljače 2019. godine. Istovremeno će trajati i javna rasprava o Strateškoj studiji o utjecaju VII. izmjena i dopuna Prostornog plana Zagrebačke županije na okoliš.
Prijedlog VII. izmjena i dopuna Prostornog plana Zagrebačke županije bit će na javnom uvidu svakog radnog dana od 9 do 15 sati u sjedištu Zagrebačke županije te sjedištima svakog grada i općine na području županije.
Tijekom trajanja javne rasprave održat će se i četiri javna izlaganja.
U Ivanić Gradu će javno izlaganje biti u utorak, 29. siječnja u Pučkom otvorenom učilištu s početkom u 10 sati.

Uskoro kreće ovogodišnji izbor za Miss Hrvatske kroz cikluse županijskih natjecanja, a prilika da ponesu tu zavidnu titulu, prvo će se pružiti djevojkama iz Zagrebačke županije. Devet finalistica prošetat će pred stručnim žirijem u subotu, 26. siječnja na jednoj od najatraktivnijih lokacija seoskog turizma u sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Kleti obitelji Bunčić u Dugom Selu
Večer ljepote koja će započeti u 19 sati i 30 minuta vodit će Davor Garić kojem će se pridružiti aktualna Miss Zagrebačke županije, Ana Marija Stančerić.
Ulaz je besplatan i slobodan za sve koji su spremni navijati za svoje favoritkinje.

 

Jučer je održano 2. kolo županijske lige u gađanju zračnom puškom u kojem su članovi Streljačkog kluba Ivanić ponovo ostvarili odlične rezultate.
U kategoriji kadeta Filip Suhina je osvojio prvo mjesto sa 182 kruga, dok je Marko Tomić zauzeo treće mjesto sa 169 pogođenih krugova.
Kao jedina natjecateljica kod kadetkinja Ema Gašparović završila je prva.
Kod juniora Petar Blagec završio je na drugoj poziciji sa 179, kao i Iva Popović Gecan kod juniorki sa 182 kruga.
U seniorskoj kategoriji Ana Marija Vrban osvojila je drugo, a Zoran Marčinković treće mjesto.

Uprava Škole nogometa mladeži NK Naftaš Ivanića dogovorila je angažman Marija Moštaka za novog trenera juniorske ekipe. Trener Moštak preuzima kategoriju Juniora na polovici sezone u cilju podizanja momčadi i rezultatskog pomaka u 2. HNL Središte gdje se ekipa natječe.
Ranije su klub i dosadašnji trener juniora, Krešimir Rede potpisali sporazumni raskid ugovora.

 

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić