Vincekovo u Graberskom Brdu

Jučer je u vinogradu obitelji Barilić u Graberskom Brdu tradicionalno obilježen blagdan sv. Vinka – Vincekovo čime je i službeno započela vinogradarska godina.

Obred rezidbe vinove loze predvodio je biskup Gordan Novaković uz pratnju tamburaša i Kulturno umjetničkog društva „Ogranak seljačke sloge“ iz Posavskih Brega kada je, kako nalaže procedura, trsje prigodno ukrašeno kobasicama i zaliveno vinom, a tri šibe iz čijeg će se pupa predvidjeti ovogodišnji urod grožđa odrezao je domaćin Ivan Barilić.

Prigodnim riječima o svecu Vinku i stihovima o vinu, članovi Udruge vinogradara i vinara „Brenta“ zazvali su dobru vinorodnu godinu, a prijelazni vinski pehar je na čuvanje obitelji Barilić predao prošlogodišnji domaćin Branko Vujičić.

Po 20. put Vincekovo je obilježeno u organizaciji udruge Brenta u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Ivanić- Grada.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić