Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović posjetila Ivanić- Grad

U sklopu obilaska Zagrebačke županije, predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović je treći, ujedno i posljednji dan obilaska, započela danas u Ivanić Gradu. S prigodnim buketom cvijeća su je dočekali domaćin gradonačelnik Javor Bojan Leš i župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

Predsjednica je ispred Gradske vijećnice obavila Smotru Povijesne postrojbe 10. satnije Ivanić Grad s kojom se i prigodno fotografirala, nakon čega je slijedio sastanak sa 24 – ero predstavnika susjednih gradova i općina –Vrbovca, Svetog Ivana Zeline i Dugog Sela i općina Brckovljani, Rugvica, Kloštar Ivanić, Križ, Bedenica, Dubrava, Gradec, Farkaševac, Preseka i Rakovec koji su imali priliku predstaviti svoje gradove i općine i ukazati na probleme s kojima se susreću.

Gradonačelnik Grada Ivanić Grada Javor Bojan Leš je s predsjednicom razgovarao o projektima koji su u pripremi i u kojima se očekuje pomoć ministarstava. Predstavio je projekt izgradnje studentskog doma čija dokumentacija je u pripremi, te projekt izgradnje braniteljskog doma u kojem branitelji Ivanić Grada financiraju dokumentaciju, a Grad će dati zemljište i infrastrukturu. Od problema, izrazio je nezadovoljstvo omjerom kojim se raspoređuje postoci naftne rudne rente. Naime, odlukom bivšeg ministra financija Slavka Linića izmijenjeni su postoci koji danas iznose 60:40 u korist države, a na štetu jedinica lokalne samouprave, posljedično i Grada Ivanić Grada, te je gradonačelnik tražio pomoć predsjednice da se ti postoci vrate na prijašnji omjer.

S predsjednicom je razgovorao i načelnik Općine Kloštar Ivanić Željko Filipović koji je predstavio projekt rekonstrukcije i nadogradnje Dječjeg vrtića Proljeće koji je sufinanciran sredstvima Europske unije. Budući da povrat sredstava Europske unije još uvijek nije isplaćen, a Općina je digla kredit, ukazao je da se time općinu koči u daljnjim projektima, budući da zbog veličine proračuna nisu u mogućnosti financirati višestruko velike projekte.

 Načelnik Općine Križ Marko Magdić o problemima nije govorio budući da svi gradovi i općine imaju većinom slične probleme, već je tražio od predsjednice da pokuša i s Vladom i s resornim ministarstvima «izlobirati» smanjenje administrativnih barijera koje muče sve jedinice lokalne samouprave.

Tijekom posjete Ivanić Gradu, predsjednica se sastala i sa predstavnicima udruga i građana, predsjednikom i trenerom Karate kluba Mladost Krešimirom Golubićem i Ivanom Brckovićem, te glazbenom voditeljicom i predsjednicom Ženskog vokalnog sastava «Ive», Tajanom Spielberger i Mirjanom Bradić, nakon čega je slijedio posjet Specijalnoj bolnici Naftalan, gdje ju je dočekao ravnatelj dr. Goran Maričić i poveo u obilazak.
Predsjednica se upoznala s radom bolnice, brojem zaposlenih i smještanim kapacitetom, a najveći interes je očekivano pokazala za primjenu naftalanoterapije. Nakon obilaska predsjednica se upoznala s razvojnim projektom nadogradnje i rekonstrukcije bolnice, kao i sadržajima koje on obuhvaća, a obišla je i gradilište u sklopu bolnice. Na kraju posjete ravnatelj joj je uručio prigodni poklon paket s proizvodima na bazi naftalana.

Nakon Ivanić Grada, predsjednica je otišla u Vrbovec, općine Rakovec i Bedenicu, te Sveti Ivan Zelinu, a obilazak istoka Zagrebačke županije će završiti u Dugom Selu.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić